Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mormon vallásban miért megenge...

Mormon vallásban miért megengedett a poligámia?

Figyelt kérdés
2021. dec. 11. 16:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Hogy segítsenek minél több lelket leszületni.
2021. dec. 11. 16:37
 2/13 anonim ***** válasza:
37%
A Mormonok is a kereszténységre hajaznak, ott pedig az Ószövetségben megengedett volt. A keresztény egyházaknál pedig a római katoikusok aztán mindent engedtek a bigámiától kezdve a pedofíliáig (mármint ha volt elég pénzed) illetve - ezt sokan nem tudják - de a reformáció alapítói sem zárkóztak el a poligámiától. (szintén a pénz miatt)
2021. dec. 11. 16:41
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
#2 "a római katoikusok aztán mindent engedtek a bigámiától kezdve a pedofíliáig (mármint ha volt elég pénzed)" Ezt mivel tudod alátámasztani konkréten?
2021. dec. 11. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Azért, mert a mormon vallás vezetői, alapítója, Isten szava helyett saját profán vágyaikat helyezték előtérbe.
2021. dec. 11. 20:32
 5/13 anonim ***** válasza:
60%

4

Igy van.

Mert a mormon vallas alapitoja, miutan megcsalta a feleseget, kitalalta, hogy a tobbnejuseg udvos, sot szukseges a mennybemenetelhez.

Semmi koze az Oszovetseghez.

Csak a fundamentalista mormonok gyakoroljak egyebkent, es illegalis.

A mainstream USA mormonok nem.

Erdekes kerdes, hogy mit csinalnak azokkal a ferfiakkal, akiknek nem lehet feleseguk - hiszen ha egyes ferfiaknak 4-6-20-40 van, akkor lesznek, akiknek nem jut. Valasz: 16-18 eves korban a fiuk nagy reszet kiatkozzak a kozossegbol. Kesobb ezek a kiatkozott fiuk menekitik ki a lanytestvereiket (sot, az anyjukat) a ferjuk karmaibol.

2021. dec. 12. 05:30
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

5#, mivel poliamória van, így mindenkinek több jut, nem pedig nem jut. Te ennyire ostoba vagy???

Az én egyik páromnak én a második barátnője vagyok( nem egymás után, hanem egyszerre), míg nekem ő a harmadik.

Azóta neki is lett harmadik, nekem pedig negyedik, sőt ötödik is. A többi szerelmeimnek nincs más, csak én.

Szóval... hogy nem jön ki neked a matek?

Szóval van olyan nő akinek lesz 4-6-20-40 férje. Nekem ebből az jön le, hogy nem hogy lesz akinek nem jut, hanem pont hogy mindenkinek több jut.

Ismétlem.., te ennyire hülye, buta vagy?? O.o

2021. dec. 13. 19:40
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Segítek matekozni.

Ha van 10 lány és 10 fiú( pl mindenki heteroromantikus), akkor az a monogámiában 10 kapcsolatot jelent max avagy egy embernek maximum egy jut. Ha viszont poligámiában gondolkozunk, akkor az mennyi kapcsolatot jelent?

Avagy mennyi jut egy embernek?

Segítek a válasz nem a fullad szóra rímel, hanem az íz szóra.

2021. dec. 13. 19:44
 8/13 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint amúgy nőböl sosincs elég,mert egy pasinak 1000 csaj is kevés lenne akkora az étvágya..Ugye a nőket meg nem érdekli a szex..
2021. dec. 13. 20:19
 9/13 anonim ***** válasza:

"Te ennyire ostoba vagy???

te ennyire hülye, buta vagy??"

Koszonom a kedves reakciot.

Nem rolad van szo, hanem a mormonokrol. Pontosabban az FLDS (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) szektarol, akik az USA-ban elnek.

Naluk csak a ferfira vonatkozo poligamia van, amit ok "plural marriage"-nek vagy "celestial marriage"-nek neveznek. Egy ferfinak minel tobb felesege van, egyszerre, annal biztosabban jut a mennybe. Egy nonek egy ferje van, akin a "sister wife"-jaival, testverfelesegeivel osztozik, mindnyajan egy haztartasban elnek.

Na, most kezdj el számolni. Vagy segítsek? Te drágalátos.

2021. dec. 14. 02:32
 10/13 anonim ***** válasza:

Akit érdekel,

""Lost boys" is a term used for young men who have been excommunicated or pressured to leave polygamous Mormon fundamentalist groups such as the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints (FLDS).[1] They are alleged to be pressured to leave by adult men to reduce competition for wives within such sects, usually when they are between the ages of 13 and 21"

Kerdezo, itt meg lehet nézni egy 3 feleseges FLDS mormon ferfi fiatal csaladjat

(mint irtam, ez az USA-ban van, es illegalis)

https://www.youtube.com/watch?v=qHmRfOZqoMA&ab_channel=OWN

2021. dec. 14. 02:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!