Ha bebizonyítanák, hogy van lélek, elfogadnád Isten létezését?
"A leggyengébb érvet mondtad miközben mindenkiét elutasítottad."
Mielőtt helytelenül ítéled meg az érvelésem, javaslom, hogy minimális információt szerezz be a filozófia témakörben. A "cogito, ergo sum" nagyon szilárd érvelés, de minimális ismeretek hiányában nem tudod értékelni jelentőségét.
"Igazi egoista hozzáállás tipizálja az ateizmusodat"
Nem én találtam ki, hanem egy némileg ismertebb pacek valamikor régen.
Olvass utána az egoista szó jelentésének, szerintem nemnazt jelenti, mint amire gondolsz. Csak kötekedni akarsz, mert ateista vagyok én nem hiszek a te általad hitt istenképben. A te vallásodban ezt a viselkedést várja el az istened a hívőktől?
Óh, a muszlimok lefejezik az ateistákat. Mi keresztények nem tesszük ezt. Én nem vagyok hittéritô, emiatt nem várja el. Ugyanakkor itt ezen a helyen képtelenség tériteni ez nyilvanvaló.
Szerintem a descartes-i létezés filozófiát kevered a lélekkel. Mert itt a lélekről van szó nem a létezésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!