Miért lettél agnosztikus? Miért nem erős ateista? (Biztosan nincsen Isten)
Igen, ilyen is van. Elég ritka.
Mint ahogy az agnosztikus teista se túl gyakori.
Az istenek közül valóban csak néhányat lehet bizonyítani, hogy nincs, például a keresztényeké garantáltan nem létezik.
Ez a gonsztikus ateista.
Ennél az istennél igen, mert ez valóban tudáson alapul. Egyszerűen lehetetlen, hogy létezzen.
Ezen kívül van még 8000 vallás, és sok 100000 isten, amiről semmit nem lehet mondani.
Plusz még van olyan elképzelés is, hogy az igazi, valóban létező istenekhez vallás sincs, mert az ember képtelen felfogni őket.
Egy kijelölt napon találkozol Vele, akkor majd hinned sem kell látni fogod.
Mert én nem hiszem, hanem tudom és tudom, hogy él az én Megváltó Jézus Krisztusom.
Isten (vagy bármely kozmikus rendező elv, szellem) meglétét emberi elmével, TUDOMÁNYOS eszközökkel sem BIZONYÍTANI sem CÁFOLNI nem lehet!
Mindazonáltal...
Az antropocentrikusságának (erkölcs, jóság) teljesen ellent mondanak a világ jelenségei és jó néhány filozófiai rögeszmefuttatás. (Most hadd ne részletezzem.) Magyarán: Ha létezne, és ő általa működnek a természet törvényei, akkor is se ETIKÁJA, se ESZTÉTIKÁJA nincs! A nevetséges "kinyilatkoztatásairól" szót sem érdemes ejteni. Mindegyik emberi sajátosság, illetve emberi kitaláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!