Katolikus keresztelőnek vannak feltételei, vagy bárkinek a gyerekét megkereszteli a pap?
Férjem nem katolikus. Én igen, meg vagyok keresztelte, de nem jærtam templomba. Igazából ezután sem szeretnék járni.
Viszont egy kis településre költöztünk tavaly, és azt látom hogy a gyerekek többsége azon túl hogy hittanra és templomba jár, nagyon szuper egyházi szervezésű szabadidős programban is részt vesz.
Nem szeretném ha az én gyerekem azért maradna ki ezekből, mert mi ennyire nem vagyunk vallásosak.
Most 3 hónapos a fiam. Elvihetem megkereszteltetni, hogy a későbbi években járhasson hittanra a társaival, ha szeretne.???
Vagy ehhez mi szülők is kell valamit teljesítsünk?
Most tértem vissza...
Dede, 30-as tudom... Mert néha kihallatszik a botrány meg a neve a valósabb hírekből, igaz a fidesz propaganda nagyon elnyomja más überfontos hírekkel...
Tudom, Bese...
A kistelefonról írtam, és a helyesírásellenőrző vagy mi a kín állandó jelleggel felülír, ha nem figyelek kellőképp. Így írta át a 29. hsz-emet... Sorry.
Szóval a lényeg ... kénytelen leszek ilyen Beseféle papot találni! :)
"kénytelen leszek ilyen Beseféle papot találni"
Ki kényszerít rá, hogy azt hazudd, katolikusnak fogod nevelni a gyerekedet?
Jézus is keresztelt fiatalokat, nem életkortól függ.
Jézus szavai a követendő példa. Amiket ő csinált, a Szentlélek segítségével mi is tudunk csodákat tenni. De azt valójában a Szentlélek tesz, nem az ember.
Amiken Jézus átment, hogy megváltson minket, azokat már nem kell megcsinálni az embereknek. Azokat Jézus véghez vitte.
Aki hisz Istenben, követi Jézus Krisztus szavait, az tud csodákat tenni, igaz, nem az ember teszi a csodákat, hanem Jézus, és a Szentlélek.
A gonosz is tud látszólag hasonló dolgokat, de annak az eredménye mindig borzalmas dolog.
Amikor valaki csodát tesz, nézzétek, hogy hisz-e Istenben, vagy Jézusban. És hogy mik a gyümölcsei, következményei a csodának, amit csinált.
A gonosz nem tud segíteni, ugyanis minden jó dolog, boldogság, élet, Istentől van.
A gonosz csak elpusztítja a jó dolgokat. És a következményei a gonosz használatának, sajnos hónapokkal később jelentkezhetnek. Amikor az illető le akar szokni a káros dologról, akkor fognak jelentkezni igazán a rossz hatások.
De Isten tud segíteni. Hinni kell Istenben, sokat kell imádkozni, és követni Jézus Krisztus szavait.
Olyan embert, aki meg volt keresztelve, de átkeresztelkedett, és újból keresztény akar lenni, keresztelnek?
Mikor szoktak keresztelni? Akármelyik templomban megcsinálják?
A keresztség csak egy képletes dolog. A lényeg Isten. Istenben kell hinni, imádkozni hozzá, és követni Jézus Krisztus szavait.
"Olyan embert, aki meg volt keresztelve, de átkeresztelkedett, és újból keresztény akar lenni, keresztelnek?"
Nem. Akit egyszer már megkereszteltek, az meg van keresztelve, tehát nem keresztelik újra.
Nem lehet ÁTKERESZTELNI. A keresztség szentsége egy. A keresztény egyházak kölcsönösen elfogadják egymás papjai/lelkészei által történt keresztségeket.
A keresztség Isten pecsétje. Semmi sem törölheti el. Legfeljebb a kegyelmei működését akadályozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!