Az iszlám vallás pontosan hol vél felfedezni a Bibliában Mohamed prófétára utaló kijelentéseket?
Ezek a népek én úgy tudom, hogy a Krisztus által beígért "vigasztalót" látják bele Mohamed prófétába. Viszont a Biblia alapján ez inkább utal a "szentlélekre". Így legegyszerűbb megoldás az volt, hogy az egész szentháromságot kukázza az iszlám, Jézust mezei prófétává téve, aki Mohamed nagy tanítói munkájára utal.
De ilyen módon viszont nemes egyszerűséggel átírták a Bibliát.
Egyszer vagy kétszer nekifutottam a korán elolvasásának, de hamar feladtam. Az elején azért átverekedtem magam. Abból az jött le, hogy az ószövettséget megtartja, de az újszövetséggel meggyanúsítja a keresztényeket, hogy tévesen tanítanak és fejezzék be a szentlélekről szóló részt, mert az nem így van.
Mondjuk én kutakodva azért megértettem, hogy egy magát Gábrielnek hívó angyal tette rendbe a dolgokat Mohamed fejében. de, hogy őszinte legyek, elgondolkodtam. Mi van, ha egy másik angyalszerű lény adta ki magát Gábrielnek, hogy megkísérelje lerontani a kereszténységet. Én Luciferre gondoltam. Abban biztos vagyok, hogy Mohamed belegyalogolt valamiféle ördögi játékba. nem egy hétköznapi fickó lehetett.
Inkább politikusnak tartom, aki jól használta a rendelkezésre álló eszközöket egy nép összekovácsolására. De, hogy mi járt a fejében pontosan, azt nem tudjuk már meg.
Isten a fia által mutatta, tanította, hogy miként kell visszatérni az igaz imádathoz, erkölcsi élet alapelveihez. Itt le is zárta, vagy is bezárult az ilyen irányú "prófétaság".
A pogányok meghatározott ideje alatt történtek ezek az események.
Tehát nem mondható, hogy Isten kiválasztott volna bárkit is ebben az időszakban. Semmilyen vallással nem képviseltette magát, egészen az Úr napjáig.
Sajnos ezeket rendre kifelejtik, és nem tanítják. Nem is csoda, hogy még mindig bíznak némelyek abban, hogy akik nem voltak választottak, azok a választottak.
Egyszer feltettem egy kérdést egy muszlim Q&A oldalon. A kérdésem az volt, tudván, hogy Jézus és Mohamed között nem volt próféta, akkor mivel magyarázzák, Mani-t, a káldeus vallásalapítót, a Manicheizmus alapítóját, ami a kereszténység nagy ellenfele volt a 3. században az iszlám előtt. Mani azt tanította 7 menny van ahogy az iszlámban, rituális mosdást írt elő, napi 7 imát, nappal a nap felé, este a hold felé fordulva. Az ima álló helyzetből meghajlás és leborulás csakúgy mint az iszlámban. Előírta a böjtöt is, ami napkeltétől napnyugtáig tartott csakúgy mint az iszlámban.
Ha Mani nem volt próféta az iszlám szerint, akkor az iszlám egy pocsék Manicheista koppintás, ha pedig Mani próféta volt, akkor az iszlám ellentmond saját magának, hogy Jézus és Mohamed között nem voltak próféták.
Az iszlám azon alapul, hogy minden más vallás hamis és meg lett hamisítva, de Mohamed helyrerántotta mindegyiket. Jézus felmentette a követőit a zsidó törvények alól, mint pl a mosdás étkezés előtt, azt is mondta nem az szennyez amit a szádon át beviszel, hanem ami a szívedből jön ki. Nem fogsz rátalálni a zsidó-keresztény istenre a koránban, egy teljesen más istenség jön szembe veled aki kénye kedve szerint dönt az emberek sorsáról, nincs szilárd bizonyosság ki jut a mennybe. Nem elég imádkozni és tartani a böjtöt, ezek csak a beugrók, de hogy ki nyer a végén, azt csak Allah tudja. A bibliában Mohamed felfedezési kísérlete inkább csak belemagyarázás mint szilárd bizonyíték. Visszakövetkeztetik a görög szót, a paraklétosz-t ami pártfogót jelent, visszatekerik héberre, majd azt arabra ami az ahmad-ot adja ki, aminek jelentése a megdicsőült, és ezt vezetik rá Mohamedre. Ostoba erőltetett belemagyarázás, semmi több.
Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.
Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.
1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.
2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.
Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.
3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.
Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.
János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."
4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra
Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad
Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.
5-ösnek, nem ártana ha kicsit jobban utánanéznél az iszlámnak és a többi vallásnak.
