Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám vallás pontosan hol...

Az iszlám vallás pontosan hol vél felfedezni a Bibliában Mohamed prófétára utaló kijelentéseket?

Figyelt kérdés
szept. 20. 19:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

8

Kedves Barátom. Csakhogy egy Messiás van, és az nem Mohamed.

A "segítő" pedig Isten szelleme nem ember, vagy is nem Mohamed.

Jehova a fiát küldte el ami megtörtént, és ezzel bezárult a kör.

A Messiási Király pedig az áldozatával eltörölte a törvényszövetséget, így a rituális kézmosás, az állatáldozatok, és egyéb szokások érvényüket vesztették.

A Messiás halála sz létezőösszes áldozatot felülmúlja, akármennyit is áldoztak vagy áloznak is fel még mindig napjainkban.

Az tény, hogy vannak hasonlóságok, ahogy minden vallásban vannak.

Azonban ez nem változtat azon, hogy Jehova a fia Messiás Királyként való felkenetésével, semmilyen egyéni prófétát és vallást nem fog alapítani.

Ugyan is a vallásokat amiket Jézus kihagyása nélkül alapítanak, nincs összhangban Isten szándékával, szövetségével, amit kötött a fián keresztül. És nem egységet, hanem káoszt, vallási háborukat szít, politikai kötöttséggel.

Isten felett pedig nem álhat emberi uralkodó sehol.

Abban is tévedsz, hogy az igaz keresztények háromásagot imádnak.

Jézus, és az első tanítványok sem imádtak háromságot, így az igaz keresztények sem.

Jehova megtisztította a fia követőit ezektől.

szept. 21. 05:33
 12/32 anonim ***** válasza:

"Ennek a kereszténységen belül van értelme, de annak még az iszlámon belül sincs értelme, hogy Krisztus elküldi Mohamedet. Erre a helyre hivatkozni, még az iszlámon belül is értelmetlen."

Nyilván az nem igaz hogy Jézus küldte Mohamed prófétát. Sok a hamisítás a Bibliában. Ha pedig azt mondod a Szentélélek Isten akkor egyik istenség küldi a másikat.

"Itt is a Szentlélekről van szó, valamint arról, hogy egy személy."

Azt is írja a Párfogó nem tud magától beszélni és csak azt mondja amit hall. Ez egy prófétára igaz. A próféták csak azt mondják amit Istentől hallottak. Itt megint az van hogy ha a Szentlélek Isten akkor a keresztények egy fogyatékos istenségben hisznek aki még beszélni sem tud magától. Világos hogy itt egy prófétáról van szó.

"Te is tudod, hogy egyértelmű szövegeket kell figyelmenkívül hagynod, hogy Mohamedet bele tudd magyarázni a leírtakba."

Igen de én megtehetem. Én mondhatom hogy ez vagy az a bibliai vers hamisítás. Egy keresztény viszont nem mondhatja. Azt általam idézett versekre nem mondhatja hogy hamisítás, el kell fogadnia, márpedig ezek a versek Mohamed prófétát jövendölik meg.

"Tehát egyértelműen te tagadod meg a Bibliát, nem a keresztények."

De a keresztényeknek is meg kell tagadniuk azokat a verseket amiket idéztem, mert azokra nincs más magyarázatuk.

szept. 21. 09:00
 13/32 anonim ***** válasza:

"Kedves Barátom. Csakhogy egy Messiás van, és az nem Mohamed."

Ki mondta neked hogy Mohamed a messiás? Szó nincs erről. Pont azt írtam hogy a A Próféta és a Messiás két külön személy. Jézus a Messiás Mohamed a próféta.

"A "segítő" pedig Isten szelleme nem ember, vagy is nem Mohamed."

Szerinted Isten szellemét ide oda lehet küldözgetni és Isten szelleme fogyatékos mert még szólni sem tud magától?

"Ugyan is a vallásokat amiket Jézus kihagyása nélkül alapítanak, nincs összhangban Isten szándékával,"

Hát az iszlámban van Jézus, aki próféta. Ami sokkal logikusabb értelmesebb mint hogy Jézus Isten vagy hogy Jézus angyal.

"Abban is tévedsz, hogy az igaz keresztények háromásagot imádnak."

A keresztények olyan 99%-a ma szentháromságimádó.

"Jehova megtisztította a fia követőit ezektől."

