Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy keresztény ember...

Ha egy keresztény ember beszélgetés közben keresztet vet az azt jelenti, hogy valami nagyon rosszat mondtam?

Figyelt kérdés
Találkoztam ismerőssel buszon, és összecsevegtünk. Majd teljesen random vetett egy keresztet miközben mondtam valamit. Utál engem?
aug. 14. 18:30
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

#30.

Hitem szerint a víz-fröcskölve,vagy bemerítéskor- nem hat varázslatos erővel s csupán jelképes jelentősége van.(Ország,világ előtt megvallom,hogy meg kell halnom-a vízbe temetve- a régi életemnek s feltámadni Krisztusban.

Ha ez,csupán külsőség és nem hitem következménye,az önmagam és a világ becsapása. Érvénytelen. Természetesen ugyanez a helyzet az infantilis emberek(gyermekek) esetében is.

Az az igazság,hogy én sosem voltam kálvinista. Mindig Krisztust igyekeztem követni s ha kellett,Kálvin elveivel szembemenve.(Pl. a kettős predesztináció kérdésében.)

Erről szól a "Sola Scriptura"elve....Nem "Sola Kálvin"!

Ha azonosítani akarsz,magánban adhatok infot.

Gondviseltem rabbit. Tudom mi az a micva.Ő minden pénteken ment micvába.

aug. 18. 06:30
 32/39 anonim ***** válasza:

Jó, de te hazudtad azt többször is, hogy református lelkész vagy, akkor szólj, ha eldöntötted, melyik narratíva az igaz.

Amúgy legkevésbé se érdekel, hogy a hited szerint mi micsoda. Nézd el, hogy nekem ebben a kérdésben annyira vagy meghatározó, mintha egy hindu vallási vezető próbálna oktatni, vagy valami más pogány.

Azonosítani pedig a világért se akarlak. Csak szeretem, ha nem néznek hülyének és nem kell elhinnem, hogy valaki refi lelkész, csak a főbb refi hitelveket és gyakorlatokat tagadja :)

A micvától pedig továbbra se tudsz elszakadni látom, hiába írtam hosszabban is előző hozzászólásomban, s hoztam még keresztséggel összefüggő ószövetségi idézetet is.

aug. 18. 13:10
 33/39 anonim ***** válasza:

#32.

Nem emlékszem,hogy "református lelkészként"mutattam volna be magamat!

Én "református közösség" lelkésze vagyok keresztényként.

Nem felekezetet követek,szolgálok,hanem Krisztust.Ebben segít az egyházszervezet,aminek neve:Krisztus Egyesült közössége.

(UCC,vagyis United Church of Christ.Ezen belül a közösségem reformátusnak vallja magát. 7 különböző felekezetből valók a tagjaink.)

aug. 18. 16:57
 34/39 anonim ***** válasza:

Akkor jó idióta az a közösség, hogy téged alkalmaz, de lelkük rajta. Én azt hittem elején (később azért láttam, hogy közel sem), hogy lelkészség miatt egy teológiát tanult ember vagy.

De ezek elég sok mindent megmagyaráznak.

aug. 18. 17:02
 35/39 anonim ***** válasza:

#34.

Igen,végeztem teológiát.

aug. 19. 21:37
 36/39 anonim ***** válasza:

#34.

Úgy tűnik,a közösségem szintén Krisztust igyekszik követni a "Sola sciptura"elve szerint s nem emberi tekintélyeket.

aug. 19. 21:42
 37/39 anonim ***** válasza:
Nem úgy tűnik, a ref. debreceni egyetemen 3 félév görög nyelvet oktatnak, most néztem meg. S te láthatóan egyáltalán nem ismered a bibliai görög nyelvet. Mellette 3 félév latin és szintén ennyi héber. Direkt nem mostani képzési programot néztem, hanem régebbit, de ez nem változott.
aug. 19. 21:51
 38/39 anonim ***** válasza:

#37.

Honnan szedted,hogy én Debrecenben végeztem?

aug. 20. 01:06
 39/39 anonim ***** válasza:
Nem írtam, hogy ott végeztél, de feltételezem, hogy a protestáns teológia minden egyetemen nagyon hasonlóan épül fel, s ebben a debreceni egyetem egy jó minta. A Pázmányon is hasonló, de katolikus egyetemet minek hoztam volna egy katolikus gyűlölőnek példaként? Egy refi közösség lelkészének inkább református példát hoztam.
aug. 20. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!