Ha egy keresztény ember beszélgetés közben keresztet vet az azt jelenti, hogy valami nagyon rosszat mondtam?
"Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt."
De biztos neked van igazad gonoszkám :)
4 Gonosz sem vagyok.
Jézus már feltámadt, A kereszt a halál jelképe, ahol az Atya elhagyta a Fiút.Ahová a Fiu az emberiség bűnét felvitte. Keresztény ember nem veti magára a halált, hanem a halál már le lett győzve Jézus Krisztus által. Akinek halott hite van, nem ismeri az Élő Igét, az magára veti a halált. Az feszülettel teríti be az otthonát-mint "védelem", mert nem tudja a valóságot, és azt sem, hogy mit jelképez a kereszt. Keresztény ember nem egy keresztnek hisz,nem hajlong szobrok előtt, nem veti, nem hányja magára a keresztet, hanem az élő Jézus Krisztusnak, az Atyának és a Szent Léleknek.
Kereztény embernek meg azt a személyt nevezzük, aki teljes bemerítkezéssel vízzel és Szent Lélek keresztséggel rendelkezik/bír. Minden más ember, aki ezen nem ment keresztül az valóságosan nem keresztény. Hanem önmagát megcsalattatásban tartja. Lásd 10 szűz példáját ahol is az 5 bolond szűznek nem volt olaja, és bezáratott előtte Isten kapuja.És mit mondott rá Jézus: Távozzatok ti gonosztevők.Nem ismerlek titeket.11.
Később pedig a többi szűzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk.
Máté25-12.
Ő pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket.
Mt 3,11
Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.
Jn 3,5
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
#7.
Nincs az a csodavíz, ami kereszténnyé tehet egy embert.
A keresztény ember Krisztus követője a bemerítkezésben is,de kereszténnyé Isten lelke tehet valakit. Ugyanaz a Lélek,aki Krisztussal való szövetségkötésre buzdít,vagyis a bemerítkezésre.
9 "de kereszténnyé Isten lelke tehet valakit." Itt a pont. Ezért nem mindegy hol és milyen "ember" által merítkezel alá (csak ilyen felkent ember által)-teljes testileg (nem csak meghintésileg), és Szent Lélek Keresztséget megkapod.Azaz betöltöd az Igei feltételeket, hogy kereszténnyé válhass.
Enélkül ugyan hívhatja magát valaki kereszténynek, de önbecsapásban él, mert nem keresztény szellemi értelemben. Az ilyen emberek teljes becsapás alatt élnek, és hiányzik az Erő,a Segítő, ami a valós keresztény életben alap. Az ilyen emberek szellemi hibernáció alatt vannak, és teljes önbecsapás jellemzi őket. A kérdés csak az: hogy időben ébrednek, vagy ébresztik őket, vagy már későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!