Más-más vallásnézet egy párkapcsolatban?
Más-más vallás nézeteket gyakorlunk a párommal.
A párom a buddhizmust követi, én meg keresztény vagyok.
Ez így mennyire elfogadott a társadalomban?
Ha házasság lesz, hogy fog kinézni? Milyen felekezetben?
Van valaki, aki hasonló cipőben jár/járt?
#8 párom úgymond magától lett keresztény - mivel tudtommal a hit nincsen keresztelkedéshez kötve. hívő bárki lehet. az hogy nem lett megkeresztelve, de mondjuk 1 év múlva meg lesz keresztelve mi a különbség? én meg vagyok keresztelve mivel vagyok több?
#10 mióta kötelező a gyereket kereszténynek nevelni? édesanyám engem is azzá akart nevelni de nem vált be, hiába jártam hittanra 7 évig, hiába konfirmáltam, hiába jártam hetente templomba. párom úgy van vele (mivel tudja hogy ez rám volt erőszakolva) hogyha esetleg a későbbiekben lesz gyerekünk akkor majd ő eldönti ha nagyobb lesz hogy meg akarja magát kereszteltetni vagy sem.
10 "A Biblia alapján köthet keresztény és pogány házasságot, nem tiltja sehol sem." Ez amit mondasz nem igaz.
2Kor 6,14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
11 Alapokkal nem vagy tisztában, és ezt nem lekicsinylésből mondom, hanem mint tényt állapítottam meg. És nem ítéltelek meg. Szó szerint az alapvető ismerethiányod mondatja veled azt amit.
"úgymond magától lett keresztény " Egyetlen valódi (nem áll) keresztény ember sem lett magától keresztény, csak mert úgy döntött.Hanem mert Isten választota ki, hívta el, érintette meg a szellemét és szívét. Nem magától választ az ember. Aki ezt hiszi, ezt gondolja, az azt hiszi hogy Isten egy automata.
A csecsemőkeresztség nem keresztség. Ez a valóság.
A keresztség meg egy döntő állomás egy ember életében, mert a teljes alámerítkezéssel választja el Isten és adja a valós keresztáldozatát Isten. Ez nem egy rituálé, nem egy üres rituálé.
A buddhizmus megengedő vallás, sőt a Buddha eredeti tanítása szerint nem is volt vallás, hiszen nem követelte meg egy isten tiszteletét sem. Időközben a buddhizmus jelentősen átalakult, vannak kifejezetten vallási jellegű tulajdonságai, de egyetlen követőjétől sem várja el, hogy elhagyja a korábbi vallását.
Szóval párodnak nem lesz nehéz elfogadni, hogy Te keresztény vagy, és ha hallasz tőle a buddhizmusról, meg fogsz lepődni mennyi közös van a két vallásban.
Én úgy gondolom, nem fanatikus hívő emberek tudnak együtt élni különböző vallással, hiszen van ezer más dolog is, amiben különböztök.
Nem tudom, hol éltek, falun, városban, esetleg Budapesten. A lakóhely erősen befolyásolja az elfogadást. Falun még a római katolikus és protestáns vallásnak is van jelentősége, míg nagyvárosban vagy Budapesten ez senkit nem érdekel.
Esküvő milyen felekezetben? A hagyományos tibeti buddhizmusban, úgy tudom, nincs esküvői szertartás, a japán buddhizmusban van.
Római katolikus felekezetben is lehet templomi esküvőtök. Ennek vannak bizonyos formai követelményei, de párodnak nem kell ezért "betérnie" az egyházba, még látszólag sem. Katolikusosknál egy püspöki engedély szükséges, és Neked meg kell igérned, hogy az r. k. értékrend szerint éltek és így nevelitek a gyermekeiteket. A protestáns szabályokat nem ismerem.
Röviden, a vallás nem lehet akadály köztetek, csak szeressétek és tiszteljétek egymást! :-)
"Ez így mennyire elfogadott a társadalomban?"
Látszik ez rajtatok?
Szerintem a társadalom jelentős részét nem érdekli. Akiket pedig igen azok feltehetően valamilyen fanatikusok akik rendszerint képmutatók és még a saját hitüket sem képesek rendesen követni. Nincs értelme velük foglalkozni.
Foglalkozz a boldogságoddal. Ha valóbban szeretitek egymást akkor annál nincsen fontosabb.
"Ha házasság lesz, hogy fog kinézni? Milyen felekezetben?
Talán meglehetne próbálni azt, hogy mindkettőtök vallása szerint megházasodtok. Persze ezt egyeztetni kell a pappal is, hogy ő mit szól hozzá vagy mit javasol. Lehet lesz olyan aki támogatja és olyan is aki ellenzi.
"Van valaki, aki hasonló cipőben jár/járt?"
Szinte biztos. Én nem.
Ez csak ajánlás, mert sokszor lehet nagyon nehéz. De nem tiltás. Ráadásul hamis vagy, mert nem a házasságról beszél Pál apostol itt, sehol se jelenik meg a házasság ebben a fejezetben.
Ellenben ezt a házasságról írja:
"A többieknek azonban én mondom, nem az Úr: Ha valamelyik testvérnek hitetlen felesége van, aki kész vele élni, ne küldje el. S ha valamelyik asszonynak hitetlen férje van, és az szívesen marad vele, ne hagyja el férjét. Mert a hitetlen férjet megszenteli felesége, és a hitetlen asszonyt megszenteli férje. Különben gyermekeitek tisztátalanok volnának, pedig szentek."
Ne hirdess hamisságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!