Keresztények akik nem Jehova tanúi! Aki a Mennyországba kerül, ő tudni fognak, hogy az unokája mit fog csinálni? Vagy igaza van a Prédikátornak, hogy a halottak semmit sem tudnak a földi dolgokról?
#22!
Nyisd ki a weboldalt,mielőtt rágalmazol!
Én ellentétben sokakkal, többek között veled is, megnyitom a linkelt oldalakat és kellő mértékben beleolvasok.
"A gyülekezet 2021-es Közgyűlésének döntése szerint az egyházunk az átlépését kérte a United Church of Christ Southern California Nevada Konferencia szervezetébe a Kálvin Zsinat szervezetéből. A Southern California Nevada Konferencia 2022 áprilisában elfogadta a jelentkezésünket."
Szóval:
"ez annyira református gyülekezet, mint a Fehérvári úti muszlim gyülekezet"
Helyes megállapítás volt.
Az is sokat mond, hogy még említést se láttam a két református hitvallásról, a Heidelbergi Kátéra vagy a második Helvét Hitvallásra. Márpedig a Református Egyház szerint ezeket minden reformátusnak el kell fogadnia. Ezek nélkül nem is konfirmálnak meg senkit, tehát a Református Egyház tagja se lehet senki ezek elfogadása nélkül.
#24!
Légy figyelmesebb!
A közösségem bíróságon bejegyzett neve:"Los Angeles-i Első Református Egyház"
És akkor mi van? A mormonok pedig úgy van bejegyezve, hogy "Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza". Ettől még nem lesznek azok. A linkelt oldal alapján eleinte valóban református gyülekezet volt, ma már biztos nem az. A legtöbb református hitelvet tagadja a vezetője, helyette kárhozatos adventista nézeteket vall.
#24.
Szóltam a gyüli weboldala szerkesztőjének a hitvallás pótlására. Záros határidőn belül pótolni fogja.
#26.
Kérlek sorold fel azokat a "kárhozatos adventista nézeteket", melyeket én vallok!
Gyermekkeresztség elvetése, ezt például maga Kálvin nevezte gonosz dolognak, de református közösség lelkészeként gondolom kellően ismered Kálvin írásait te is. Pokol tagadása, halálalvás tanítása, az Úrvacsora lealacsonyítása és kiszolgáltatása méltatlanoknak (akik még csak nem is keresztények, több hónapja említetted pl. a krisnásokat). Most hirtelen mind nem fog eszembe jutni, de szerintem ez a pár példa is már kellően rávilágít.
#29.
Én nem fogadom el a "Sola John Calvin"elvét s ehelyett a "Sola Scriptura" elvén nyugszik hitem,hitvallásom.
Amint az otthoni református egyház elfogadta a kettős predesztináció(kálvini téveszme) cáfolatát Barth Károly fejtegetései alapján, nem gondolom,hogy "bemerítés,örökkévalóságig égő pokol,holt lelkek tevékenysége,az Úr vacsorája tulajdonlása "kérdéseiben a Biblia helyett elvtelenül Kálvint kellene követnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!