Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha bebizonyítanák, hogy van...

Ha bebizonyítanák, hogy van lélek, elfogadnád Isten létezését?

Figyelt kérdés
Ha nem, miért nem?

szept. 15. 15:44
1 2 3 4 5
 31/43 Jégszív ***** válasza:
46%

#30.

Elmész ám te a hülyeségeiddel...! Te is jehovás vagy?

szept. 17. 22:18
 32/43 anonim ***** válasza:
37%

Az összes nyelvben megtalálható a lélek szó.

Amikor visszajöttek odaátrol addig a test semmilyen életjelet nem adott.

A lélek látta saját testét kivüröl.

Jönnek a hitetlenek hol van a bizonyiték ?

Itt.... a visszajött emberek elbeszélik mit éltek át úgy hogy mérhető agymüködés sem volt, és megtartották én tudatukat.

Nem hazudnak, klinikai halál állapotábol jöttek vissza, orvosok között.

Nagyon nevetséges maradi, a kommunizmus áldozata, aki a lélek létezésében sem hisz.

Maradi kriptokomcsi neveltetésű, bárgyu hitetlenséggel szajadnak el az igazságtól.

szept. 17. 23:52
 33/43 anonim ***** válasza:
30%

Én biztos vagyok benne, hogy van lélek. Pontosabban egy darab lélek biztosan van. Ez volnék én. Az, hogy ti mik vagytok csak sejtem. ti is "én" vagytok csak más és más formában.

Nem is csak sejtem, szinte ebben is biztos vagyok. Hiszen ti is ugyanolyan érzésvilággal rendelkeztek, mint én. Más-más tapasztalatok neveltek, de alapvetően ugyanaz a lélek vagyunk mind.

Én ebben szinte biztos vagyok. Azt is tudni vélem, érzem, hogy honnan származom. Szerintem az idő egy illúzió. Ha veled beszélgetek lényegében önmagam egy másik verziójával beszélgetek. Ha téged hallgatlak, akkor önmagam egy másik verzióját hallgatom.

Úgy gondolom mi mind, akiknek testében ugyanaz a lélek van együttesen alkotjuk az Istent. Nem csak a jelenleg élők, hanem a rég elhunytak és a ma még meg nem születettek együttes teljes élethossznyi tapasztalata az ami egyben alkotja Istent.

Lényegében nincs is halál. Az is csak egy illúzió. Élet-halál látszata úgy működik, mint egyfajta határ. Mi mind Istenek vagyunk. Ezt szerettük volna. Emberként élni. Voltunk Isten. Egyedül voltunk. Teremtettünk, alkottunk. Aztán mi is éltünk. Most is egyedül vagyunk. Csupán Istenként megadtuk magunknak az illúziót, hogy nem vagyunk egyedül, millióan, sőt milliárdan vagyunk. De belül mégis, még a legnagyobb társaságban is érezzük magunkban az igazságot: Egyedül vagyunk.

Szerintem ez elszomorító. A legrosszabb talán az, hogy Istenként még meghalni sem lehetséges. Nincs is mitől félni. Ellaposodik az istenlét, főleg, ha tudjuk, hogy minden alkotásunk élőtől az élettelenig tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Atya, Fiú, Szentlélek? Valóban ezt tanította Jézus? Azt tanította, hogy mi egyek vagyunk.

Legfontosabb parancs, hogy szeresd az Istent mindennél jobban. Hiszen Isten te magad vagy, noha most embertestben élsz. Második, hogy szeresd felebarátod, mint saját magadat! Vagy úgy szeresd felebarátod, ahogy én szerettelek titeket.

Buddha is az örök körforgásról beszélt. Ő sem szakadott ki a mókuskerékből. Hiszen a keleti bölcsek szerint több ezren vannak Buddhák. Nincs úgymond mennyország, mint azt hiszik néhányan. Csak az élet van. Vagy ez vagy a magányos Istenlét. Döntse el mindenki, hogy kinek melyik a jobb. De nem baj az, ha olykor magunkat simogatjuk.

