A párkapcsolatban lévő emberek ennyire magasztosak és ilyen mennyiségű fenomén járna közöttünk?
Picit ugyan provokatív a kérdésem, de onnan jött, hogy a minap megnéztem/hallgattam egy youtube videót "az igazi bevonzása" "Vonzd be a szerelmet - vonzás törvénye - tudatalatti programozás - tudatosság" vagy hasonló címmel. Ő eléggé spiri módon közelítette meg, beszélt arról, hogy ki milyen állapotban van és mennyire kész egy kapcsolatra, milyen magas szinten tud rezegni, hogy szereti önmagát és mennyire rendben van magával stb stb. De talélkoztam már ezo-spiri körökben mozgó, arcba belemosolyogva mondogató emberekkel, hogy "amíg nem fogadja el magát valaki addig nem is lesz kapcsolata" stb. Annyira összetett és bonyolult dolognak és megfelelés hegyeknek írják le a párkapcsolat "bevonzására" érdemesültséget, hogy néha kezdem bullshitnek gondolni. Mert ahogy körbenézek az embereken, amilyen embereknek van párjuk, családjuk... hát... nem hiszem, hogy ekkora spíler és ennyire magasztos lenne mindenki. Ha olyan hiper buddhaság kellene ahhoz, hogy valakinek párja legyen, akkor az emberiség régen kihalt volna.
Vagy hogy van ez?
Hülyeség ez. Nem kell itt semmit bevonzani. A legelső dolog ami meg fogja fogni (esetemben) a lányt az a kisugárzás. Még csak nem is a kinézet. Láttam én már hulladék embereket 10/10-es barátnővel. Se pénze nem volt a csávónak, se kocsija. Mégis együtt voltak/vannak. Minden embernek van egy alap kisugárzása. Ez egy olyan dolog ami nem látszik, igazából elég nehéz megfogalmazni.
De egy példa. Volt nekem anno egy exem akire mindenki a környezetemben azt mondta, hogy nem illik hozzám, nem passzolunk, jobbat is találnék nála. Valami mégis megfogott benne. És nem a kinézete volt az. Nem is a személyisége. Egy olyan dolog volt amit én kisugárzásnak neveznék. Árasztott magából valamit ami vonzott engem.
Köszi a válaszokat, jókat írtok. Ami bennem fura kérdéseket vet fel az pont ez a kisugárzás kérdés. Nyilván van valóság alapja, de kérdés, hogy van-e az embernek ráhatása?
Ez a pénz és kocsi kérdés is fura, mert ismerek olyan fickót, aki ugyan nem adonisz, de semmi baj a küllemével, a modorával sem. Van munkája, olyan autója, hogy beszarsz, nincs adóssága, jól szituált, de teljesen normális, szimpatikus aztán hosszú évek óta nőt csak akkor érint, ha véletlen nekimegy a közértben.
Ráhatása? Persze. Lehet rajta módosítani szerintem viszonylag "könnyedén". Olyan dolgokkal tudsz javítani a kisugárzásodon mint a tartás, határozottság, magabiztosság. Ezek elég fontos dolgok a társkeresésben. Ezektől a tulajdonságoktól biztonságérzet fog áradni belőled ami a nőknek elengedhetetlen. Kivéve ha egy olyan nővel van dolgod aki papucsot akar maga mellé. Az olyat kukázni kell.
A könnyedén kifejezést azért tettem idézőjelbe mert rohadtul nem könnyű. Én is csak beszélek erről. De elég nehéz ezeket megvalósítani. Van amikor az embernek rohadtul nincs kedve sem magabiztosnak, sem határozottnak lenni. Persze ezzel nincsen semmi baj ha már megfogtad a lányt és szeret úgy ahogy vagy. De van, hogy nekem még az ismerkedési fázisban sincs kedvem ezekhez mert pont nem olyan a hangulatom, rossz napjaim vannak, stb. Ez sajna ilyen.
De persze a sablont is mondhatom. Add önmagad mert abba fognak beleszeretni. Aha. Kivéve ha te egy olyan típus vagy aki megszólalni sem mer, utálja az embereket, nehezen mozdul ki otthonról, nincsenek sem barátai, sem társasági élete. Akkor elég nehezen tudnál találni bárkit is aki azért szeret amilyen vagy. De ez csak egy példa a sablonra :D. Semmi konkrét.
A normális kapcsolatra csak annak van igénye akinek van szellemi mélysége. Az ilyen emberek hasznát veszik olyan tanácsoknak (nem spiri dolgok, hanem tudományosabbak), amik segítenek nekik megfelelő partnert találni és megfelelő partnerré válni. A többiekkel meg általában csak történnek a dolgok, aztán vagy sikerül vagy nem.
Én úgy gondolom, hogy semmi teljesítmény és dicséretes nincs sem abban, ha valaki összeszedett valakit, sem abban, hogy szaporodott vele. És ezt úgy mondom, hogy párkapcsolatban, lassan házasságban élek és a magam esetében sem értem néha, miért szenzáció, hogy megkérték a kezem. Nem az számít, akárki megkérné a kezem, ha elég kitartó és kedves vagyok. A kapcsolatunkban az az érdem, amilyenné mi tettük, az viszont teljesen lutri volt, hogy megtaláljuk egymást. Törekedtünk rá, igyekeztünk olyan emberré válni, akivel könnyű egy jó párkapcsolatot működtetni, de nem a ceremónia és az évek száma teszi ezt csodássá, hanem amilyenné egymás mellett, egymás oldalán válhatunk. És ugyanígy nem értem, miért szenzáció az, hogy valaki kitol egy gyereket, aki nem hal meg idejekorán. Minden átlagos ember képes rá. Az érdem majd akkor jön, amikor a gyerekből felnőtt lesz. Az lesz majd az eredmény, nem az, hogy létezik. Ahogy a világban boldogul, ahogy másokkal bánik. Meg az, hogy közben nem teszi pokollá mások életét gyerekként. Ez sokaknak nem megy, úgyhogy csak dagonyáznak nem létező sikerekben...
És persze, egyébként van értelme annak, hogy az ember megtanuljon jól választani és jó partnernek lenni. Ez nem hülyeség, sok embernek nem megy intuitívan és utólag kell ezt pótolnia. Ez olyan, mint egy piacképes diplomát szerezni. Nyilván nem az az egyetlen út, ami egy jó álláshoz vezet, de aki biztosra akar menni, annak ez egy nagyjából jó recept. Persze, ha szerencsés vagy van érzéke hozz, boldogul máshogy is, olyan emberek is dolgoznak, akikről azt sem hinnéd el, hogy életben marad egyedül. De a megfelelő szakemberré válásnak van kultúrája, amit el lehet sajátítani tudatosan. És ha nem akarsz kockáztatni, nem baj, ha ezt lövöd be és nyitott vagy arra, hogy tudatossá válj. Már amennyiben van igényed a pénzkeresésen felül kicsit magasabb szinten űzni ezt az egészet.
Csak olyan embertől fogadnék el ilyen tanácsokat, akik már álltak fel önmaguktól a padlóról.
Egy borzalmas szakítás,vagy válás, vagy egyén érzelmi trauma után. Azt elfogadom hitelesnek,azt viszont nem, aki mosolyogva bemagyaráz mindenfélét, aztán hazaballag a párjához, és tubiznak.
Éhes embernek,ne egy jóllakott adjon tanácsokat...
Egyébként pedig több a magányos ember,és nemcsak azok, akik egyedulállóak ! A sok rossz kapcsolat, hidegség, hűtlenség is magányban tart sok embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!