Jehova tanúinál hogy és mikortól vannak ezek a mászkálós szolgálatok? Ha bemegyek egy királyságterembe, utána nekem is velük kell mennem?
Gondolom keresztelkedés, azaz alámerítkezés után.
Kötelező szolgálat van. Úgy hívják, hogy szántóföldi szolgálat.
Munkajelentést kell írni. Ki hány órát prédikált/"térített".
Ha nem vagy elég szorgalmas,akkor nyomást gyakorolnak rád. Hitehagyottnak bélyegeznek, ha nem vagy elég buzgó.
Ha valamiben nem értesz egyet, akkor is ez a helyzet. Ha meg ki akarsz lépni, akkor érzelmi zsarolással próbálnak benn tartani.
Kiközösítenek, ignorálnak. Elveszíted a "barátaidat". Ez a legnagyobb érzelmi nyomás.
Egy új szabályozás miatt, már köszönhetnek neked. Eddig ez sem lehetett.
Ha jót akarsz magadnak, akkor nem ezt a hitet választod.
Azt hirdetik, elemezd a vallásokat, hogy megismerd melyik az igazi.
Mégsem engedik, hogy mást olvass. Minden "világi" - ami nem tőlük való - a sátán befolyása alatt áll.
Szóval lehet valaki istenfélő, de elkárhozik, ha nem JT.
De ha JT, akkor üdvözül fel is út le is út.
Inkább járj a reformátusokhoz,ha Istent keresed. Ott sincsenek szentképek, sem bálványok.
#2.
Ott vagyol lelkész,de mégsem ajánlom senkinek,hogy a református egyházat kövesse.
Kövesse inkább Krisztust,de járjon egy közösségbe,ahol valóban Krisztus evangéliumát hirdetik!
Szia
Konkrét válasz a kérdésedre. Idézem Krisztus szavait: " Jézus odament hozzájuk, és így szólt: „Isten nekem adott minden hatalmat az égben és a földön. Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.” Máté 28:18-20
Miért válasz ez a kérdésedre? Mert Jézus itt elmondja, mikor, miért kell menni tanítványokat keresni és képezni:"...tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek".
Csak azután mehetek a szolgálatba, ha tisztában vagyok Krisztus tanításaival és meg is tartom azokat. Itt azt is megígérte Krisztus, ezt a munkát, szolgálatot támogatni fogja egészen a "világrendszer befejezéséig". Ezt naponta tapasztaljuk!
Az első mondatból látszik hogy annyit tudsz róluk mint az átlag ember egy atomreaktorról:D
Nem kell náluk körülmetélkedni
Nekem is azok, de attól még hülyeséget nem beszélek róluk, hiába nem akarok tag lenni
Le lettem pontozva. Testközelből éltem át.
Komolyan jelentést kell írni, hogy ki mennyit "térített".
Ha valaki nem jár el minden egyes összejövetelre, és nem szolgál eleget, akkor nem elég erős a hite.... Hitehagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!