Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindig azt mondják nekem,...

Mindig azt mondják nekem, hogy a biblia egészét kell nézni úgy kell értelmezni. Ki mit olvas ki és hogy értelmezitek a bibliát? Kinek mit sugalmaz az egész történet?

Figyelt kérdés

júl. 21. 09:24
1 2
 11/18 Jégszív ***** válasza:
33%

Sokáig tépelődtem, hogy leírjam-e, de nem bírom magamban tartani:

6-9. TI NEM VAGYTOK NORMÁLISAK!

Az olyan szeretetet, olyan ajándékot, amely csupa küzdelem, szenvedés (állatra, emberre egyaránt), amely csupa szenvedés, küzdelem a semmiért,

hát AZ ISTEN B.SSZA MEG!

júl. 21. 22:28
 12/18 anonim ***** válasza:
21%

Az egész Bibliában kiderül Isten terve az emberekkel, Isten megmutatja a jó utat de mi eltérünk tévelygünk ês ezek következményei az ószovetség. Ezek példaesetei.

Az Újszövetségben kivált Krisztus az ember a halálból, és tiltások-têvelyhésünk helyett, felváltja a szeretet parancsa, amivel közelebb kerülünk Iszenünkhöz is.

júl. 21. 23:56
 13/18 Jégszív ***** válasza:
46%

#12.

Te, mint teljesen kívülálló, mi a véleményed az ÉRTŐ olvasásról!? Beszűkült tudatod miért nem terjed ki a teljes biodiverzitásra? (Valószínűleg azért, mert azt se tudod, mi az...) Avagy megtanítod az állatvilágot is Bibliát olvasni és értelmezgetni? 😛

júl. 22. 08:43
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
És neked mi a véleményed azokról, akik unalmukban csak kótekedni járnak ide, Avagy megtanotod az embereket a kötekedésre?
júl. 22. 09:37
 15/18 anonim ***** válasza:
48%
Jégsziv sok alázatot kellene tanulnod hogy megértsél a szeretetből valamicskét. A szenvedéseid éppen ezért vannak, de úgy tűnik csak mégjobban elmagányositod magad mert nem csendesedsz el abban, hogy szeretetővé tedd magad.
júl. 22. 09:49
 16/18 anonim ***** válasza:
21%

11 Kedves Jégszív.

Nem Isten akarta, hogy az élet nyomorúsággal, problémákkal teljes legyen.

Semmi nem akadályozta az ember boldog, egészséges életét, amíg neki nem mentek Isten személyének, jogainak.

Az ember okoz magának azzal problémát, hogy okosabbnak tartja magát annál, Aki az életet létrehozta, és hatalomra vágyott, amihez sem joga, sem képesítése nincs.

Isten pedig megengedte, hogy bizonyítsa, mennyire tud hatalmat gyakorolni vezetni, problémát megoldani.

Az embereknek ez sem tetszik.

akkor mit akartok, Ti akik sem emberi vezetést, sem Isten vezetését sem fogadjátok el.

Nektek semmi sem jó?

júl. 22. 11:37
 17/18 Jégszív ***** válasza:
46%

#14. "Avagy megtanítod az embereket a kötekedésre?"

Kár tagadnom, valami hasonlót - de nem unalmamból.

És nem kötekedésre, hanem KÉTELKEDÉSRE! "Dubito, ergo sum" Filozófikus dilemma, de szerintem így a világ is sokkal előbbre tartana! Megszűnik a hazugság, a kétszínűség, az álszent magatartás.

#15. Ha jellemhiba, akkor is felvállalom: saját munkámmal szemben igenis szükségesnek tartom az alázatot, de az ÖNTUDATOT kicsivel többre becsülöm...

#16. Beszűkültél egyfajta antropocentrikusságba, "nem vagyunk egy hullámhosszon", bocs!

júl. 22. 17:07
 18/18 anonim ***** válasza:
14%

17

Kedves Jégszív, nem vagyok antropocentrikus.

Pont, hogy Nem az embert helyezem a középpontba,Hanem azt aki az éketet létrehozta. Ezért teokratikus vagyok.

Valóban nem vagyunk egy hullám hosszon, mert nem az élet Forrása szerint értelmezed az életet.

júl. 22. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!