Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Krisztus-állítása szerint...

Ha Krisztus-állítása szerint is- betöltötte a törvényt,azzal egyben ki is töltötte?

Figyelt kérdés

Lehet szeretni Istent és embert a Tízparancsolat áthágásával?

Isten,a "szeretet törvényét" kizárólag a zsidóknak adta s mások bátran szembemehetnek azzal?

Van-e szerepe és ha van, milyen szerepe lehet az örök élet ajándéka elnyerésében a 10 törvény megtartásának?

2024. jún. 15. 18:02
1 2 3 4 5
 31/44 tgt ***** válasza:

Kérdező: rosszul tudod. A szombat megtartásának parancsát Isten kizárólag a zsidóknak adta a Sinaj hegy lábánál, senki másnak. Tévedés, hogy ez a teremtéstől érvényes lenne, hiszen a szövetségkötésig nem kellett betartani senkinek. Sem Noé, sem Ábrahám, sem Izsák, sem Jákob, sem József nem tartotta a szombatot.

29-esnek igaza van, a kóser törvények benne vannak a Bibliában, ahogy az öltözködési szabály is:

„Ne öltözz gyapjúból és lenből vegyesen szőtt ruhába. Bojtokat készíts a köpenyedre, mellyel befeded magad, a szélére, mind a négy sarkára.”

Te ezt betartod?

2024. jún. 22. 12:15
 32/44 anonim ***** válasza:

Az összes szerepel a Bibliában és Jézus betartotta mindet. Te Jézust követed vagy valaki mást?

"A körülmetéléssel kapcsolatban apostoli zsinati határozat ad útmutatást.(Apcs 15:1-22)"

Téves, hiszen Jézust is körül metéltek, te kit követsz? Mert láthatóan nem Őt.

2024. jún. 22. 13:43
 33/44 A kérdező kommentje:

tgt!

Nem hordok gyapjút egyáltalán,mert azt imádják a molyok.

Kóser törvények,csak a Talmudban van. A Bibliában nincs.

A szombat megszentelésének parancsa,a teremtés 7. napján, Juda( a zsidók atyja)születése előtt és mintegy 2500 évvel a Sínai hegyi törvény kőbevésése előtt:

"Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az õ munkáját, a melyet alkotott vala, megszûnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala.

És megáldá Isten a hetedik napot, és megszentelé azt; mivelhogy azon szûnt vala meg minden munkájától, melyet teremtve szerzett vala Isten."(1 Móz 2:2,3)

2024. jún. 23. 07:58
 34/44 anonim ***** válasza:

Ilyen hozzászólások kapcsán merül fel bennem, hogy a kérdező legjobb esetben egy troll. Rosszabb esetben csak ennyire hülye.

De az biztos, hogy a Bibliát még nem olvastad.

2024. jún. 23. 20:32
 35/44 A kérdező kommentje:

#34!

Amennyiben állításodat nem tudod bibliai idézetekkel megvédeni,a rágalmaid 100%-ban igazak RÁD!

Én eddigi életemben 9x áttanulmányoztam(Nem átolvastam, áttanulmányoztam) a Bibliát. Te ezt hányszor tetted meg?

2024. jún. 24. 07:23
 36/44 anonim ***** válasza:
Én 73-szor.
2024. jún. 24. 10:14
 37/44 tgt ***** válasza:
33-as: A kóser konyha törvényei, a tiszta és tisztátalan állatok listája benne van a Bibliában, hosszan felsorolva, ahogy a vérevés tilalma is. Ha ennyiszer olvastad a Bibliát, hogy nem vetted észre?
2024. jún. 24. 10:43
 38/44 anonim ***** válasza:

Én 12-szer oda vissza és 4-szer vissza oda. Még párszor akkor át kell tanulmányozd. Bibliai idézetet pedig már kaptál, tgt is írt többek között.

2024. jún. 24. 14:15
 39/44 A kérdező kommentje:

tgt!

Tudatlan vagy!

A tiszta állatok csak akkor kóserek,ha azokat sakter,vagy annak ellenőrzése,igazolása szerint kivéreztetéssel vágták le.

Hiába tiszta a marhahús,az állat hátsó lábai (az egész) nem kóser.

A Bibliában CSAK a tiszta-tisztátalan kategóriákat találhatjuk.

A kóser meghatározását CSAK a Talmud és más rabbinikus könyvek tartalmazzák.

2024. jún. 24. 16:08
 40/44 A kérdező kommentje:

#38!

Ameddig bibliai idézetekkel nem bizonyítod állításaidat,addig HAZUG és tudatlan vagy!

2024. jún. 24. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!