Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért bűn a...

Keresztények miért bűn a mesterséges megtermékenyites? Ha a férfi a saját spermáját ültetik be a feleségébe?

Figyelt kérdés
aug. 18. 10:03
1 2
 11/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#4 sajnos nagyon jol fog menni a feltamasztas Satannak es csatlosainak, es benis fognak dolni neki sokan hogy ezzel Isten felett gyozelmet arattak
aug. 18. 12:04
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

5. Azért ezt nem gondoltad át!!!

"Még akkor is, ha testileg nincs kifejlődve. Isten szemében már élő ember, aki még ha a földi életben nem is születik meg, de már odafent teljesen kifejlődőtt állapotában él, a kegyelem által.."

"Isten szemében már élö ember" Ezt Isten megbeszélte veled? Honnan merészelsz ilyent állitani? Te vagy Isten szája? Mert ha nem, akkor ez simán istenkáromlás!

"de már odafent teljesen kifejlődőtt állapotában él, a kegyelem által." Ezt megmagyaráznád? Miféle kegyelemröl szolsz? Meg hol odafent? Mit keresne "odafent" egy bünös? Vagy te felülbirálod az eredendö bün tételét? Hiszen ha nem születik meg akkor nem tud megszabadulni az eredendö böntöl, vagyis semmi keresnivaloja "odafent" (ha ezt a mennyországra értetted? Ha meg nem, akkor magyarázd már meg, hogy mit jelent?)

aug. 18. 12:17
 13/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#12 ugy kepzeld el mint matrixot

egy kadba mennek az orokeletu lelkek hogy itt testben megszulessenek

elobb van a tojas es utana a tyuk

elobb a lelek aztan a test

Isten is teremteskor eloszor a testet formalta meg utana lehete bele hasznalt levegojet (oxigenben szegeny)

de az mas

itt is eloszor petesejtek vihancolnak lelektol

de aztan jon az isteni lelek, Istentol eredo,

es akkor valik elolennye

aug. 18. 12:38
 14/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
23%

nem, elolenye, emberre

nagy kulonbseg

eltevesztettem

Elolenyek a tojasok petek

aug. 18. 12:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban azért, mert sok megtermékenyült petesejtet, ahol már megindult maga az élet, megölnek. Ez pedig mindenképpen helytelen.
aug. 18. 13:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont akinek nem lehet valamilyen egészségügyi okból gyereke normál úton azt bib@szottul nem érdekli ez a szép és idealizált dolog amit leírtál."

Nekem pl esélyes, hogy nem lehet, jelenleg gyógyíthatatlan nőgyógyászati betegség miatt. De nem szeretnék mesterséges megtermékenyítést. Gusztustalan eljárás, ráadásul egészségtelen is, amibe sok nő szervezete megy tönkre. Ahogy jól írta az 1-es: a megtermékenyített életek nagy része megy a kukába, majd az orvos által épp legéletképesebbnek véltet beültetik. Aztán vagy megmarad vagy nem. Nekem ilyen áron nem kell gyerek. Mondjuk én akkor is értékesnek gondolom az életem, ha biológiailag nem leszek anya. Nem ez határoz meg, nem ettől több vagy kevesebb valaki.

aug. 18. 15:01
 17/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#15 es megtudnak menteni oket?

van olyan modszer hogy csak 1-1 et hasznalnak?

biztos lehet idovel ilyen

ez is problema lesz?

okot biztos lehet talalni mindeg

ugye az emlitett feltamasztasra is

amit filmekbe latni az nagyon kozel van

az 1:1 ben klonozas amibol viszont "vegtelen" klonozhato vagyis 10,100 is stb.

ez is istenellenes dolog?

mivel fej - agy atultetes is "kuszobon" van

megoldhato hogy az ember addigi emlekei szemelyisege is klonba ultethetok stb.

Satan muvei elhiszem errol is irtam

de Isten t ettol meg nem tudjak meg akadalyozni a tuzzel valo pusztitastol vegitelettol stb.

igy csak latszolagos gyozelem satan/ember reszerol

aug. 18. 17:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Tudtommal nem szólnék érte, amennyiben minden petesejt felhasználásra kerül.
aug. 21. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!