Bűnnek számít az abortusz, ha úgy gondolod, hogy meg van mindened, ahhoz gyereket vállalj, de mentálisan ki vagy merülve?
Hát, olvasd vissza, miket írtál. Megvan mindened, hogy gyereket vallaj?
Nincs meg mindened, hogy gyereket vállalj. Nincs stabil családi háttered, jól működő házasságod, szerető kapcsolatod, mentális egészséged. Fasza család, tök ideális minta a gyerekeknek.
latom, kozben kisse valtozott a helyzet, de ha megint elokerul, azert leirom
hogy az abortusz bun-e, attol is fugg, melyik egyhazat kerdezed:
a katolikusoknal akkor is bun az abortusz, ha az anya eletveszelyben van (a fogamzasgatlas is, hogy tudd, szinten halalos bun), tehat ez egy fundamentalista allaspont
termeszetesen a valas is tilos, vagyis ha elvalsz, nem lehet uj kapcsolatod es nem hazasodhatsz ujra
tehat elegge rovidre vagy zarva minden oldalrol, ha katolikus vagy es a tanitast szo szerint veszed - ha pedig nem tartasz be mindent, akkor te dontod el, hogy hol huzod meg a hatart ugyis
vannak mas kereszteny egyhazak, ahol engedik az abortuszt olyan helyzetben, amilyenben vagy, engedik a vedekezest es a valast
a legtobb kereszteny nem fogja ideirni, hogy nyugodtan vetesd el, abban biztos lehetsz
mindenesetre imadkozok erted en is, hogy sikeruljon az, ahogy a legjobban szeretned
"a katolikusoknal akkor is bun az abortusz, ha az anya eletveszelyben van (a fogamzasgatlas is, hogy tudd, szinten halalos bun), tehat ez egy fundamentalista allaspont"
Ez mondjuk elég erős ferdítés. A katolikus álláspont szerint valóban az abortusz minden esetben súlyos bűn, de amikor az anya életveszélyben van, akkor lehet végezni olyan beavatkozást, mely során a magzat nem éli túl.
igen, de az nem abortusz, hanem az anya "kezelese"
de ha a terhesseg vagy a gyermekszules veszelyeztetne az anya eletet, akkor nem lehet elvegezni
Akkor most olvassátok el légyszi egy olyan ember véleményét is, akit nem akart az anyja, ez vagyok én. Egész életemben éreztette velem, meg a családja is, hogy nem kellek nekik, és tönkre is tettek, ez kihatott mindenféle emberi kapcsolatomra. Most ott tartok, hogy harminc évesen, amikor mások már családot alapítottak, megtalálták a helyüket, pszichológushoz meg terápiára járok, hogy egyáltalán túléljem a napjaimat. Ha engem megkérdeztek volna, amikor megfogantam, akkor azt mondtam volna, hogy ne szüljön meg. Inkább nem kértem volna ezt a rengeteg szenvedést, amit kaptam.
Ne haragudjatok, de ez az igazság. Egy szerető családban, ami nem széthullik, és a szülők várják a gyermeket, nyilván más a helyzet, de egy ilyenben, mint amit a kérdező ír, inkább elválnék, és nem szülnék többet. Az a gyerek már most halálra van ítélve. Én ha gyereket akarok, akkor fogok szülni, de ha nem, akkor semmi esetre sem, mert nem akarnám, hogy az én h.lyeségem miatt egész életében szenvednie kelljen! Gondolkozzatok!!!!!!! És ez nem vallási kérdés szerintem!
Szomorúan olvasom a történetedet, de hidd el, sajnos, sok olyan ember él hozzád hasonlóan, akik nem "véletlen" gyermekként születtek.
Én sem várt gyermekként láttam meg a napvilágot. 11 éves voltam, amikor a nagymamám azt mondta nekem, sokkal könnyebb lenne az anyum élete, ha én nem lennék. beszedtem az anyám gyógyszereit mialatt ő dolgozott, mert szerettem őt és nem akartam, hogy miattam szenvedjen. A kórházban ébredtem fel.... Ma sok évtizeddel az eset után, naponta megköszönöm a Teremtőmnek az életem, mert örülök az életemnek. Az, hogy hogyan tekintünk felnőtten az életre, az a fejünkben dől el. Minden "rossz" sorsból, helyzetből ki lehet evickélni, ha megfogadjuk azokat a tanácsokat, amelyeket Isten ad(nem csak olvassuk). Mivel ő teremtett azt is tudja, mitől boldog az ember, és a tanácsait követve jó irányt vehet az életünk. Ezt tapasztalatból írom. Pl ha kipróbálnád ezt a tanácsot?:
Zsoltárok 1:1–3
Boldog ember az, aki nem követi a gonoszok tanácsát, bűnösök útjára nem lép, és gúnyolódók közé nem ül,
2 hanem Jehova törvényében gyönyörködik, és az ő törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal.
3 Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely megtermi gyümölcsét a maga idején, és nem hervad el lombja. Minden tettét siker koronázza."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!