Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen összefüggés van a...

Milyen összefüggés van a 2Mózes 3,14 és a János 18,6-ban elhangzó Vagyok között?

Figyelt kérdés
aug. 14. 03:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Némi különbség van a két "Vagyok" között:

Az első,a teljes dicsőségében,a világmindenség Ura nevezi annak magát.

A másodikban dicsőségét levetve,emberi formát öltve ugyanaz a lény.Mégis,amikor az örökkévaló nevén bemutatkozott Jézus,az emberek földre hullottak annak csupán hallattán.

aug. 14. 06:13
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Mózes könyve, Isten teljhatalmú, természet feletti képességéről szól, ami által véghez bármit, amit az elhatározása szerint megakar valósítani.

Ha "fazekas" munkát kell végezni, vagy megbocsátó szülőnek kell mutatkoznia, akkor azzá válik a személye, amire épen szükséges.

Az evangéliumban pedig azt olvassuk, hogy Jézust keresték, hogy letartóztassák. Jézus pedig megmondta, hogy Ő az akit keresnek.

A két személy nem ugyan az, mivel Jézus Istene és Atyja nem egy személy a megváltó Személyével.

Előbbi halhatatlan, és kezdet nélkül létezik, van.

Jézust pedig az Atyja hozta létre elsőként, Jézus égi személyének adott életet, csak akkor még nem Jézusnak hívták.

aug. 14. 12:14
 3/11 A kérdező kommentje:

A lényeg az hogy mindkét esetben csodát látunk, és mindkét esetben elhangzik a Vagyok.

Az első esetben nem ég el a csipkebokor a második esetben amikor elhangzik a Vagyok az emberek leesnek a földre.

Nagy-nagy érdeklődéssel várom bölcs magyarázatodat arra a kérdésre hogyan nevezheti Mihály angyal magát Vagyoknak?

aug. 14. 15:30
 4/11 anonim ***** válasza:

3

Hogy mi?🤦‍♀️

Ez most komoly?

Valami nagyon értelmetlen kérdés ez.

Ugyan is Jézus a földi élete idején nem Mihályként arkangyal létformában élt, hanem teljes szó szerinti emberként.

Ugyanakkor a "vagyok" kifejezés Jézus esetében a személyének feltárása, mert Ő az akit kerestek.

Ez ugyan az, mint amikor megkérdeznék "Kovács Tihamértől", Hogy Ő e Kovács Tihamér.

És úgy válaszol rá, hogy igen "Én vagyok".

aug. 14. 20:03
 5/11 A kérdező kommentje:

-Ez most komoly?

-Most valóban látod az összefüggést vagy csak tetteted magad???

-Valami nagyon értelmetlen kérdés ez.

-A kérdés értelmes csak a válaszod értelmetlen.....

-Ugyan is Jézus a földi élete idején nem Mihályként arkangyal létformában élt, hanem teljes szó szerinti emberként.

Többször feltettem a kérdést a szervezetnek hogyha Jézus azonos Mihályal miért nem jelentette ki magát Mihályként az apostoloknak és a tanítványoknak?

Miért maradt ez titok miért csak a szervezet tudja hogy ha ez így lenne?

Sajnos erre eddig nem kaptam választ valószínűleg ezután sem fogok választ kapni rá mert nem tudtok rá válaszolni ugyanis Jézus nem azonos Mihályal !!!

Valamint azt is kértem hogy igazolják a Bibliából hogy Jézus azonos Mihályal de eddig ez sem történt meg a mivel nem tudjátok igazolni ezt a hamis állítást ugyanis Jézus nem azonos Mihályal !!!

-Ugyanakkor a "vagyok" kifejezés Jézus esetében a személyének feltárása, mert Ő az akit kerestek. Ez ugyan az, mint amikor megkérdeznék "Kovács Tihamértől", Hogy Ő e Kovács Tihamér.

És úgy válaszol rá, hogy igen "Én vagyok".

-Nem teljesen mivel igazoltam mindkét Vagyok esetében csodát látunk ezért a két Vagyok azonos minőségben hangzik el!!!

