Jehova Tanúi milyen online játékokban vállalnak térítő szerepet?
online játékban?
Én is szoktam játszani, vannak a játékban szomszédaim, de nem beszélgetünk ilyesmiről.
Esetleg a játékos társamnak megemlítem, hogy Tanú vagyok, mert valamiért feljön ez a téma.
A Tanúk pedig nem "térítenek", hanem szolgálatot végeznek.
>A Tanúk pedig nem "térítenek"
Ha valakit megpróbálsz meggyőzni, hogy az általad követett vallást vegy fel, az térítés.
4
Akkor Jézus is térített, mert hívta a zsidókat, hogy változtassanak?
Mi a Bibliában olvasható ismeret alapján adunk információt, hogy mit kell tenni, és elsősorban Isten királyságának jó hírét mondjuk el, ami megoldja az emberek problémáit. Ha szeretne része lenni ennek, akkor ismeretet kell szereznie, és ahhoz igazodni, azokat alkalmazni.
Ha a Jézus-korabeli kereszténységet és zsidóságot különböző vallásnak tekintjük, akkor igen, ő is térített. Más kérdés, hogy én nem tekinteném őket teljesen másnak, úgyhogy szerintem nem.
A térítés egy semleges kifejezés.
6
Kedves Válaszoló.
A térítés nem alkalmazható sem Jézus szolgálatára, sem a Tanúk szolgálatára.
Jézus nem új vallást hozott létre, vagy alapított, hanem a Farizeusok által elhagyott eredeti imádatot kezdte el helyreállítani, hogy mindenki egységben, egy tanításban, vezetésben, Isten szándéka szerint éljen.
Ezt helyreállításnak, és nem térítésnek nevezzük.
Akkor térítés, ha teljesen más "isten" és tanítás az alapja az eredetinek.
Mert akkor eltérítették az eredetitől, valódítól.
Néha a szavaknak sokszor "súlya" van, nem mindegy mikor mire használunk kifelyezéseket.
"Néha a szavaknak sokszor "súlya" van, nem mindegy mikor mire használunk kifelyezéseket."
Akkor írjuk le őket helyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!