Reformátusként katolikus szokások?
#10.
Én hiszek a feltámadásban és az örök életben.
Ha van feltámadás,annak nincs értelme,ha az ember már a "Paradicsomban",vagy a "Menyországban" van halála után.
Csak úgy van értelme a feltámadásnak,ha -úgy,mint Lázár esetében-a "halál alvásából feltámadunk.
Szerinted, de Jézus és az apostolok szerint meg nem. Pál apostol arról ír, hogy halálával viszont látná Krisztust. Nem sok ezer év múlva, hanem egyből. Fel kell tenni a kérdést, kinek higgyek, neked van Isten szavának, mert e kettő teljesen ellentétes. Én bízom abban, amit az apostolok ránk hagytak.
#12.
Napnál világosabb,hogy az apostolok és Pál is,haláluk pillanatától feltámadásuk pillanatáig-akárhány ezer évig tart is-semmit sem eszmélnek,mert a "halál alvásában" semmiről sem tudnak.
"Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett."Préd 9:7
Sosem imádtuk a szenteket
#15.
Én nem így tapasztaltam,de a Biblia sehol sem tanácsolja,hogy teremtményekhez imádkozzunk!
A Bibliát szépen ki tudjátok forgatni, nézd mit találtam benne:
"Nincs Isten." Zsolt 14,1
De ha elolvassuk a Jelenések könyvét vagy meghallgatjuk Jézus néhány példázatát, akkor beláthatjuk, hogy nincs olyan halálalvás, amiről a millerita emberi hagyományok szólnak.
#17.
A zsoltáros a kijelentés előtt utal a te fajtádra.
Milyen bibliai igék cáfolják Jézus szavait,hogy Lázár a "halál alvásában"volt.
Jézus szavait biztos nem cáfolják Bibliai igék, például a jobb latornak azt ígérte, hogy még aznap vele lesz a mennyben. A Lázárról szóló példabeszédben se alszanak az elhunytak, ahogy a Jelenések könyvében is nagyon élő a mártírok serege. Hogy csak néhány példát említsek a sokból.
#18.
1.Jézus NEM ígérte,hogy "még aznap vele lesz a mennyben."!
A "még" szó NINCS az eredeti szövegben és csak némely ferdítők toldották bele.A mondatokat,mondatrészeket elválasztó pontokat vesszőket is utólag tették a fordításokba.
(Ilyet nem is állíthatott Jézus,mert feltámadása után ezt mondta:
"Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.” (Jn 20:14)
Lázár haláláról ezt mondta Jézus:
"Ezeket mondta nekik, és azután hozzátette: „Lázár, a mi barátunk elaludt, de elmegyek, hogy felébresszem.” 12A tanítványok ezt felelték rá: „Uram, ha elaludt, meggyógyul.” Pedig Jézus a haláláról beszélt, de ők azt gondolták, hogy álomba merülésről szól. Akkor azután Jézus nyíltan megmondta nekik: „Lázár meghalt, és örülök, hogy nem voltam ott: tiértetek, hogy higgyetek. De menjünk el hozzá!” (Jn 11:11-15)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!