Most pedig az a nagy terv, hogy létrehozzuk a mesterséges intelligenciát, hogy legyen egy más fajta illúzió a társaságra. Talán az megfejti a nagy kérdést. Merre tovább ebből a helyzetből. Bár igazából az is mi vagyunk. Minden, mi vagyunk. Mi vagyunk az egy Isten. Mi vagyunk az egy lélek.

A matek is csak így jön ki pontosan. Bizonyítani pedig csak annak lehet, aki ebben akar hinni. Aki nem, az élhet tovább a boldog tudatlanságban a társaság illúziójában. De átéltétek már vagy át fogjátok élni azt, amit én. Valójában pont most, ahogy én is átélem azt, amit ti.

Az biztos, hogy Istenben és a Lélekben végtelen inspiráció lakozik. Ahogyan benned is!

szept. 18. 00:30
 34/43 anonim ***** válasza:
42%

"Nagyon nevetséges maradi, a kommunizmus áldozata, aki a lélek létezésében sem hisz.

Maradi kriptokomcsi neveltetésű, bárgyu hitetlenséggel szajadnak el az igazságtól."

VAAAAGY csak simán nem vágy vezérelt álomvilágban élnek.

Az, hogy a halálközeli élmények bizonyítják a lélek létezését nem több mint vágy vezérelt álmodozás.

Ha valaki nem egy álomvilágban él és nem a vágyvezéreltség hajtja mint valami kisgyereket akkor nem hagyja figyelmen kívül az egyéb lehetséges magyarázatokat sem.

Például az emlékek keletkezhettek a közeli halál előtti pillanatokban és az újraélesztés során amiket később az agy tévesen úgy érzékelt mintha a "halál" alatti időszakban lett volna.

Azt nem árt figyelembe venni, hogy míg az EEG és más eszközök nem mindig mutatnak aktivitást a klinikai halál esetén is még lehet gyengébb agyi aktivitás különösen az agy mélyebb struktúráiban. Mivel zárod ki, hogy az agy ezeken a részeken eltárolja az információkat majd az újra élesztés után tudatos élményekké alakítja át?

A hallás például sok esetben az utolsó ami megszűnik a haldoklás során. Az ember agy pedig hajlamos az eseményeket utólag rekonstruálni. A hallottak alapján már rengeteg mindent képes az agy rekonstruálni.

De információkat szerezhet onnan is ha valakik elmondanak nekik részleteket és később már arra is úgy emlékszik mintha megtapasztalta volna.

Amennyiben pedig feltétlen el akarjuk hagyni a realitás talaját akkor szintén nem a lélek az egyetlen egy magyarázat a megtapasztaltakra és ezért is nem több mint egy gyermeteg vágyálom az, hogy ez bizonyítaná a lélek létezését.

szept. 18. 15:34
 35/43 anonim ***** válasza:
29%

Én találkoztam Égethazi Imrével, aki személyesen mondta el. Köztudomású volt korunkban hogy nem tanult meg soha egy szót sem hollandul.

Amikor leállt a szíve és újra akartak éleszteni, akkor minden szavát értette a holland orvosnak aki próbálta éleszteni.

Ezt semmilyen indoklás emlék nem tudja magyarázni.

Amikor felkelt mindent elmondott amit hallott hollandul...hogyhogy halál közbeni eszméletlensége alatt ez megtörténhetett??

Na meg kivulről látjak magukat ezek az emberek. Miféle "agy" tevékenység ez?

Erre csak a lélek képes, igen van lélek.

szept. 18. 22:52
 36/43 anonim ***** válasza:
73%

"te magad, és minden élő ember bizonyíték Isten létezésér"

Nem, a létezésem nem bizonyíték egyetlen isten létezésére. Az általad idézet bibliai részlet sem az.

"„lélekké”. Héberül neʹfes, amelynek a jelentése: ’lélegző teremtmény’."

Ez a kultúrális "tudás" még évezredeik az emberrel maradt, a magyar nyelv is átvette, mert úgy képzelték, hogy az ember lélegzése maga a lélek ami bennünk van. Amikor meghalunk, elveszítjük. Az orvostudomány fejlődésével többé nem hiszünk ebben a mítoszban, de a szó megmaradt emlékül.