Ti Jehova tanúi is ugyanazt az össze vissza hamisított Bibliát használjátok szóval bőven van még mit tisztítani.

szept. 21. 09:13
 14/32 anonim ***** válasza:

13

"Ki mondta neked hogy Mohamed a messiás? Szó nincs erről. Pont azt írtam hogy a A Próféta és a Messiás két külön személy. Jézus a Messiás Mohamed a próféta.

Ha Jézus a messiás, akkor Mohamed miért prófétált másról, mint amiről Jézus beszélt?

A "próféták" ideje lejárt Jézus halálával, tanítványok vannak, Krisztus tanítványai. Nekik a feladatuk a világ minden táján tanítványokat képezni.

A Qur’ān pedig ellene tanít Jézus Királyi törvényének.

Hogy mások, akik keresztényeknek vallják magukat mit tesznek az egy dolog.

Isten előre megmondta, hogy a hitehagyás bekövetkezik.

De az utolsó napokban újra éled a Krisztusi szeretet és a prédikáló tanítványképző munka, ahogy a Messiás meghagyta.

Mohamed teljes más könyvet íratott le, mint ami Jehova akaratával ellentétes.

szept. 21. 09:28
 15/32 anonim ***** válasza:

12

"Én mondhatom hogy ez vagy az a bibliai vers hamisítás. Egy keresztény viszont nem mondhatja."

Nem azt mondhatja, hogy hamisítás, hanem rosszul értelmezés. Igen is a keresztény mondhatja, Jézus is kiigazította a Vallás vezetőktől jövő, írásokat elferdítő magyarázatokat.

A Biblia nem meghamisítva van, hanem félre magyarázva, rosszul értelmezve.

A keresztény Pedig utána kutat, utána néz ezeknek.

Én keresztényként állítom, hogy a Bibliát félre értelmezik, de nincs meghamisítva.

szept. 21. 09:33
 16/32 Nour válasza:
Ezek a viták mindig meddők, mert személyeskedés és okoskodó kioktató, egyáltalán nem nyitott gondolkodásra valló vélemények repkednek. Ezt a vitát egyetlen kérdéssel kell kezdeni. Mindenki vegyen górcső alá egy Koránt a VII. századból, egyet az 1800-as évekből és egyet a tegnapi napon nyomtatottból, minden kontinensről egyet. Arab nyelven -mert minden más nyelven íródott Korán, annak csak a magyarázatát jelenti. Nem lehet visszaadni az arab szavak jelenteseit más nyelven.Majd tegye ugyanezt a Bibliával. Ha egyetlen betű eltérést talál, összehasonlítva mindegyik Koránt, akkor kezdjük a beszélgetést, a vitát, a Bibliát emlegetve és bizonyítékokat felhozva belőle.Azt a Bibliat, amit többször is átírtak az évszázadok során, az egyház,kiralyok és magukat vallás tudósoknak tartók. Hogyan lehet alapul venni egy szent könyvet, amiben halandó emberek, kényük-kedvük szerint meghamisították Isten szavát?
szept. 21. 10:14
 17/32 anonim ***** válasza:

Kedves Nour.

Sem személyeskedés, sem okoskodás nincs ebben.

Két információ találkozása csupán.

A Biblia pedig nincs meghamisítva.

Nekem még meg van a 1800-as évekből a Károly Biblia, amit összehasonlítottam magam is a napjaikban lévőkkel. Csak azt mondhatom el, amit más Bibliával foglalkozó szakemberek is.

Istennek is lenne némi beleszólása ebbe, és nem is kérhetné számon az embereket.

A Qur’ān-nal is ez a helyzet.

Több mint 5000 Biblia fordítást, régi tekercseket, töredékeket vizsgáltak meg, hasonlítottak össze.

Megállapítást nyert, hogy lényegi váltorzatás nincs benne , ezért elmondható, hogy a kisebb másolási hibákat leszámítva, a bibliát napjainkban ugy olvashatjuk, ahogy Isten akarta.

Napjainkban teljesdő próféciák is bizonyítják, hogy minden úgy zajlik, történik ahogy írva van.

Akik ebben kételkednek, azok Isten hatalmát is kétségbe vonják.

Igen, voltak próbálkozások a biblia eltüntetésére, vagy átírására.

És nem is akár kik voltak azok akik ezt szorgalmazták.

Maga a hitehagyott egyházak szerették volna ezt megtenni.

