Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít az abortusz, ha...

Bűnnek számít az abortusz, ha úgy gondolod, hogy meg van mindened, ahhoz gyereket vállalj, de mentálisan ki vagy merülve?

Figyelt kérdés
Nem értem, Isten miért engedte, hogy terhes legyek. 😭😭 Védekeztünk is, erre ma reggel pozitív lett a teszt.
szept. 14. 11:46
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
63%

Minden szexuális aktusból foganhat gyerek, nincs 100%-os védekezés. Ezért kéne alapvetően házasságban szexuális életet élni vagy legalábbis úgy, hogy ha már összejött a gyerek, akkor legyen esély arra, hogy normális családban nőjön fel a gyerek.

Ha nem vagy rá készen, akkor örökbe lehet adni. Az abortusz lényegét tekintve bűn, kivéve ha az anya életét kell vele menteni. Az a magzat nem tehet arról, hogy te épp mentálisan milyen állapotban vagy.

Elhiszem, hogy sokkoló egy nem kívánt terhesség. De az abortusz nem a könnyebbik út. Az örökbeadással egy szerető családban kapna esélyt a gyerek egy normális életre. Ennek pedig sok formája van: akár te is találkozhatsz velük, ha úgy könnyebb, de akár mehet teljesen titokban is.

szept. 14. 11:54
 2/47 anonim ***** válasza:
52%
Mindenképpen bűn, kivéve életveszély esetén.
szept. 14. 11:58
 3/47 anonim ***** válasza:
33%
bűn, sőt egyenesen gyilkosság a szememben. az pici kis lélek nem tehet arról, hogy te mentálisan kivagy merülve, szedjél magnéziumot.
szept. 14. 12:04
 4/47 anonim ***** válasza:
48%

Kilyukadt a gumi? Vagy hogy ment ennyire félre?

Amúgy az abortusz minden esetben bűn.

szept. 14. 12:12
 5/47 anonim ***** válasza:
55%

Csatlakozom a 4-es Hozzászólóhoz.

Isten a már megfogant életet szentnek tartja.

Ő az élők Istene. Soha semmilyen okból nem engedélyezi a magzat életének kioltását.

szept. 14. 12:42
 6/47 A kérdező kommentje:
Házas vagyok, van már kettő gyerekem. Nyilván nem tudnám örökbe adni, ha már van kettő, de a házasságunk épp mélyponton van, és pont a válást terveztem, de most közbe jött ez a terhesség.
szept. 14. 12:55
 7/47 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom, ez most egy jel Istentől, hogy nem valhatok el a férjemtől és ez a házasság még helyre hozható?
szept. 14. 12:56
 8/47 anonim ***** válasza:
74%
7. Akár így is lehet.
szept. 14. 13:00
 9/47 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg nem akarok kötekedni, de mi visz rá valakit, hogy lefeküdjön azzal, akit épp elhagyni készül??
szept. 14. 13:01
 10/47 A kérdező kommentje:
9-es már hónapok óta nem voltunk köztünk semmi, erre beprobalkozott, én pedig, hagytam magam, hogy ne kelljen hallgatnom a szarságot megint, mert tudtam, hogy hamarosan úgy is el fogom hagyni. Érted most már?
szept. 14. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!