Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Spiritualitás, lelkiség, hit...

Spiritualitás, lelkiség, hit vagy vallás és párkapcsolat, illetve szerelem? Hogy éljük meg egészségesen? Milyen elveket kell követni? Mi a helyes?

Figyelt kérdés

Egyszer azt hallom, hogy ne paráználkodj, négy szabály, öt fogadalom, "Aki bűnös vággyal asszonyra néz..." és szinte teljesen kiátkozzák, mivel testiség, érzéki vágyak stb. Máskor meg azt, hogy a szerelem Isten ajándéka, a férfi és nő egysége az ember és a természetfeletti egységének, kapcsolatának képe stb. Ami még jobban összezavar, hogy sok esetben e két látszólag ellentmondásos álláspontot ugyanazon vallások követőitől egyszerre szoktam hallani, sőt, akár ugyanazon személyektől is...

Különböző nézőpontokat hallottam egyazon kérdésről ugyanazon vallásban is, ami ezzel a témával kapcsolatos.

Rettenetesen ellentmondásos és megosztó az egész.

Mi lenne a helyes hozzáállás? Mi az, ami helyes és mi az, ami helytelen?

2023. szept. 7. 23:58
 1/5 anonim ***** válasza:
46%
Szexelj házasságban. Ez a nagy rejtély amire az egyszerű ember 2000 éve nem képes rájönni nyugaton.
2023. szept. 8. 02:08
 2/5 anonim ***** válasza:
58%
Mi a helyes? Érezd jól magad úgy, hogy közben ne árts másoknak. Ennyi.
2023. szept. 8. 06:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kereszténységre gondolsz, a válasz nagyon egyszerű: a szex házasságon belül ajándék, azon kívül bűn. Ennyi. A "bűnös vággyal asszonyra" kitétel értelemszerűen olyan nőre vonatkozik, aki nem a feleséged.

A humsnista etika szerint viszont, ami a 21.századi nyugati világnézet alapja, bármit tehetsz, amivel nem ártasz másnak. Eszerint szexelhetsz azzal, aki szintén akar veled.

Nem tudjuk helyetted eldönteni, melyik elvet kővesd, amelyik szimpatikusabb.

2023. szept. 8. 07:03
 4/5 anonim ***** válasza:

"Aki bűnös vággyal asszonyra néz..."

Házasságon belül a szex nem bűn.

"a szerelem Isten ajándéka,"

A szerelem nem bűnös vágy, és nem része lehet egy ilyen kapcsolatnak a szex de nem a szexből áll.

Azt próbálják mondani, hogy légy szerelmes, vedd feleségül és utána csak ők kívánd meg szexuálisan.

Szerintem ezt próbálják mondani, de én nem vagyok keresztény.

2023. szept. 8. 08:33
 5/5 anonim ***** válasza:
32%
Tiszta lelki indíttatás vezérelje testi tetteidet is. Tiszta.
2023. szept. 8. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!