A nagy hőség miatt kérdezem - érdemes július közepén Portugáliába, Spanyolországba utazni, városokban mászkálós céllal?
Porto - Lisszabon - Sevilla - Malaga lenne az útvonal, mindenhol egy vagy két nap.
Régóta érdekel ez a környék, tavasszal vagy ősszel biztos szerencsésebb lenne, de az útitársam pedagógus, így csak a nyár tűnik alkalmasnak. 8-9 nap városnézés ~30 fokban.
"Jobb lenne ezt máskor" érzésem van, de hátha van itt, aki rábeszél, mert jók a fények a fotózáshoz, vagy mit tudom én.
Egyedül is el tudom dönteni, mennyire bírom a meleget, de hátha van amire nem gondolok pro és kontra.
Az időpont más okok miatt is fix.
Szia!
Nézd, ha akkor tudtok menni, akkor ez van. Mi is júliusban voltunk Porto-t leszámítva az általad említett helyeken. (Portoban még nem voltam/voltunk.)
Lisszabon a legkellemesebb városnézésre talán. Annyira nem meleg, mint Sevilla és Malaga, az óceán és az öböl megteszi hatását. Az állandó légmozgással nem érzed, hogy milyen meleg van. Egész nap lehet nézelődni. A régi épületekben kellemes az idő, az újak meg légkondisok.
Sevillában érdemes medencés helyet nézni, és délelőttre igazítani a városnézést. Kb. 14-14:30-ig elviselhető az időjárás, utána 40fok feletti hőmérséklet volt este 8-ig. Kilépsz, nem feltétlenül a levegő meleg, hanem az aszfalt ontja a hőt. Mi is elosztottuk a látnivalókat, egyik nap katedrális és néhány környéki dolog, másik napra maradt a palota.
Esetleg érdemes egy napra átvonatozni Cordobába is, mert nagyon szép az is.
Malaga szintén kellemesebb a tenger miatt. Délelőtt városnézés, délután fürdés a tengerben. Pl. ha tervezitek a Gibralfaro-t és az Alcazaba-t akkor mindenképp reggel, és a Gibralfaroval kezdeni (Hop on felvisz). A kombinált jegy olcsóbb.
A Picasso Múzeumba meg nagyon hosszú volt a sor, ezért érdemes előre megvenni.
(Mondjuk az előzetes vétel a spanyol látnivalókra, mindenre igaz, mert van néhány euró kedvezmény, és fast track.
Lisszabonban meg vegyetek Lisboa Card-ot, mert tömegközlekedés+látnivalók zöme benne van. Reptéren megveszitek.
Még a Hév-re is jó Cascaisba és Sintrába. Sintrát tudom ajánlani, nagyon megérte.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!