Ha keresnek valakit és ha megtalálják őt az az ember azt mondja én vagyok akit kerestek akkor azok minden esetben meghátrálnak és leesnek a földre?

Nyilván nem mivel itt a történetben a Vagyok kinyilatkoztatásakor csoda történt vagyis ez a Vagyok nem csak egyszerű válasz a személyének igazolására hanem ugyanolyan minőségű Vagyok kinyilatkoztatás amit Mózes hallott a csipkebokorból.

Ebből fakadóan tettem fel a következő kérdés: Mihály mint angyal milyen jogon nyilatkoztatta ki magát Vagyokként amit csak Isten tehet meg?!!!

Erre a kérdésemre sem kaptam eddig választ....

Ez is igazolja hogy Jézus nem angyal volt mielőtt eljött a földre hanem az Atyának a Fia aki több mint angyal (ezt már többször többen is bebizonyítottuk itt a gyakorin) ezzel is igazolható hogy a szolgaság és a fiúság között óriási különbség van.

Még egy észrevétel ezzel kapcsolatban ezt annak idején a kívülállók nem ismerték fel csak a hatását érzékelték mivel leestek a földre és ma sem ismerik fel a kívülállók hanem tudatlanul magyarázkodnak...

aug. 15. 03:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Mint a #1. válaszomban is utaltam rá,a Mózes könyve történetében és az elfogatás történetében is ugyanaz a Vagyok jelent meg,csupán Jézus akkorra már levetette dicsőséges lényét.

Ha vizsgáljuk Mózes könyvét és János evangéliumát, mindkét helyen ugyanazt az óhéber szót találjuk,melyet csupán Isten használ önazonossága megjelenítésekor....(Ha a JT közösség kizárólagosan hiteles nevet keresne,akkor azt a héber kifejezést használná,amit Jézus is használt ott önmagára. Nyilván ezzel az a gond,hogy míg a Mózesnek megjelent lényt istenként, Jézust nem istenként hiszik.)

aug. 15. 04:03
 7/11 anonim ***** válasza:

5

Kedves Kérdező.

Többször írtam arról, hogy mivel bizonyítja Isten szava Jézus személyét illetően, hogy Ő Mihállyal azonos.

Mindenkinek joga van eldönteni, hogy elfogad egy érvelést vagy elutasít. De, hogy nem kaptál választ, az tévedés.

De a kedvedért, újra megírom a Biblia verseket:

A Biblia csak egyes számban használja az „arkangyal” kifejezést, egyetlen személyre alkalmazza, Mihályra. Egyedül a Mihály nevet hozza közvetlenül összefüggésbe az „arkangyal” szóval.

János látomása egy égben lezajlódó háborút jelenített meg, melyben Mihály,

az ég seregeit háborúba viszi a Sárkány, azaz Sátán, az Ördög ellen.

(Jelenések 12:7–9) 7 És háború tört ki az égben: Mihály és az angyalai harcra keltek a sárkány ellen. A sárkány is harcra kelt az angyalaival együtt, 8 de nem győztek, és többé már nem volt helyük az égben. 9 Ledobták hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti. Ledobták őt a földre, és az angyalait is ledobták vele együtt.

Mivel Jézus kapott minden hatalmat meg Istentől, vagy is az ítélkezést, és annak végrehajtását, kizárólag Jézus személye vihette győzelemre ezt a háborút. Ha Jézus nem Mihály, akkor a Biblia szerint, nem is Jézus kapta meg ezt a jogot, hanem más. Ez pedig kizárt.

Ezen Bibliai bizonyítékok mutatják, hogy a Mihály nevet Isten Fia viselte azt megelőzően, hogy az egeket elhagyva Jézus Krisztus lett.

További bizonyíték:

(1Tesszalonika 4:16) 16 mivel maga az Úr fog leszállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával . . .

Jézus, arkangyal hangjával száll le, és parancsot ad. Ez a vers is arkangyalként azonosítja messiási királyunkat.

Más személy nem teheti ezt meg, Jézus nem adja át ezt a hatalmat, senkinek, Isten kizárólag a fiának adott ekkora hatalmat.

