Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tiltják a keresztény...

Miért tiltják a keresztény vallások a mesterséges megtermékenyítést?

Figyelt kérdés
NEM a vallást gúnyoló megjegyzésekre vagyok kíváncsi!!! Köszönöm
2009. ápr. 17. 18:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom, mert a teremtés Isten dolga.
2009. ápr. 17. 18:28
 2/20 A kérdező kommentje:
De ez miért lenne teremtés??
2009. ápr. 17. 18:31
 3/20 anonim ***** válasza:
82%
Ezt honnan veszed, hogy tiltja? (csak mert amikor ezek kialakultak, még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, hogy lehessen így is utódot nemzeni, szóval biztos nem onnan ered, ha van is ilyen egyáltalán, de én nem tudok róla, hogy lenne, egy paptól se hallottam még, hogy ilyenre azt mondaná, hogy rossz dolog...)
2009. ápr. 17. 18:38
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Én a klónozásról hallottam hasonlót. Új ember jön létre olyan technikával, amit még nem igazán szoktunk meg.
2009. ápr. 17. 18:40
 5/20 anonim ***** válasza:
56%
Pedig az első válaszolt jól: úgy gondolják, hogy egy új élet elindítása CSAK az istenre tartozik.
2009. ápr. 17. 19:41
 6/20 anonim ***** válasza:
27%
mert hülyék
2009. ápr. 17. 20:21
 7/20 anonim ***** válasza:
69%
De akkor a szex...?
2009. ápr. 17. 20:25
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tiltják.

Az viszont igaz, h. a lombikbébi eljárás vhogy úgy van, h. megtermékenyítenek pár petesejtet, de nem ültetik be az összeset, hanem lefagyasztják őket, és ha pár év múlva nem jelentkezik a pár, h. újra ültessenek beléjük párat a már megtermékenyített embriókból, akkor azokat megsemmisítik v. felajánlják tudományos kutatásra, a lényeg, h. azok elpusztulnak. Ez szerintük egyenlő az abortusszal, ami gyilkosság.

Amerikában van rá lehetőség, h. az összes embriót egyszerre beültessék. Általában nem tapad meg az összes, de néha igen, és ilyenkor születnek a hatos-hetes ikrek.

2009. ápr. 17. 20:40
 9/20 anonim ***** válasza:
80%
A katolikus egyház tiltja, pont azért, amit az előző válaszoló írt.
2009. ápr. 17. 21:29
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
21:29 - Nem tudok róla, hogy a katolikus egyház teljes mértékben tiltaná, pedig alaposan ismerem. Az más dolog, hogy ahogy a lombik program zajlik, az végülis a meg nem születendő embriókra nézve abortusz szintű, arra kitalálhatna a tudomány valamit, hogy ne legyen ilyen hátulütője a dolognak, az amerikai módszer annyira nem rossz. Amúgy mennyi embriót alkotnak ilyen módon egyszerre, és miért pont annyit? Lehet, hogy ha kevesebb "létszámmal" is meg lehetne oldani, nem okozna ilyen problémákat, másrészt pedig az így kárba veszett embriók pazarlás, és nem csak erkölcsi gond... Szerintem. Ez mondjuk az én saját véleményem.
2009. ápr. 17. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!