De Isten mindig használt fel olyan hűséges embereket, akik szívükön viselték a Biblát, annak tartalmát, és válalták még a "kiátkozást", vagy a halált is, csak hogy Isten szava fent maradjon, és mindenkihez eljusson úgy ahogy íródott.

Csak nem gondolod, hogy Istent kilehet játszani?

szept. 21. 10:36
 18/32 anonim ***** válasza:

"Nyilván az nem igaz hogy Jézus küldte Mohamed prófétát. Sok a hamisítás a Bibliában"

Tehát egy olyan bibliai versre hivatkozol, ami szerinted már eleve hamis. Ha meg van hamisítva és Jezus nem küld senkit, akkor mit keres a listán? Bizonyára te is érzed, hogy ez így sántít. "Nem is az van odaírva ami kéne, de valami hasonló. Higgyetek!" Azért ez nem túl meggyőző érvelés.

"Igen de én megtehetem. Én mondhatom hogy ez vagy az a bibliai vers hamisítás. Egy keresztény viszont nem mondhatja"

Pontosan. Ezért nem jutnak arra a következtetésre, hogy Mohamedről szólnak. Miért jutnának? Ahogy írod, ők nem mondhatják, hogy ez vagy az a vers hamis. Szerinted mit kéne csinalniuk azokkal a részekkel, amiket te hamisnak tekintesz?

Az általad idézett részeket egy keresztény sem tekinti hamisnak, ahogy a többit sem.

"De a keresztényeknek is meg kell tagadniuk azokat a verseket amiket idéztem, mert azokra nincs más magyarázatuk."

Hogyne lenne! Ez nagyon erőltetett érvelés.

szept. 21. 13:16
 19/32 anonim ***** válasza:

"Ezek a viták mindig meddők, mert személyeskedés és okoskodó kioktató, egyáltalán nem nyitott gondolkodásra valló vélemények repkednek"

Nézd, mint írtam már a 2. századtól kezdve vannak fennmaradt egyébb szövegek, amik alátámasztják, hogy a keresztények ünnepelték a Pünkösdöt. A muszlim valaszoló meg kiragadott részletek alapjan próbalja bizonygatni, hogy a Pártfogó nem a Szentlélek, hanem Mohamed. A bibliai szöveg se kell hozzá, hogy tudjuk, hogy téved. De köti az ebet a karóhoz.

A Bibliával meg a Koránnal kapcsolatban meg eleve felfogasbeli különbsegek vannak. Nem ugyanúgy gondolkodik róla a két vallás. A keresztények nem diktalmánynak tekintik a Bibliát, mint ahogy a muszlimok a Koránt. Eleve más a kiindulasi alap.

"Azt a Bibliat, amit többször is átírtak az évszázadok során"

Azért ez így nem igaz. Mindenki tudja, hogy lényegi különbség nincs a szövegek között. A Biblia szövege az egyik legjobban dokumentált mű.

Egyébként a Koránnak is vannak szövegvariánsai, de mindegy. Ráadásul 10 elterő módon lehet felolvasni a szöveget, ami helyenkent 10 eltérő jelentést ad a szövegnek. A Hafs szöveg nem ugyanaz, mint pl. egy Warsh. De már a kezdett kezdetén eleve Oszmán kalifa megsemmisítetett a 7 aruhfból 6-ot, ezzel egységesítve a Koránt. Szóval szerintem nem annyira ez a lényeg.

szept. 21. 14:10
 20/32 anonim ***** válasza:

19

Szia,

A pünkösd ünnepével kapcsolatban nem értek egyet, ugyan is nem ünnepelték, mint ahogy a Sabbatot sem. Mindössze megemlítik azt az időszakot, amikor összegyültek a ketresztények szokásukhoz hűen, mint bármikor máskor is.

Az tény, hogy a "pünkösd" ünnepe a Zsidóknak megtartandó ünnep volt.

Az, hogy még is ezen a napon kitöltetett a szent szellem a 120 tanítványra, azt jelezte, hogy új választott népe van Istennek, és azt is magában foglalta, hogy Isten elfogadta Jézus váltság halálát.

Ha nem fogadta volna el, akkor nem teltek volna be szent szellemmel.

A keresztényeknek már nem kell a zsidó ünnepeket, szokásokat megtartani.

Jézus azt a halálával megszüntette, az új nemzet számára.

szept. 21. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!