De vannak más összefüggések is, amelyek megerősítik, hogy Mihály valóban Isten Fia.

Dániel, feljegyzett egy olyan próféciát, amely ’a vég idejéig’ terjed

(Dániel 11:40) 40 A vég idején a déli király küzdeni kezd vele, az északi király pedig forgószélként tör rá szekerekkel, lovasokkal és sok hajóval. Betör az országokba, és végigsöpör rajtuk, mint egy árvíz.

Ez a prófécia napjainkban zajlik a szemünk előtt, hiszen a "vég idején" élünk.

(Dániel 12:1) 12 Abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a népedért áll. És olyan nyomorúságos idő lesz, amilyen még nem volt, mióta nemzet létezik. Abban az időben a néped megmenekül, mindenki, aki be van írva a könyvbe.

Dániel próféciájában az eredeti nyelven a ’felállás’ (a magyar fordításokban különféleképpen adják vissza: „támad”, „megjelenik”, „elfoglalja”, „áll”) gyakran egy király tevékenységére utal; akár arra, hogy hatalomra kerül, akár arra, hogy hatékonyan cselekszik királyi minőségében

Ezért Mihály nem más, mint Jézus Krisztus, hiszen ő Jehova kinevezett Királya, és ő lett megbízva azzal, hogy pusztulást hozzon minden nemzetre Har-Magedonkor.

Jézus Krisztust később úgy mutatja be a Biblia, mint aki az égi seregek élén háborút folytat a föld nemzetei ellen

(Jelenések 19:11) 11 Láttam, hogy megnyílt az ég, és ott volt egy fehér ló. A rajta ülőt pedig Hűnek és Igaznak nevezik, és ő igazságosan ítélkezik és folytat háborút.

(Jelenések 19:15, 16) . . .Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának a szőlőprését is. 16 Felsőruhájára, igen, a combjánál egy név van felírva: Királyoknak királya és uraknak ura.

Isten Fiának harcolnia kell a nemzetek ellen, ő volt az, aki korábban az angyalaival harcra kelt az emberfölötti sárkány, Sátán, az Ördög ellen, és annak angyalai ellen.

Nem meglepő tehát, hogy a Jelenések könyve a „Mihály és angyalai” kifejezést használja Jézus személyére.

(Máté 24:30, 31) . . .látni fogja az Emberfiát eljönni az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel. 31 És elküldi az angyalait . . .

Vajon Jézus parancsszavát egy kisebb tekintélyű személy veszi el?

Ez is kizárt.

A Biblia szerint egyetlen másik angyalnak sincs akkora hatalma Isten ellenségei fölött, mint Mihálynak.

aug. 15. 09:49
 8/11 A kérdező kommentje:

-Ezen Bibliai bizonyítékok mutatják, hogy a Mihály nevet Isten Fia viselte azt megelőzően, hogy az egeket elhagyva Jézus Krisztus lett.

-Ezen Bibliai bizonyítékok nem azt mutatják hogy Jézus és Mihály azonossak, ha nem azt bizonyítják hogy a szervezetnél nagyon nagyon félrevezetik a tagokat.

-De vannak más összefüggések is, amelyek megerősítik, hogy Mihály valóban Isten Fia.

Dániel, feljegyzett egy olyan próféciát, amely ’a vég idejéig’ terjed

(Dániel 11:40) 40 A vég idején a déli király küzdeni kezd vele, az északi király pedig forgószélként tör rá szekerekkel, lovasokkal és sok hajóval. Betör az országokba, és végigsöpör rajtuk, mint egy árvíz.

Ez a prófécia napjainkban zajlik a szemünk előtt, hiszen a "vég idején" élünk.

(Dániel 12:1) 12 Abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a népedért áll. És olyan nyomorúságos idő lesz, amilyen még nem volt, mióta nemzet létezik. Abban az időben a néped megmenekül, mindenki, aki be van írva a könyvbe.

