Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az oka, hogy a hívők...

Mi az oka, hogy a hívők boldogok a hitük miatt?

Figyelt kérdés
júl. 26. 15:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
60%

A krisztusi hívő ember saját tapasztalatai alapján ismeri a Gondviselőt.

Tudja s nem csupán gondolja,hogy minden botránykő,amibe belerugunk alkalmas lépcsőnek,amin Atyánk felé közeledhetünk.

Én 5x elveszettem mindenemet. El kellett költöznöm mindentől,ami,aki segítségemre lehetett volna,de azok voltak a legboldogabb időszakok! Olyan volt,mint a nyílt tenger felszinén járni: Isten tenyere biztonságában várni a hollótól a pogácsát.

Ez NEM önszuggerálás,hanem tapasztalaton alapuló biztonságérzet.

Valami olyasmi,mint amikor a gyermek tapasztalja,hogy szülei szeretik egymást s ez biztonságérzést ad neki.

júl. 27. 07:28
 12/29 anonim ***** válasza:
34%

Nem minden hívő boldog a hite miatt. Vannak akiknek nagyon is sok boldogtalanságot, szenvedést okoz a hite.

Akiknek azonban ez boldogságot okoz azoknak több okból is okozhat.

Vannak fanatikusok például akik a maguk kis felépített álomvilágukban élnek és rengeteg nekik tetsző dolgot beképzelnek.

Vannak akik mint itt is írták kapnak az egésztől egyfajta biztonság érzetet. Úgy gondolják, hogy ott van valaki aki vigyázz rájuk, segít nekik, ...

Ez különösen ha éppen problémás időszak van akkor megnyugtathatja az embert.

Ha valaki magányos akkor neki is segíthet ez hasonlóképpen ha úgy gondolja, hogy sosincs egyedül mindig ott van vele valamilyen isten.

júl. 27. 09:40
 13/29 anonim ***** válasza:
50%

Kerestem a boldogságot itt a földön.

Amikor az Úr Jézus Krisztus megtalált, akkor döbbentem rá, hogy Őt kerestem. Benne haza találtam. Betölti bennem a parancsolatokat, mindegyik boldog, akiket..

júl. 27. 10:28
 14/29 anonim ***** válasza:
50%

A boldogságuk forrása : Jézus Krisztus, Izrael Szentje.

[link]

júl. 27. 10:31
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

A hit mindenféleképpen valamit csinál az emberrel.

Vagy a boldogság felé viszi, vagy a boldogtalanság felé.

Csak az ateista marad helyben, és ismeri fel a valós helyzetet.

júl. 27. 15:28
 16/29 anonim ***** válasza:
35%

Én sokkal boldogabb voltam vallásosként. Ateista lettem, közben rájöttem, hogy tényleg nem létezik. De akkor is sokkal boldogabb voltam. Semmit nem adott az ateizmus. Nem tudom mit adna. Én eddig is reálisan gondolkodtam. Ennyi erővel bármelyik ezós lehetne boldogtalan. Vagy a szellem, vagy az ufó szó hallatára az lehetnél. Egy nagyobb Istenben való hit semmivel sem tesz boldogtalanabbá.

A poén, hogy velem semmivel sem voltak jobbak ateistaként. Sőt, sokkal gonoszabbak voltak. Hívőként sokkal normálisabbak voltak velem. A igaz, csak a vallásosak csinálták ezt. Szóval elég elmebeteg a helyzet. Én olyan világba nem szeretek élni, ahol genetikailag olyanra alakítják az embereket, hogy ne tudják elviselni a vallást.

júl. 28. 05:45
 17/29 anonim ***** válasza:
68%
Akkor iszonyat könnyű volt. Ateistaként iszonyat nehéz. A mai napig szar. Inkább leszek mégis hívő. Ateistaként a problémáim csak nőttek.
júl. 28. 05:50
 18/29 anonim ***** válasza:
Bárcsak olyan könnyű lenne mint akkor.
júl. 28. 05:51
 19/29 anonim ***** válasza:

Könnyű? Még a Biblia sem mondja, hogy az élet az ember számára könnyűvé válik, ha hisz. Hanem inkább arra mutatnak rá az írások, hogy még ha nehéz is az ember élete, Isten akkor is vele van.

Egyszerűbb lehet az élet a hívőnek, aki keresi a bölcsességet akár a Bibliában. Egészen elképesztő ötletek és jó tanácsok vannak benne, amit a jelen korban is lehet alkalmazni.

