Ateisták, mivel magyarázzátok a csodákat?
"Laboratóriumban van kivizsgálva Magyarország egyik kutatóközpontjában, most nem tok linket küldeni videoval mert nem találom a neten, de néhány évvel ezelőtt mutatták az aktívban."
Ugye érzed, hogy ez azért egy kicsit kevés? Benne volt az Aktívban? Húha... Az alsószentmártoni kereszt is benne volt az Aktívban. :) Meg a celebek családi élete is benne szokott lenni, de rendszeresen mutogatnak filmeket bögyösmacák plasztikai műtéteiről is. Tudod: szenzációvadász dolgok, hogy nőjön a nézettség az esti műsorsávban... Pont az olyan megvezethető és hiszékeny emberekből élnek ők is, mint amilyen te is vagy, meg a hívők általában.
Ha tényleg találtak volna "laboratóriumban" valamit, amit eddig még soha, akkor a világ tudományos élete rögtön felkapta volna az esetet, és hatalmas hajcihő lett volna körülötte. Nem volt.
A placebóhatást pedig saját magamon is szoktam tesztelni, meg az önszuggesztió erejét is. Nem egyszer történt már olyan, hogy teljesen fájdalommentessé tudtam tenni magam pusztán csak azzal, hogy elhatároztam, hogy meggyógyulok. Nem nagy trükk az egész, csak erősen kell akarnod a gyógyulást.
Amit meg arról írsz, hogy Isten nyilván a híveinek küldi a több csodát, mert jobban szereti őket, mint a hitetleneket: no, ez pontosan és tökéletesen ellentmond a Bibliának több ponton is, felettem valaki már kifejtette.
Mi célt szolgálna ez a csoda? Talán ettől hinni fognak az emberek? Mikor az ókorban vándorolt Isten népe a pusztában, nagyon sok csodában volt részük (Vörös-tenger, manna, stb.), mégis minden alkalommal elfordultak Istentől. Hiába volt részük sok olyan dologban, ami nem természetes, és tudták, hogy ezeket Isten hozza létre, hogy gondoskodjon róluk. Mégis más istenekhez fordultak.
Ma milyen célja lenne egy ilyen csodának? Milyen gondoskodás van ebben?
Sátán is képes volt "csodára", amikor kígyó képében szólította meg Évát. Ugye nem gondoskodni akart róla?
Természettudományos magyarázata lehetett minden régi csodának, ami nem zárja ki azt, hogy Isten a létrehozója. Ám egyik sem öncélú.
utolsónak
ne offolj
nem az a kérdés hogy én milyen buta vagyok, hanem hogy magyarázható
Fogd már fel, kedves kérdező, hogy amíg nincsenek TÉNYEK, addig NINCS MIRŐL BESZÉLNI. Tényekhez pedig link kell, és hivatalos, szakmai publikáció.
Én is mondhatnám, hogy a pécsi egyetem fizikusai sikeresen megalkották újra Tesla vákuumenergia-készülékét, és már a Marsra is tudnak térkaput nyitni, de egyelőre titkolják, mert szeretnének minél nagyobb előnyre szert tenni a világgal szemben, de egyébként teljesen biztos, hogy így van, elhiheted, mert egy ott tanuló fizikus ismerősömtől hallottam. És akkor vajon ezt is elhinnéd?
Nos, egyelőre ugyanilyen szintű ez a kérdésed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!