Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták, mivel magyarázzátok...

Ateisták, mivel magyarázzátok a csodákat?

Figyelt kérdés
2010. okt. 31. 22:44
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Ember, legalább tízszer elmagyaráztuk, hogy a hívők olyan dolgokat is csodának tartanak, amik nem azok. Bármiről lehet azt állítani, hogy csoda, és bármilyen bizonyíthatatlan ökörséggel meg lehet magyarázni ezt.

Nem kell nekem az Aktív stábjának lennem ahhoz, hogy forgassak egy filmet a Mátrában élő jetiről (például). Elég, ha elmegyek egy kis mátrai faluba, van nálam egy kamera és némi pénz, amivel az interjúalanyokat megkínálom. Mnél butábbak, annál jobb nekem: lefogatom a filmet, amiben Pista bá és Mari néni megesküsznek arra, hogy látták a jetit, szívhez szóóan előadják a történetet, mutogatnak lábnyomokat a kertjükben, sőt, még egy gondosan photoshopolt fénykép is előkerül, mint aduász a jeti bizonyítására. Felhívom az egyik haveromat, hogy legyen már ő a "szakértő" a jetihez. Ő mondjuk biológus, és elmondja, hogy a jeti létezésére nincs bizonyíték, blablabla. Ezzel összevetem Pista báék élményeit, majd levonom a konklúziót, hogy a jeti igenis létezik, csak a gonosz tudósok nem akarnak róla tudomást venni. Film lemegy a tévében, hoz vagy hárommillió nézőt (Aktív átlagos nézettsége), abból van x reklámbevétel, és megkerestem a havi rezsire valót egy ökörséggel, amit a buta népek benyelnek.

Hát valahogy így van a csodákkal is: bárkit és bármit be lehet mutatni a tévében, buta népek nyelik a sztorit, mint kacsa a nokedlit. Ezt úgy hívják, hogy népbutítás, és a kerszténység élen jár ebben a műfajban, minthogy 2000 éves gyakorlatuk van benne...

2010. nov. 1. 14:39
 32/37 anonim ***** válasza:
Protenstáns egyházak hivei nem hiszik el, hogy szentekre van szükség ahhoz, hogy közvetítsenek Isten felé. És nem kellenek a templomokba szobrok, se képek, se feszület, semmi. Az útszéli kereszteket a régiek állították, mint ahogy a sok filoxéra kápolnát is ők emelték, hogy ne pusztítsa ki a szőlőiket, de hiába hitték, hogy ez használ, rengetegen mentek tönkre, ma sem lehet saját gyökerén szőlőt művelni ezeken a hegyoldalakon. Az Amerikából szaporítóanyaggal behurcolt szőlő-gyökértetű mindent elpusztított. Aztán ott vannak a pestis és kolera fogadalmi emlékek: elmúlt vajon a kolera és a pestis ezek állításától? Körmeneteket rendeztek, ahol tovább fertőzték egymást, mert nem tudták, hogy a patkányokat kellene kiírtani és tiszta vizet inni. Egyetlen esetben sem történtek csodák, mert baktériumok és vírusok voltak az ellenfelek és nem Isten haragja, akit "meg kellett engesztelni". A katolikus egyház ezért is lett ma már annyira óvatos és nem fogadja el a csodákat.
2010. nov. 1. 14:47
 33/37 anonim ***** válasza:

Valami folyik egy keresztből? Rengeteg magyarázata lehet. Például valaki mindig öntögeti rá hogy csöpögjön belőle. Vagy rozsdásodik és nem csak vasból hanem valamilyen ötvözetből van és az folyik belőle. Vagy valami gomba fészkelte bele magát, és az folyik belőle. Vagy valami rovar lakik ott és az váladékozza tele. Vagy csoda. Vagy ezer más dolog. Azért mert te ráböktél a csoda verzióra még nem biztos, hogy jót választottál. Te mivel magyarázod, hogy csoda? Definiáld nekem. Az hogy te meg Mari néni nem tudja mitől folyik belőle valami érdekes dolog attól még nem biztos hogy prof. xy ne tudná valami baromi egyszerű magyarázattal megoldani, ha odamenne és megvizsgálná.

Ha az olajban "szervecskék" vannak, amit eddig sehol sem találtak a Földön, akkor azzal már tele lenne minden komoly biológiai lap, hogy váó mit találtunk, ilyet még soha sehol, juj de izgi, menjünk és kutassuk évekig és cikkezzünk róla.

2010. nov. 1. 16:49
 34/37 anonim ***** válasza:
Különben én sem értem, hogy pl. a TV csatornák miért nem közvetítik a csodákat. Talán ateista a híradó is. És igen, mert csak szörnyűségeket mutatnak. Pl. miért nem mondták be az egy évvel ezelőtti Mária jelenést Mexikóban? Több ezer ember előtt történt és ateisták is hívők lettek, sokan meggyógyultak. Na, ez számomra a rejtély!
2010. nov. 3. 10:13
 35/37 anonim ***** válasza:
A lézertechnikával (és a hologramokkal is) igazán könnyű "jelenéseket és csodákat" előállítani. Csak fel kell venni valamelyik jó hagyományos, kékre és rózsaszínre festett gipsz Szűz Mária szobrot és kivetíteni. A sok elvakult hívő máris "csodát" kiált. És gyűlik a sok pénz a perselybe, a katolikus egyház nagyobb dicsőségére.
2010. nov. 3. 12:48
 36/37 anonim ***** válasza:

"A csodák miért mindig csak a hívőkkel történnek meg?"

Kulcsszó. Hívők. azzal történik csoda, aki hisz benne. Jézus sem tudott gyógyítani, hanem aki beteg volt önmagát gyógyította meg a hite által. Mármint hitt abban, hogy meg fog gyógyulni. Jézus csak rábeszélte. De mennyivel jobban hangzik, hogy Jézus tette a csodát (mikor nem).

A kérdésre, nem vagyok ateista, viszont a profán és a szakrális énem harcot űz egymással, emiatt gyakran filozofálgatok. Vagyis sok mindenben a tudomány nálam a mérvadó, de nem zárom ki a természetfeletti és egyéb spirituális dolgok létét sem.

2010. nov. 6. 18:41
 37/37 anonim ***** válasza:
Olvassátok el: [link]
2010. nov. 6. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!