Dániel próféciájában az eredeti nyelven a ’felállás’ (a magyar fordításokban különféleképpen adják vissza: „támad”, „megjelenik”, „elfoglalja”, „áll”) gyakran egy király tevékenységére utal; akár arra, hogy hatalomra kerül, akár arra, hogy hatékonyan cselekszik királyi minőségében

Ezért Mihály nem más, mint Jézus Krisztus, hiszen ő Jehova kinevezett Királya, és ő lett megbízva azzal, hogy pusztulást hozzon minden nemzetre Har-Magedonkor.

-Ezek a próféciák valóban a végidőkről szólnak, de ezek az összefüggések nem erősítik meg azt hogy Jézus és Mihály azonosak lennének. Ez egy tévedés!!!

-Jézus Krisztust később úgy mutatja be a Biblia, mint aki az égi seregek élén háborút folytat a föld nemzetei ellen

(Jelenések 19:11) 11 Láttam, hogy megnyílt az ég, és ott volt egy fehér ló. A rajta ülőt pedig Hűnek és Igaznak nevezik, és ő igazságosan ítélkezik és folytat háborút.

(Jelenések 19:15, 16) . . .Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának a szőlőprését is. 16 Felsőruhájára, igen, a combjánál egy név van felírva: Királyoknak királya és uraknak ura.

Isten Fiának harcolnia kell a nemzetek ellen, ő volt az, aki korábban az angyalaival harcra kelt az emberfölötti sárkány, Sátán, az Ördög ellen, és annak angyalai ellen.

Nem meglepő tehát, hogy a Jelenések könyve a „Mihály és angyalai” kifejezést használja Jézus személyére.

(Máté 24:30, 31) . . .látni fogja az Emberfiát eljönni az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel. 31 És elküldi az angyalait . . .

-Ez ismét egy nagy tévedés ugyanis Jézust nem úgy kell elképzelni hogy vezeti az angyali seregeket és harcol mert ő már harcolt a sötétség ellen és győzött amikor is itt járt a földön és Istenként emberi testben élt ugyanolyan ember volt mint bárki más kivéve hogy nem rendelkezett az eredendő bűnnel ezért volt alkalmas arra hogy végrehajtsa Isten csodálatos tervét a megváltást miután felkente az Atya vagyis rászállt és betöltötte a Szent Szellem.

Meghalt,eltemették és harmadik napon feltámadott felment a mennyben és ő innentől kezdve uralkodik (nem 1914-től) hanem attól a pillanattól amikor ő felment a mennyben és az Atya visszahelyezte őt pozíciójába, ebből a pozícióból irányítja az angyali seregeket köztük Mihályt is.

-Vajon Jézus parancsszavát egy kisebb tekintélyű személy veszi el?

Ez is kizárt.A Biblia szerint egyetlen másik angyalnak sincs akkora hatalma Isten ellenségei fölött, mint Mihálynak.

-Ez egy kissé zavaros iromány amivel zárod a soraidat egy a lényeg Jézus aki az Atyának a fia aki nem azonos Mihályal nagyobb mindennél és mindenkinél minden az ő hatalma alá vettetett az egész világ mindenségben.

Továbbra is ezt a nézetet fogom elhinni és vallani nem fogok változtatni rajta mert ezt igazolja a Biblia, nagyon sok bizonyítékot látok erre vonatkozólag a Szentírásból.

aug. 15. 10:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Személyes jogod van elfogadni, vagy elutasítani.

További szép napot neked.

aug. 15. 10:29
 10/11 anonim ***** válasza:

Az,hogy Jézus egyik önazonosságát jelző nevek közt(élet kenyere,élő víz,köszikla,szegeletkö,Isten ama báránya,jó pásztor,szőlőtő,a világ világossága,stb.) még ott van egy korábbi neve is "Mihály",ami azt jelenti,hogy "aki olyan,mint Isten",mit változtat a lényegen?

Szerintem csupán egy csont,amin lehet marakodni,rágódni,összeveszni,de semmi pozitív,praktikus következménye NINCS egyik változatnak sem!

Valóban marakodás,rágódás,veszekedés a célod? Nincs jobb dolgod?

aug. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!