Ha megszüntethetnél csak egyetlen vallást, melyik lenne az?
Kis utánajárással te is láthatod:
Az elkövetők drogos fiatalok akiknek semmi közük az iszlámhoz.
Az is mindent elmond hogy az ISIS legutóbb Iránban és Oroszországban hajtott végre merényletet. Ugye ez a két ország az USA és Izrael legfőbb ellensége.
Az ugye megvan, hogy az ehhez hasonló híroldalak cikkeinek felében valótlan, illetve félrevezető dolgokat állítanak? Ugyanúgy nem fogadhatom el vitathatatlan hitelességű forrásként, mintha az index.hu-ról, a divany.hu-rol, vagy esetleg a Metropolból hoznál egy cikket. Pontosan annyi súlya van.
Ismered a terrorizmus fogalmát? Merthogy annak CÉLJA VAN, és azt akarják elérni a rémtettekkel, túszejtéssel, félelemben tartással (csak szólok, hogy ez általános iskola nyolcadik osztályos tananyag). És ez a “bedrogozott fiatalokra — bárhogy is nézem — nem illik rá.
Remélem tudod, hogy a RADIKÁLIS MUZULMÁNOKHOZ (akiket nem azonosítok az iszlámban hívők döntő többségével, de nem várom el, hogy ezt te felfogd, mert nem illik be a világképedbe) NEM EGY TERRORCSELEKMÉNY FŰZŐDIK. És nem ezt az egyet kéne megcáfolni, hanem a többi ezret is, ELFOGADHATÓ HITELESSÉGŰ forrással, nem pedig de facto kijelenteni: “Ez a tény, és punktum.”
Tudom, nem létezik olyan szerinted, hogy valaki, aki nem 100%-ig ugyanazt hiszi, mint te az ne akarná eltörölni az iszlámot, meg lejáratni; legalábbis szerinted. De ha képes vagy megérteni — ezt erősen kétlem —, hogy nem vagyok ellened, sem a vallásod ellen, nekem már az is siker lenne.
Az kimaradt, hogy az összes okkult New Age-es dolognak szívesen látnám hűlt helyét.
"Az is mindent elmond hogy az ISIS legutóbb Iránban és Oroszországban hajtott végre merényletet."
Az mindent elmond hogy ezek mögé is olyan hazugságokat kell képzelned, hogy ezeket az ISIS szivességként tette az USA-nak, hogy a mesékre alapuló világképed megpróbald valahogy megideologizálni.
"Az ugye megvan, hogy az ehhez hasonló híroldalak cikkeinek felében valótlan, illetve félrevezető dolgokat állítanak?"
Ha utánanézel az összes ilyen merénylőről hasonló infókat fogsz találni. Persze mindre behazudod hogy nem igaz, félrevezetés mert nem illik a világképedbe. De nem is kell mindenek utánanézned. Elég ha megvizsgálod a forrását. A 90-es évek előtt nem létezett olyan hogy iszlamista terror. Ezt az USA hozta létre kezdve az afganisztáni tálibokkal egészen az ISIS-ig. Mindenhol ugyanaz a forgatókönyv. Megjelenik egy ilyen iszlamista terrorszervezet majd az USA megtámadja azt az országot. Az Európai merényletek pedig ahhoz kelletek hogy a közvélemény támogassa ezeket a háborúkat.
"Tudom, nem létezik olyan szerinted, hogy valaki, aki nem 100%-ig ugyanazt hiszi, mint te az ne akarná eltörölni az iszlámot, meg lejáratni; legalábbis szerinted. De ha képes vagy megérteni — ezt erősen kétlem —, hogy nem vagyok ellened, sem a vallásod ellen, nekem már az is siker lenne."
A te esetedben nem látom a rosszindulatot. Inkább a tudatlanságot.
"Az mindent elmond hogy ezek mögé is olyan hazugságokat kell képzelned, hogy ezeket az ISIS szivességként tette az USA-nak, hogy a mesékre alapuló világképed megpróbald valahogy megideologizálni."
Mert teljesen logikus hogy az ISIS Oroszországban és Iránban követ el merényletet igaz? Izrael népirtást követ el a muszlim palesztinok ellen de az ISIS nem Izraelt támadja hanem a palesztinokat segítő Iránt. Teljesen logikus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!