Spiritualitás, lelkiség, hit vagy vallás és párkapcsolat, illetve szerelem? Hogy éljük meg egészségesen? Milyen elveket kell követni? Mi a helyes?
Egyszer azt hallom, hogy ne paráználkodj, négy szabály, öt fogadalom, "Aki bűnös vággyal asszonyra néz..." és szinte teljesen kiátkozzák, mivel testiség, érzéki vágyak stb. Máskor meg azt, hogy a szerelem Isten ajándéka, a férfi és nő egysége az ember és a természetfeletti egységének, kapcsolatának képe stb. Ami még jobban összezavar, hogy sok esetben e két látszólag ellentmondásos álláspontot ugyanazon vallások követőitől egyszerre szoktam hallani, sőt, akár ugyanazon személyektől is...
Különböző nézőpontokat hallottam egyazon kérdésről ugyanazon vallásban is, ami ezzel a témával kapcsolatos.
Rettenetesen ellentmondásos és megosztó az egész.
Mi lenne a helyes hozzáállás? Mi az, ami helyes és mi az, ami helytelen?
Ha a kereszténységre gondolsz, a válasz nagyon egyszerű: a szex házasságon belül ajándék, azon kívül bűn. Ennyi. A "bűnös vággyal asszonyra" kitétel értelemszerűen olyan nőre vonatkozik, aki nem a feleséged.
A humsnista etika szerint viszont, ami a 21.századi nyugati világnézet alapja, bármit tehetsz, amivel nem ártasz másnak. Eszerint szexelhetsz azzal, aki szintén akar veled.
Nem tudjuk helyetted eldönteni, melyik elvet kővesd, amelyik szimpatikusabb.
"Aki bűnös vággyal asszonyra néz..."
Házasságon belül a szex nem bűn.
"a szerelem Isten ajándéka,"
A szerelem nem bűnös vágy, és nem része lehet egy ilyen kapcsolatnak a szex de nem a szexből áll.
Azt próbálják mondani, hogy légy szerelmes, vedd feleségül és utána csak ők kívánd meg szexuálisan.
Szerintem ezt próbálják mondani, de én nem vagyok keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!