Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más-más vallásnézet egy...

Más-más vallásnézet egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Más-más vallás nézeteket gyakorlunk a párommal.

A párom a buddhizmust követi, én meg keresztény vagyok.

Ez így mennyire elfogadott a társadalomban?

Ha házasság lesz, hogy fog kinézni? Milyen felekezetben?

Van valaki, aki hasonló cipőben jár/járt?

aug. 15. 21:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%

"Ez így mennyire elfogadott a társadalomban?"

Szia. Személy szerint azt gondolom, hogy sokkal fontosabb, hogy Isten mit szól ehhez.

Mert Isten soha egyetlen korban sem szerette volna, és volt, hogy nem is engedte, hogy az igaz imádat keveredjen a hamissal.

(1Mózes 24:3) . . .nem veszel feleséget a fiamnak a kánaániták lányai közül, . . .

(5Mózes 7:3) 3 Ne lépj velük házassági szövetségre. Lányodat ne add fiához, és lányát se vedd a fiadnak.

(2Korintusz 6:14) 14 Ne kerüljetek felemás igába. . .

(1Korintusz 7:39) . . .házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.

aug. 15. 22:07
 2/19 anonim ***** válasza:
22%

Esélytelen.

Mi köze van a világosságnak a sötétséghez?

És még az emberekről szó sincs. Sem kapcsolatról.

Lásd Jézabel(akár férfi, akár nő is az illető szellemi hordozója) halálra kereste Illést.De nem azért mert szerette volna, hanem mert megakarta ölni. Ez a feladata mindegyik Jézabelnek egy keresztény emberrel szemben. A valós feladata.Pusztítás. Ha kívülről nem megy-akkor belülről.

Az ezoteriás előadásod, por és hamu lesz pár percen belül egy valós kereszténnyel szemben. Pár perc és a jóslós dolgaid, megy az enyészetnek és tűznek. Esélytelen. Ráadásul pillanatok alatt le is lepleződsz a kötéskéiddel.Ami azonmód szakítva is van. Látszik, hogy csak egy opldalról szemlélsz.

aug. 15. 22:23
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy egy felkent ember nem űz belőled, és csendben van, mert önuralmat gyakorol, még nem jelenti azt, hogy inaktív.

Egy buddhista beteszi egy pünkösdi karizmatikus Istentiszteletre a lábát, és vagy a földön vonaglik mint egy kígyó a dicséret alatt,és nem tud lábra állni vagy kirohan..közép út nem igazán szokott lenni amig meg nem szabadul.

aug. 15. 22:26
 4/19 anonim ***** válasza:
9%
Maga a Dalai Láma egy közös Repülőúton végig sziszegte az utat-szó szerint mikor Marilyn Hickey-vel utazott a turista osztályon. Végig sziszegte amikor Marilyn kinyitotta a száját Jézusról. Sziszegett a "nagy lámátok" mint egy kígyó. Pedig csak Jézus nevét hallotta. "Szeressük egymást gyerekek" fő fő képviselője, aki elsőként rohant le az adott repülőről.
aug. 15. 22:30
 5/19 anonim ***** válasza:
18%
Az, hogy ez a két szellemiség egy adott közös pl. konyhába meg tud maradni-családtag esetében, az annak köszönhető pár órára, hogy az adott keresztény kötözte szellemileg a buddhistát. Már a találkozó előtt, és alatt. Ezért "viszonylagos" csend honolt az adott órákban a két fél között. kb. ez csak egy csepp apróbb momentum a hétköznapi életből. Ami szavak nélkül zajlik. Mert ha nem ezt tenné pár perc és a földön lenne a buddhista.Úgy, hogy egy újjal nem nyul a másik ember hozzá. Csak Jézus nevét megemlíti.
aug. 15. 22:37
 6/19 anonim ***** válasza:
16%

Minden kapcsolat olyan,mint amikor két fél almát eggyé szeretnénk tenni.

Ha azok,egy finom,ropogós fél cigányalma és egy szép, hatalmas Jonathán, nem nagyon illenek egymásba. Közéjük lehet tenni ragasztónak mézet,de az rendszerint kifolyik.

A szociomókusok szerint 3 különbözőség nehezen fér össze a házasságban,párkapcsolatokban:

1.A szilárd vallási -filozófiai nézetkülönbözőség.

2.A szilárd,de különböző politikai elkötelezettség.

3.A kulturális különbözőség( ázsiai,afrikai,nyugati)

Megfelelő,rendszeres pszichoterápia és az állandó szeretet kiegyenlítheti ezt,de anélkül ingatag párkapcsolat.

Ha a különbözőség csupán felületes és valamelyik fél alkalmazkodik a másikhoz arcvesztés nélkül,akkor nem nagy probléma.

A társadalom elfogadása 3 napon múlik,mint a csodák híre.

A felekezeti kérdés már necces. Az egyik otthon űl a szentélyében imádkozni,míg a másik hangosan hallelújázik 10 ezres közösségben,ahol temérdek társra váró ember van. Labilis,veszélyes állapot!

Az én EXm felvette az én vallásomat a kedvemért. Sosem volt hűséges az én hitemhez és sosem érezte azt sajátjának,de biztosan vannak pozitív példák is....A szeretet méze könnyen kicsorog!

aug. 15. 22:38
 7/19 anonim ***** válasza:
30%

1-nél is pont van.

Még egy Izraelita és keresztény között csak-csak. De egy okkult ember és egy keresztény között esélytelen..

Már pedig a Kánaánítáknak alap az okkultimizáció, ahogy Amaleknek is.

aug. 15. 22:56
 8/19 anonim ***** válasza:
67%

szia!

párom keresztény, viszont én nem vagyok hívő (meg lehet érte kövezni).

párom nagyjából 1-1,5 éve kezdett el igazán hívő lenni. én ebben támogatom, higyjen abban, amiben szeretne.

megcsinálta a jogsit, egyből adtam neki egy olvasót, amit Csatkán vettem anno (hogy majd ha lesz kocsija beleakassza). kérdeztem tőle szeretne-e egy Bibliát (mert alkalmazásban olvasta, hátha fizikai formában jobban tetszene neki), mondta igen. én nekem van (volt) 3 db Bibliám: 1 dédipapámé, 1 amit húsvétra kaptam anyukáméktól és 1 amit konfirmálásra kaptam (mert amúgy református vagyok - de már nem vagyok hívő, vagyis nehéz hinni, nem tudom, bonyolult). amit anyukáméktól kaptam húsvétra azt adtam oda neki, konkrétan ha teheti munka mellett minden nap olvas belőle egy kicsikét.

a mi kapcsolatunkat ez nem befolyásolta, elfogadja a véleményemet ezzel kapcsolatban és én is az övét.

aug. 15. 22:58
 9/19 anonim ***** válasza:
11%
8 Ti ketten világiak vagytok az Ige tükrében-mind ketten.
aug. 15. 23:07
 10/19 anonim ***** válasza:
50%
A Biblia alapján köthet keresztény és pogány házasságot, nem tiltja sehol sem. De itt a keresztény félnek lehet nehezebb lesz, hiszen neki kötelessége lesz a születendő gyermekeket megkereszteltetni, keresztény hitben nevelni.
aug. 15. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!