"az iszlámban, rituális mosdást írt elő,"
A zsidó vallásban is elő van írva a rituális mosdás ima előtt de erről fogalmuk sincs a keresztényeknek.
"napi 7 imát, nappal a nap felé, este a hold felé fordulva."
Az iszlámban napi 5 ima van és nem a hold felé sem a nap felé.
"Az ima álló helyzetből meghajlás és leborulás csakúgy mint az iszlámban."
A zsidó vallás szerinti imában is van meghajlás, leborulás.
"Előírta a böjtöt is, ami napkeltétől napnyugtáig tartott csakúgy mint az iszlámban."
A Biblia is előírja a böjtöt, az iszlám szerinti böjt pedig nem napkeltétől napnyugtáig tart hanem hajnalhasadástól napnyugtáig.
Szóval ezeket benézted.
"Jézus felmentette a követőit a zsidó törvények alól, mint pl a mosdás étkezés előtt, azt is mondta nem az szennyez amit a szádon át beviszel, hanem ami a szívedből jön ki."
Jó hát akkor a Bibliát sem ismered. Jézus azt mondta nem megváltoztatni jött a törvényt tehát eszében nem volt eltörölni a törvényeket.
"Nem fogsz rátalálni a zsidó-keresztény istenre a koránban, egy teljesen más istenség jön szembe veled"
A Koránban tiszta egyistenhitet fogsz találni mig a keresztény istenképben három pogány istenséget.
"aki kénye kedve szerint dönt az emberek sorsáról,"
A korán szerint hit és jócselekedet kell ahhoz hogy a Mennybe kerülhessünk.
"nincs szilárd bizonyosság ki jut a mennybe"
Nem úgy mint a kereszténységben. Össze vissza bűnözhetsz de ha elfogadod hogy egy ártatlan embert büntettek a te bűneid miatt akkor bérelt helyed van a Mennyben. Mondjuk nem tudom mennyre kell betegnek lenni hogy valaki elhiggye, Isten megbocsátásához egy ártatlan embert kellett megkínozni és megölni.
"Nem csak a keresztények tagadják a hamis tömeggyilkos pedofil prófétádat"
Na ezért is menekülnek az emberek tömegesen a kereszténységből. Nem akarnak ilyen hazug rágalmazókkal egy levegőt szívni.
"Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható"
Azért gondolják így, mert ezt írja a Biblia.
"Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve."
Amiről szó van az a Pünkösd. A Szentlelélek kiáradása, ami korábban nem volt. Az erről való megemlékezésről pedig már a 2. századból is vannak feljegyzések. Nem emberről van szó, hanem egy személyről. Szentháromság.
"A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni"
A kereszténység és az iszlám istenképe nem azonos. A kereszténységben Szentháromság van. A személyek viszonyban vannak egymással. Krisztus azért tudja elküldeni a Szentlelket, mert a három isteni személy egyike. Ennek a kereszténységen belül van értelme, de annak még az iszlámon belül sincs értelme, hogy Krisztus elküldi Mohamedet. Erre a helyre hivatkozni, még az iszlámon belül is értelmetlen. Krisztus nem küldhet el egy prófétát maga helyett, mivel az iszlám szerint ő nem Isten, hanem csak egy másik próféta. Ezek szerint Mohamed nem Allah küldötte, hanem Krisztusé?
"Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot"
Itt is a Szentlélekről van szó, valamint arról, hogy egy személy.
"Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall."
Szentháromság.
"Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják"
Ennek nem sok értelme van. Előbb a Bibliát kéne megtagadniuk, hogy kihozzák a te következtetéseidet. Nem várható el, hogy iszlam szemszögből olvassák a saját szövegeiket. Az iszlám ráadásul egy jó 600 évvel kesőbbi vallás. Mire Mohamed megjelent, már rég lezajlottak a viták a Szentháromságról, Szentlélekről, Máriáról, Krisztusról. 5 egyetemes zsinaton vagyunk túl a 7. századra. A kánon megszilárdult, szerzetesek sertepertélnek mindenfelé, több száz éves liturgiák zajlanak a templomokban. A keresztényeknek ott a saját szövegük és több évszázados hagyományuk. Nem a Bibliát tagadják meg.
Te is tudod, hogy egyértelmű szövegeket kell figyelmenkívül hagynod, hogy Mohamedet bele tudd magyarázni a leírtakba. Ha én kiidézem neked, hogy hol írja a Biblia, hogy pl. A Pártfogó a Szentlelélek, akkor arra az lesz a válaszod, hogy azt a részt nem kell elhinni, az nem igaz.
Tehát egyértelműen te tagadod meg a Bibliát, nem a keresztények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!