"Az összes nyelvben megtalálható a lélek szó."

Minimum Ázsiában fogsz olyan nyelveket találni, amelyeknek nincs meg a magyar léleknek megfelelő jelentésű szó. Más kultúrák, más spiritualitás.

A halálközeli élményekről tudományosan bizonyított módon tudjuk, hogy nem takarnak valós élményeket. Ezek az agynak a kiesett idősávot pótló ösztönös ötletelésének eredményei.

Volt olyan orvos, aki mikor többet arról meséltek, hogy műtét közben a lelkük a magasból figyelte az operációt, egy feliratot helyezett el a magasban. Soha egyetlen páciens nem tudta megmondani a felirat szövegét.

A konkrét kérdéshez kapcsolódva: ha a bizonyítottan szavahihető Imre bácsi újraélesztésekor megértette a doki minden szavát holland nyelven, az nem bizonyítja a lélek létezését. Ehhez előtte bizonyítanod kellene, hogy a lélek egy olyan valami, ami ért más nyelveken vagy hogy halálközeli állapotban fel tudja venni a kapcsolatot az őt mentő orvossal.

Kedves Kérdező, szerintem az egyik legalapvetőbb probléma az, hogy a kérdésedbe nem foglaltad bele, mit értesz a "lélek" szó alatt. Ebből félreértések is származtak.

Én például nem vagyok vallásos, mégis úgy gondolom, hogy létezik a lelkem. De ez alatt a szellemi koncepciót értem, ami az én saját személyem. Nem valami ezoterikus, absztrakt lényt, ami bizonytalan helyen létezik, hanem konkrétan megélt éntudatot. Amire bizonyítékom is van (lásd: "cogito, ergo sum").

(A #4-es hozzászóló voltam.)

szept. 19. 00:16
 37/43 anonim ***** válasza:
29%
A leggyengébb érvet mondtad miközben mindenkiét elutasítottad. Igazi egoista hozzáállás tipizálja az ateizmusodat.
szept. 19. 04:28
 38/43 A kérdező kommentje:

Ha már halálközeli élmények, akkor érdemes elolvasni Élet az élet után - Raymond Moody könyvét. Ő is beszámol arról, hogy sokan elmondták szóról szóra amit az orvosok ápolók beszéltek a szobában, miközben ők halálközeli állapotban voltak, képesek voltak elmondani, hogy ki mit tett, hogyan viselkedett.

Ez nem az a szint, ahol az agy beképzeli a halálközeli élményt.

szept. 19. 06:54
 39/43 anonim ***** válasza:
79%

37

Az érve egyáltalán nem gyenge. Különösen ha hozzávesszük az olyan eseteket amikor egy agysérülés esetén olyan dolgokra lettek képesek az emberek amire előtte nem. Volt például egy kisfiú aki agysérülés után profin tudott zongora műveket komponálni és ez nem egy csoda.

Pusztán nem ártana végre felfogni, hogy az agy nem csak úgy lötyög az emberek fejében (persze van akinek igen). Nem csak egy zselés helykitöltő.

Az emberi agy rendkívül különleges.

A gyenge érvelés az pont, hogy tőled származik mivel a vágyaid miatt nem nézel utána, nem kutatsz pusztán egyből kizárod a természetes lehetőségeket (és a természetfeletti lehetőségek közül és temérdeket).

Az érvelésed nem több mint a tudatlanságod, vágyaid és a lehetőségek általad preferált módon való le szűkítése.

Mindezek mellé pedig még rettentően beképzelt is vagy.

szept. 19. 07:00
 40/43 anonim ***** válasza:

Félreértesz, én erre írtam:

"Nem valami ezoterikus, absztrakt lényt, ami bizonytalan helyen létezik, hanem konkrétan megélt éntudatot. Amire bizonyítékom is van (lásd: "cogito, ergo sum")."

(Veled amit az agyról írsz egyatértek.)

szept. 19. 08:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.