Eleve a hívő, ha megpróbál azon az úton haladni, melyet a Biblia sugall, már megkíméli magát néhány kellemetlenségtől. Az írások követése segíti az ember boldogulását. Ez nem egyszerű folyamat. Ez egy folyamat. A boldogság nem pillanatnyi, múlandó, hanem inkább lassan, de biztosan növekvő a hívők életében. Nem azt mondom, hogy aki hisz, annak csak is jó napjai lehetnek. Éppen ugyanúgy vannak a hívőknek is jó és rossz napjaik, mint az ateistáknak. Csak eleve, aki Istent keresi, az a bölcsességet is keresi. a bölcsesség pedig olyan, ami segíti az embert. Így ha a hívőnek rossz napja is van, van kihez fordulnia. A Biblia olvasása és ismerete pedig segítség arra, hogy egy rossz napban is megtaláljuk a tanulságot, sőt a szép pillanatokat. az ember nincs egyedül. A kimondott vagy leírt szavak is boldogsággal tölthetik el az embert.

A hívő szemlélet az, ami boldogabbá teheti az embert.

Például:

Én hívőként szeretek ide járni válaszolgatni. Nekem elég, ha nem 0 %-ra pontoztak és valakinek hasznos volt a válaszom. Ha pedig csak egy valaki is ki tud venni valami hasznosat a válaszomból, az jó annak, aki olvassa és hasznosnak találja és nekem is jó. A mennyek országa elvégre kösztünk van. Ebből pedig tudok táplálkozni.

Hosszú ideig ateistaként éltem és csak a kézzel fogható, látható dolgoknak láttam értelmét. eszembe sem jutott, hogy sokkal nagyobb értelme és bölcsessége van a láthatatlan, megfoghatatlannak. Ugyanis mégis csak megtapasztalhatom Istent , ha visszatekintek az elmúlt évekre, hetekre, napokra, sőt az elmúlt órákra akár.

Látom Istent szüntelen a múltamban és a jövőmben. de itt és most nem látom, mert az itt és mostban cselekednem kell. Ez a cselekvés pedig ebben a válaszban merült ki most. De ennek az egésznek a felfogása, megértése az, ami képes boldogabbá tenni.

A lényeg, hogy az a hívő boldog, aki oda is tud figyelni Istenre. Isten pedig szüntelen lát bennünket, olyan szinten, melyet a mi elménk befogadni sem képes. Mi korlátolt emberek vagyunk ebben a tér-időben. ő egészen más síkon mozog. Szemünknek ő észrevétlen, de aki odafigyel, az észre veheti. isten országa közöttünk van, emberek között. A történelmen át nagyon jól látható a működése. Ahol élet van, ott figyelhető meg Isten működése leginkább az élők számára. Ahol életet nem látunk, ott bár láthatjuk Isten munkáját, mint akár a csillagokat az égen, de rendszerét nem igazán érthetjük meg. Számunkra kuszaság a csillagok és galaxishalmazok elhelyezkedése. De Isten még azt is mintázatra építette.

Logikája nem feltétlen logikus a hívőnek, mert nem evilági törvényeknek igyekszik engedelmeskedni. De lám a hívő mégis boldogabb még csóróként is, mint a milliárdos ateista vagy egy ateista celeb. Úgy növekszik a megtért ember boldogsága, mint egy csigaház. Hiába nézed , nem látod, hogy nőne. De mégis léteznek egészen nagy csigaházak. Mindenki a saját kis csigaházában él. Belülről sötét. Ge ha kidugjuk belőle a fejünket, akkor bizony Isten világossága ragyog ránk.

Ugyanígy más vallások is közelebb vihetnek a boldogsághoz. Buddhának is megvannak a maga bölcsességei. "Bizony, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál" Ez a bölcsesség. Szabad ellesni trükköket a hitetlenektől, de ne feledjük mi hívők, hogy az igaz boldogságot csak Isten adhatja meg.

júl. 28. 23:21
 20/29 Kései Sirató ***** válasza:
68%

Mert a hit boldoggá tesz. Nem is Csak az Istenben való hit, hanem pl, aki beteg és hiszi, hogy meggyógyul, az kevésbé szomorú a betegsége miatt, és nagyobb a gyógyulási esélye, ezt már bebizonyították.

Aki hiszi, hogy el tud végezni egy egyetemet, az el is tudja végezni. A hit sokféle pluszt ad az embernek, célokat, akaraterőt, örömöt, kitartást, sok mindent.

aug. 6. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!