Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy keresztény ember...

Ha egy keresztény ember beszélgetés közben keresztet vet az azt jelenti, hogy valami nagyon rosszat mondtam?

Figyelt kérdés
Találkoztam ismerőssel buszon, és összecsevegtünk. Majd teljesen random vetett egy keresztet miközben mondtam valamit. Utál engem?
2024. aug. 14. 18:30
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy az első írta: egy templom vagy útszéli kereszt mellett ment el a busz. Ilyenkor szoktunk keresztet vetni.
2024. aug. 15. 08:22
 12/39 anonim ***** válasza:

"aki teljes bemerítkezéssel"

Erre miért nem jött bibliai idézet? :)

2024. aug. 15. 12:17
 13/39 anonim ***** válasza:
0%

Milyen szépen összemarakodtatok, ahelyett, hogy a pozitív dologra figyeltetek volna.

Nem gondoltok láthatatlan ellenségünkre, Sátánra, aki a megtévesztés mestere.

Szomorú!

2024. aug. 15. 12:26
 14/39 anonim ***** válasza:
0%

12

Máté3-

13.

Akkor eljöve Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék ő általa.

14.

János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jősz én hozzám?

15.

Jézus pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki.

16.

És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mintegy galambot és ő reá szállani.

17.

És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

2024. aug. 15. 14:16
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Itt hol van benne a kritérium, amit állítottál? Mert Jézus egyetlen kritériumot mondott, hogy a Szentháromság nevében kell keresztelni.

2024. aug. 15. 14:28
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

#10!

Jézus,a missziós parancsában MINDEN tanítványnak meghagyta a tanítvánnyá tevés parancsát és azok bemerítését.

Bizonyítsd be bibliai ígével,hogy erre a bemerítésre ...csupán...meghókuszpókuszolt (felkent) emberek jogosultak, illetve miért nem elégséges felhatalmazás a tanítványság ehhez!

2024. aug. 15. 20:33
 17/39 anonim ***** válasza:
0%

#15.

Maga a koine(ógörög) kifejezés jelentése a "teljesen alámerít" és nem a lefröcsköl.

Ha tanulmányozod az Újszövetség összes bemerítés történetét,világos,hogy azokat ...mindig...megelőzte a hitvallás a Megváltóban,ami macerás egy bébi esetében.

A bibliai bemerítés ...nem...varázslat a szentelt víz közvetítésével,hanem a szövetségkötés jelképes cselekménye a tanítvány és a Megváltó között.(Jelképezi az alámerülés a múltnak való halált és feltámadást Krisztusban,a kegyelemben.)

2024. aug. 15. 20:42
 18/39 anonim ***** válasza:

15

Márk1-

7. És prédikála, mondván: Utánam jő, a ki erősebb nálam, a kinek nem vagyok méltó, hogy lehajolván, sarujának szíjját megoldjam.

8. Én vízzel kereszteltelek titeket, de ő Szent Lélekkel keresztel titeket.

2024. aug. 15. 20:51
 19/39 anonim ***** válasza:

15

Jn 3,5

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába

2024. aug. 15. 20:52
 20/39 anonim ***** válasza:

#17.

Jav.:Maga a "baptism" koine(ógörög) kifejezés jelentése a "teljesen alámerít" és nem a lefröcsköl.

2024. aug. 15. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!