Katolikus keresztelőnek vannak feltételei, vagy bárkinek a gyerekét megkereszteli a pap?
Férjem nem katolikus. Én igen, meg vagyok keresztelte, de nem jærtam templomba. Igazából ezután sem szeretnék járni.
Viszont egy kis településre költöztünk tavaly, és azt látom hogy a gyerekek többsége azon túl hogy hittanra és templomba jár, nagyon szuper egyházi szervezésű szabadidős programban is részt vesz.
Nem szeretném ha az én gyerekem azért maradna ki ezekből, mert mi ennyire nem vagyunk vallásosak.
Most 3 hónapos a fiam. Elvihetem megkereszteltetni, hogy a későbbi években járhasson hittanra a társaival, ha szeretne.???
Vagy ehhez mi szülők is kell valamit teljesítsünk?
Újrakeresztelkedni mért nem lehet?
Sok gyülekezet nem fogadja el, ha valamelyik keresztény templomba megkeresztelkedtél, és újra kell keresztelkedni. Ez rossz, mert így a keresztény egyházat nem fogadják el, nem tartják valódi keresztelkedésnek az ott lévő keresztelkedést.
Ez rossz, a keresztény egyház keresztelkedését tartom igazi keresztelkedésnek, nem egy modern gyülekezetét, ami teljesen eltér a keresztény életmódtól.
De aki megkeresztelkedett, az a keresztény templomban újra lehet-e keresztelni?
A keresztség ÖRÖK PECSÉTET HAGYÓ szentség. A Szentlélek chartere került rám, Istenhez tartozom mindörökre ez a szentség által. Ezt még a sátán sem törölheti el.
Ezt nem lehet megismételni. Akin rajta van a pecsét, minek még egyet tenni rá. Ha már itt tartunk, Krisztus és az apostolok sem tettek ilyet.
Mit tanított az Úr a szent dolgokról? “Ne adjátok a szent dolgokat a kutyáknak és gyöngyeiteket se szórjátok a sertések elé, különben még eltapossák lábukkal, és megfordulva széttépnek benneteket!” (Mt 7, 6)
A keresztség egy szentség. Magának Mindenható Úristennek kegyelmének megnyilvánulása. Hatalmas ajándék, melyet Egyházunk nem kezelhet tiszteletlenül.
Milyen közösség az, amely a legszentebb dolgait egyből odadobja a kívülálló lába elé? Tiszteli azokat, őrzi azokat, egyáltalán fontos az neki? Szerintem nem.
A kereszténység, bizony, felelősséggel jár. Hatalmas kegyelmet kaptam, egy meghívást, hogy Krisztusnak éljek. S aki ezt nem akarja teljesíteni — gyermeket így kéne nevelni, s ha a szülők ezt nem teszik meg, akkor minek —, annak — sajnos — annyit is ér a hite.
A keresztség akkor érvényes, ha a Szentháromság Nevére történt, Krisztus szent Egyházához való tartozás jegyéül, az új emberré válás, és az eltörölhetetlen charter jelentésének tudtában és vallásában. Ezért nem érvényes pl. az adventista (a kilépés utáni visszatérőknél a keresztséget megismétlik, tehát nem eltörölhetetlennek vallják), a jehovás (nem a Szentháromság Nevére történik) és egyébb szélsőséges, eretnek irányzatok által feladott “keresztség.”
"Újrakeresztelkedni mért nem lehet?"
Amiért újra felöltözni se lehet, ha egyszer már felöltöztél: fel vagy öltözve - nincs olyan, hogy még feljebb. :)
“Ezért nem érvényes pl.”
Az, hogy a kaotikus szekta nem tekinti érvényesnek, az rohadtul nem érdekel senkit. Az a lényeg hogy Isten érvényesnek tekinteni-e vagy sem.
“újra felöltözni se lehet, ha egyszer már felöltöztél”
Átöltözésről hallottál már?
Tudod, amikor mocskos lesz rajtad a ruha, gyorsan ledobod, ha olyan, akkor tűzre veted és felveszel egy másikat helyette….
"Átöltözésről hallottál már?"
Igen. Pont nem arról beszéltem. Pont azért, mert átöltözni akkor is lehet, ha egyszer már átöltöztél, felöltözni viszont nem lehet, ha már felöltöztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!