Ha egy keresztény ember beszélgetés közben keresztet vet az azt jelenti, hogy valami nagyon rosszat mondtam?
#30.
Hitem szerint a víz-fröcskölve,vagy bemerítéskor- nem hat varázslatos erővel s csupán jelképes jelentősége van.(Ország,világ előtt megvallom,hogy meg kell halnom-a vízbe temetve- a régi életemnek s feltámadni Krisztusban.
Ha ez,csupán külsőség és nem hitem következménye,az önmagam és a világ becsapása. Érvénytelen. Természetesen ugyanez a helyzet az infantilis emberek(gyermekek) esetében is.
Az az igazság,hogy én sosem voltam kálvinista. Mindig Krisztust igyekeztem követni s ha kellett,Kálvin elveivel szembemenve.(Pl. a kettős predesztináció kérdésében.)
Erről szól a "Sola Scriptura"elve....Nem "Sola Kálvin"!
Ha azonosítani akarsz,magánban adhatok infot.
Gondviseltem rabbit. Tudom mi az a micva.Ő minden pénteken ment micvába.
Jó, de te hazudtad azt többször is, hogy református lelkész vagy, akkor szólj, ha eldöntötted, melyik narratíva az igaz.
Amúgy legkevésbé se érdekel, hogy a hited szerint mi micsoda. Nézd el, hogy nekem ebben a kérdésben annyira vagy meghatározó, mintha egy hindu vallási vezető próbálna oktatni, vagy valami más pogány.
Azonosítani pedig a világért se akarlak. Csak szeretem, ha nem néznek hülyének és nem kell elhinnem, hogy valaki refi lelkész, csak a főbb refi hitelveket és gyakorlatokat tagadja :)
A micvától pedig továbbra se tudsz elszakadni látom, hiába írtam hosszabban is előző hozzászólásomban, s hoztam még keresztséggel összefüggő ószövetségi idézetet is.
#32.
Nem emlékszem,hogy "református lelkészként"mutattam volna be magamat!
Én "református közösség" lelkésze vagyok keresztényként.
Nem felekezetet követek,szolgálok,hanem Krisztust.Ebben segít az egyházszervezet,aminek neve:Krisztus Egyesült közössége.
(UCC,vagyis United Church of Christ.Ezen belül a közösségem reformátusnak vallja magát. 7 különböző felekezetből valók a tagjaink.)
Akkor jó idióta az a közösség, hogy téged alkalmaz, de lelkük rajta. Én azt hittem elején (később azért láttam, hogy közel sem), hogy lelkészség miatt egy teológiát tanult ember vagy.
De ezek elég sok mindent megmagyaráznak.
#34.
Úgy tűnik,a közösségem szintén Krisztust igyekszik követni a "Sola sciptura"elve szerint s nem emberi tekintélyeket.
#37.
Honnan szedted,hogy én Debrecenben végeztem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!