Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen összefüggés van a...

Milyen összefüggés van a 2Mózes 3,14 és a János 18,6-ban elhangzó Vagyok között?

Figyelt kérdés
aug. 14. 03:10
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Hogy Mihály neve mit változtat a tényeken ? nagyon nincs sokat ha úgy értelmezzük az olyan kifejezést hogy azonos az Istennel máris egy angyalt emelünk Isten szintjére. Amely második parancsokat eredeti értelmezésének tagadását ebből kifolyólag az átírásátát jelentené:

2Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, sem bármely alakját annak, mi az égben van, fenn és ami a földön van, alant és ami a vízben van, a föld alatt.

2Móz 20:5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld azokat; mert én az Örökkévaló, a te Istened, buzgó Isten vagyok, ki megbüntetem az atyák vétkét a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek;

De a szervezet fordítói valószínűleg ebből sem csinálnának gondot a szervezett tanításának megfelelően átalakítanák ezt a parancsolatot hogyan a megvezetett taggal ne legyen probléma elfogadtatni azt a tévedést hogy Jézus és Mihály azonosak,fordítási hibákra hivatkoznak valamint az és kötőszóval variálnak esetleg egy ragot odatesznek ahol nincs ahol pedig van onnan elvesznek aztán a mondat végi ponttal is trükköznek.

A következő Igehely esetében bármennyire is kutatok a sorok között nem látom a választ oda írva hogy melyik angyalnak mondta? egyiknek sem kivéve Mihálynak mivel ő azonos Jézussal.

Zsid 1:13 És kinek mondta az angyalok közül valaha is: „ Ülj a jobbomra, míg ellenségeidet lábad zsámolyává teszem”?

Zsid 1:14 Hát nem szolgaszellemek ők mindannyian, szolgálatra kiküldve mindazokért, akiknek örökölniük kell a szabadítást?

aug. 16. 04:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!