Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít az abortusz, ha...

Bűnnek számít az abortusz, ha úgy gondolod, hogy meg van mindened, ahhoz gyereket vállalj, de mentálisan ki vagy merülve?

Figyelt kérdés
Nem értem, Isten miért engedte, hogy terhes legyek. 😭😭 Védekeztünk is, erre ma reggel pozitív lett a teszt.
szept. 14. 11:46
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező

Nem mondhatok mást, csak azt amit Isten mond ezzel kapcsolatban.

Te kérdezted, itt a topikban, és keresztényként nem mondhatunk mást, csak amit Isten gondol erről.

Akár egyetértetek vele akár nem, ezen Ő nem változtat, mind a két élethelyzetet a halált érdemlő dolgok közé sorolja.

Isten és maga Jézus is határozottan elmondták, hogy nem csak az abortusz a bűn, mert gyilkosságnak számít, hanem a válás is.

Válni csak akkor lehet, ha az egyik fél hűtlen, vagy is más emberrel létesít szexuális kapcsolatot, és nem a házastársával.

Ha ez nem történt meg, akkor nem lehet elválni.

Persze megteheted, de Isten gyűlöli a válást.

Ahogy előttem írta valaki, le kell ülnötök komolyan beszélgetni erről.

Persze az egy jó dolog, ha a férjed bűnnek tartja az abortuszt.

Isten azonban azt sem nézi jó szemmel, ha egy férj elhanyagolja a családját, érzelmi, fizikai szellemi dolgokban is.

(Efézus 5:25) 25 Férjek, továbbra is szeressétek a feleségeteket, mint ahogy Krisztus is szerette a gyülekezetet, és odaadta magát érte,

(1Péter 3:7) 7 Ugyanígy, ti férjek, továbbra is az ismeretnek megfelelően lakjatok velük. Tiszteljétek őket mint gyengébb edényt – a női nemet –, mivel veletek együtt ők is örökösei az élet ajándékának, hogy imáitok akadályba ne ütközzenek.

Amelyik férj ezt elhanyagolja az ugyan olyan bűn mint az abortusz, vagy a válás, Isten nem tesz különbséget ezek között.

Isten nem fogja az imáit meghallgatni.

(1Timóteusz 5:8) . . .ha valaki nem gondoskodik az övéiről, főleg a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél.

A férjek felelősséggel tartoznak a családjuk vezetéséért Isten előtt.

Aki ezt elhanyagolja, azt Isten a hitetlennél is rosszabbnak tartja, hiszen még a hitetlenek között is vannak jó férjek ebben a tekintetben.

szept. 14. 18:33
 22/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm 21-es .ezt meg fogom mutatni a férjemnek.
szept. 14. 19:06
 23/47 anonim ***** válasza:
85%

22

Nagyon szívesen.

szept. 14. 19:09
 24/47 IstenGyermeke1 ***** válasza:
61%

Igen, bűn, mégpedig gyilkosság. És nincs az az indok, ami egy emberi élet kioltását erkölcsössé és elfogadhatóvá tenné.

Megjegyzem Jézus határozottan tiltja a válást.

szept. 14. 20:00
 25/47 anonim ***** válasza:
82%
Nah akkor most hogy így mindenki leírta a véleményét,hogy Isten mit tart bűnnek (ezek szerint mindenki hívő) akkor mindenki mondjon el magában egy imát a kedves kérdezőért és családjáért! :) Ha már így összegyűltünk legyen is értelme,és vigyük Isten elè.Ő látja a szivünket,hogy mennyien aggódunk értük. Gondja lesz rá hogy segítsen nekik. :) Imára fel!
szept. 14. 23:26
 26/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm #25 Isten áldjon meg téged. 💓 Ma nagyon összevesztünk, talán még, soha nem volt ekkora veszekédésünk. Össze is pakoltam, el akartam menni a gyerekekkel, aztán a férjem sírva kert bocsánatot,be látta, hogy hibázott, azt mondta, meg fog változni. Úgy, hogy úgy döntöttünk, hogy tanácsadásra megyünk és terapeutához, hogy helyre hozzuk a házasságunkat. Remélem, sikerülni fog, most tényleg szükségünk van az imákra, úgy hogy megköszönöm, azt aki imádkozik értünk.
szept. 14. 23:45
 27/47 anonim ***** válasza:
79%
Szivesen!:) De Istennek köszönd mert Ő indított rá hogy buzdítsak mindenkit. Mivel könnyű igékkel földbe döngölni másokat és ítélkezni. Én meg azt nem szeretem,Isten sem nézi jó szemmel lehet. Szóval Ő adta a gondolatot az közös imára.:) Isten áldjon téged is és mindenkit aki imádkozik értetek. Hallgasd meg azt a dicsit aminek az a szövege hogy Miért csüggedsz én lelkem,miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben,bízzál lelkem Istenben....:)
szept. 14. 23:54
 28/47 anonim ***** válasza:
84%

Mentsétek meg a házasságotokat! Nem csak a gyerekek miatt, hanem magatok miatt is. Én is hasonló cipőben jártam. Férjkén érzelmileg elhanyagoltam a feleségemet. Amikor jöttek emiatt a problémák én a passzivitásba, napi szintű alkohol és marijuana fogyasztásba menekültem. Így viszont még sivárabb környezetet teremtettem magam körül. Már felmerült a válás gondolata is bár keresztényként ezt végül is mindketten elvetettük. Végül sikerült túljutni a problémákon és kijelenthetem, hogy a házasságunk nagyon jó. Senki mással nem lehetne ilyen, úgyhogy a válás nem lett volna igazi megoldás csak a problémáktól való elmenekülés. Mindketten dolgozzatok azon, hogy jobb házastárssá váljatok, olyan soha nincs, hogy csak az egyik a hibás. A külső problémák meg sokszor az idővel maguktól megoldódnak.

Az eredeti kérdésre a válasz; az abortusz bűn, a két meglévő gyerekedet sem ölöd meg azért mert a jelenlegi helyzetben nehézséget okoznak. Persze jogilag nem bűn, de morálisan az. Társadalmilag meg barbarizmus.

szept. 15. 13:23
 29/47 anonim ***** válasza:
12%

Atya világ...hol éltek ti, a középkorban?

Te tudod, hogy van-e kedved megint pelenkázni, éjszakázni, munkából kimaradni, stb. Ezt más nem döntheti el helyetted. Neked lesz a nyűg a gyerekkel, nem a férjednek.

szept. 15. 17:55
 30/47 anonim ***** válasza:
51%

Akkor minek csinálsz gyereket, ha utána nem akarod felnevelni? Tudod lehet védekezni is. Amúgy ezek akkor is megállják majd a helyüket, ha esetleg pár év, évtized múlva téged kell gondozni? Persze akkor "kikaparás" helyett elaltatással mondjuk.

szept. 15. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!