Ha megszüntethetnél csak egyetlen vallást, melyik lenne az?
Isten a szavában minden "vallást" hamisnak nevez, ami nincs összhangban az Ő vezetésével, szándékával, és az elvárásaival.
A Bibliában olvasható, hogy bár megengedi némelyek létezését most még, de az nem jelenti, hogy egyet is ért velük.
Az Izraeliták idejében sem fogadott el minden vallást, még ha megengedte a létezésüket. De voltak olyanok, amiket már nem lehetett elnézni, és amiket azzal büntetett, hogy az azt gyakorló népek létezését is megszüntette.
Jézus nem véletlen mondta, hogy az utolsó napokban együtt fog nőni a gyom a búzával, vagy is Isten nem azonnal szünteti meg azokat a vallásokat, amik nincsenek teljesen összhangban vele.
Isten szavában megfigyelhető, hogy csak egyetlen imádat tartozik hozzá, ami nem vallások különbözőségén, és tanításain alapulnak.
Istennek mindig egységes, mindenkire személyesen egyformán vonatkozó elvárásai voltak, és nem volt a Tanításban sem megosztottság.
Hiszen két igazság nem létezik, az egyik hamis.
Jézus idejében élt vallásvezetők kezében is ott voltak az írások, és némelyeket betartottak, de voltak téves tanításaik.
Jézus ezért határozottan kijelentette, hogy elfogadhatatlan amit tesznek.
Hiszen tele voltak olyan dolgokkal is, amiket Isten nem kért, nem parancsolt.
Az akkori emberek, az emberi hagyományokra, áldozatokra építették az Istennek járó imádatot. Jézus pedig ezért a következőket mondta:
(Máté 15:8, 9) . . .. 9 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.«. . .
(Márk 7:7, 8) 7 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.« 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”
Jézus hiábavalónak jelentette ki azt a "vallást".
Ezt a hegyi beszédében is elmondta:
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Jézusra, vagy az Atyjára, Istenére hivatkozás nem jelent semmit, ha nincs összhangban Isten akaratával.
sokan tesznek ilyen olyan dolgokat Isten, vagy Jézus nevében, amik nem Isten akarata.
Többnyire ezeket azért találják ki, hogy azokat ne kelljen megtenni, vagy ne úgy kelljen élni, ahogy Isten szeretné, vagy kéri.
Ezek kijózanító gondolatok.
Az összes szektát. Főleg, amelyik kereszténynek vallja magát, de nem az (pl.: JW, mormonok).
Meg a fanatizmust
12
Jehova Tanúi nem szekta. És igyekeznek teljesen összhangban élnek a Biblia tanításaival, nem emberi hagyományokra építkezve.
Minden megkeresztelt kereszténynek Jézus tanítványának kell lennie, és alkalmazni Jézus utasításait.
Jézus nem csak egyes személyeknek, hanem minden tanítványának parancsba adta a tanítványképző, és prédikáló szolgálatot.
Mert ezzel a módszerrel gyűjti össze egységbe Isten juhait az egy akolba.
Több is van! - és lelkiismeretfurdalás nélkül:
a hitgyüli, szcientológia, de leginkább a FIDESZRÍTUSÚ HOROGKERESZTÉNYSÉG!
"minden "vallást" hamisnak nevez, ami nincs összhangban az Ő vezetésével"
Ez így tömény butaság. Nem is véletlen, hogy csak néhány szekta hirdetett ilyet, és aztán valhogy benne maradt a tételekben.
"szerintem ennek inkább az iszlám nevében elkövetett terrorizmus az oka. Mindegy, mit hirdet hivatalosan, az iszlamista merénylők jobban beleégtek a köztudatba."
Akik a terrorszervezetek mögött állnak, nekik pont az a céljuk hogy eltávolítsák az embereket az iszlámtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!