Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít az abortusz, ha...

Bűnnek számít az abortusz, ha úgy gondolod, hogy meg van mindened, ahhoz gyereket vállalj, de mentálisan ki vagy merülve?

Figyelt kérdés
Nem értem, Isten miért engedte, hogy terhes legyek. 😭😭 Védekeztünk is, erre ma reggel pozitív lett a teszt.
szept. 14. 11:46
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
36%
sajnállak, de tartsd meg azt az ici pici kis lelket hagy ismerje meg a világot
szept. 14. 13:30
 12/47 KZitus ***** válasza:
50%

Szia

Igen, bűnnek számít. A Biblia nem említ semmilyen felmentő kiskaput. Több millió magzatot elabortálnak, szinte annyi féle ok miatt, biztosan közötte van a te indokod is.

A férjed tudja, hogy állapotos vagy? Neki mi a véleménye?

szept. 14. 14:03
 13/47 A kérdező kommentje:
Tudja igen. Először azt mondta, hogy vetessük el, aztán azt mondta, hogy az abortusz bűn, ezért meg kell tartanunk a gyereket, mert Isten biztos okkal helyezte őt ide, amikor védekeztünk is. De ehhez kéne, hogy megváltozzon ő is, nekem már kész szenvedés az életem ezzel az emberrel. 😭
szept. 14. 14:08
 14/47 anonim ***** válasza:
14%
CSak a hülye vallásosoknál bűn. Ne a biblia mesét vegyük már alapul. Ha van rá megoldás, tartsd meg, mert egy baba aranyos, ahol kettő elfér, elfér a harmadik is.
szept. 14. 14:34
 15/47 KZitus ***** válasza:
19%

Megváltozott az élethelyzetetek. Ezért hasznos lenne leülni és alaposan átbeszélni az új helyzetet.

DE!

Gondold újra kérlek, a családod helyzetét. Milyen hatással lenne a válás a két gyermeketekre? Hogyan érintené őket ez érzelmileg, mentálisan és anyagilag is?

Amikor a válásra gondolsz, arra gondoltál mennyi "romot" hagy maga után a válás? Lehet azért nem bírod az életedet "ezzel az emberrel", mert csak befelé nézel, és ezért nem látod kifelé a dolgokat? Esetleg van a látóhatáron valaki, akivel "jobban" el tudnád képzelni az életedet?

Ismerem azt az érzést, amiről írtál! De amikor végiggondoltam mit "építek" illetve "rombolok" a válással, sokkal több "romot" láttam magam körül, mint hasznot. Amikor befejezte a gyermekünk a főiskolát, leültetett mindkettőnket, és nagyon meleg szavakkal megköszönte, hogy nem csonkacsaládban kellett felnőnie, mert látta az osztálytársain, mennyi hátránnyal járt számukra az, hogy "csak" az anyjuk nevelte...Szóval megérte!

Hol a a garancia, hogy a következő kapcsolatod az boldogabb lesz? Azt a problémát amelyiket ebben a házasságban nem tudsz megoldani, viszed tovább a következő kapcsolatba. Minden házasságot meg lehet javítani, ha mindkét fél kész erre. A Biblia tele van erre vonatkozó tanácsokkal.

szept. 14. 14:36
 16/47 anonim ***** válasza:
15%
Jobb egyedül, mint egy szar kapcsolatban. Ha megteheted anyagilag és van hely is a harmadik gyereknek, szüld meg! Bibliát és egyéb vallásos könyveket meg felejtsd el, ha tanács kell, inkább keress fel egy pszichológust vagy coach-ot.
szept. 14. 14:43
 17/47 A kérdező kommentje:
A férjem egy egoista barom, aki csak saját magával foglalkozik. Le szar engem és a gyerekeket. Érzelmileg bántalmazó, nem véletlenül jutottam el a válásig. Most is tudja, hogy terhes vagyok. Szalad a ház, alig aludtam valamit este, erre nem segít semmit sem, hanem lefeküdt ő aludni. Milyen jó fej, de tényleg. Nem akarok mást az életembe, csak nyugalmat. Nem kell nekem más férfi, egyedül is eléldegélek én. Tudjátok mit, szarok rá, hogy bűn-e az abortusz vagy sem. Nem tartom meg ezt a gyereket és elhúzok innen a francba, akar megharagszik Isten, akar nem.
szept. 14. 15:32
 18/47 A kérdező kommentje:
Én is haragszom rá, ha ő szerinte ez az az élet, amiben élnem kéne. Hát nem, elegem van. Lehet, hogy Isten nem is létezik. Végeztem mindenkivel.
szept. 14. 15:33
 19/47 anonim ***** válasza:
61%
provokatív kamu
szept. 14. 15:39
 20/47 Mansour ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen mindegy, hogy kamu vagy sem, mert ez egy reális élethelyzet, tehát az itt születő válaszok nagyon relevánsak lehetnek sokak életére nézve.
szept. 14. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!