Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem vagyok, nagy hívő és...

Nem vagyok, nagy hívő és bibliát nem olvasom de mit ír az abortusz illetve örökbeadásról? mit gondoltok erről.?

Figyelt kérdés

#abortusz, örökbeadás
2024. júl. 22. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
46%

"A római jog meg engedélyezte a rabszolgaságot. Micsoda érvek..."

Igen, meg a keresztrefeszítést is. Mégis az európai jogrend alapja lett.

Egyébként látom, nem megy a szövegértés: arra hoztam ezt az érvet a hipokrátészi esküvel együtt, hogy nem "keresztény találmány" az abortusz tilalma, hanem jóval korábbi. Ettől függetlenül nem kell vele egyet értened, ezt sehol nem írtam, csak nem kell mindent a keresztényekre és a "középkorra" fogni.

2024. júl. 22. 14:51
 22/76 anonim ***** válasza:
0%

17

Heheh, és az én szólászabadságom? XD Én is csak azt gyakorlom...

Ja meg szerencse, hogy ugye legális az abortusz. A többi csak gyengécske moralizálás a részetekről.

2024. júl. 22. 14:52
 23/76 anonim ***** válasza:
37%

"Bűn, isten szemében lehet nem de az enyémben az."

Elég eltorzult morális gondolkodásra vall, hogy egy életképes, egészésges magzat elpuszíttását nem tekinted bűnnek, ellenben az örökbefogadást/adást igen.

2024. júl. 22. 14:53
 24/76 A kérdező kommentje:
A hívőknél nincs rosszabb álszent mind.
2024. júl. 22. 14:53
 25/76 anonim ***** válasza:
66%

"és az én szólászabadságom? XD Én is csak azt gyakorlom..."

Nem is mondta senki, hogy ne gyakorold - bármekkora hülyeségeket írsz is.

2024. júl. 22. 14:55
 26/76 A kérdező kommentje:
ki mondta hogy nem ítélem el ?azt mondtom mindkettő az álszentég hogy az abortusz el van ítélve de az ha valaki másnak adja a gyerekét az nem.
2024. júl. 22. 14:55
 27/76 anonim ***** válasza:
0%

25

Akkora hülyeségeket, hogy a fejlett világ legtöbb országának döntéshozói egyetértenek velem. Okeska. XD

2024. júl. 22. 14:59
 28/76 anonim ***** válasza:
100%

"Csak ugye a Biblia egy szót nem ír arról, hogy egy embrió ekvivalens lenne egy emberrel."

Hogyne írna...

"Így szól az Úr, a te megváltód, aki formált téged az anyaméhtől fogva" (Iz 44, 24) - tehát nem a születéstől, hanem már az anyahéhtől Isten képmására alkotott embernek számít.

vagy:

"Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, ismertelek,

és mielőtt kijöttél anyád méhéből, megszenteltelek;

prófétául rendeltelek a nemzetek számára." (Jer 1, 5)

Ha csak a születéstől lenne embernek tekinthető, akkor úgy írták volna. De természetesen az ókori zsidóság számára is már a méhben életnek volt tekintve a magzat.

2024. júl. 22. 15:02
 29/76 anonim ***** válasza:
50%

"az álszentég hogy az abortusz el van ítélve de az ha valaki másnak adja a gyerekét az nem"

Ha csak azért adja másnak, mert nem "akarja" felnevelni, hogy a kényelmesebb életet választhassa önző módon, az nincs rendben.

Ha viszont azért, mert nem "tudja" felnevelni (akár egészségügyi, anyagi, lakhatási, stb. problémák miatt), az rendben van.

2024. júl. 22. 15:03
 30/76 anonim ***** válasza:
79%

"kit érdekel mit mondtok"

Hát, így jártál, kiírtad a kérdést - most már leírhatjuk. :) Legfeljebb nem olvasod. Kit érdekel?

2024. júl. 22. 15:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!