Ha Krisztus-állítása szerint is- betöltötte a törvényt,azzal egyben ki is töltötte?
Lehet szeretni Istent és embert a Tízparancsolat áthágásával?
Isten,a "szeretet törvényét" kizárólag a zsidóknak adta s mások bátran szembemehetnek azzal?
Van-e szerepe és ha van, milyen szerepe lehet az örök élet ajándéka elnyerésében a 10 törvény megtartásának?
9
"Jezus azt is mondta igaz nem feltamadasa utan hogy a szombat van az emberert nem az ember a szombatert"
Mire mondta ezt Jézus? A farizeusok embertelen szombat szabályozásai miatt, amelyek teljesen figyelmen kívül hagyták a szombat törvény valódi célját!
Egyébként beszéltek erről a későbbi bibliaírók is, egyrészt egyértelműen a szó szerinti szombat törvényi megszűnéséről, másrészt pedig egy szellemi értelemben vett szombatról.
"A 10 parancsolatból melyiket hághatod át anélkül,hogy Isten és ember iránti szeretetedet gyakorold?"
Kérdező, te még mindig lemaradtál annál a félreértésnel, hogy a törvény betöltése azt jelenti, hogy onnantól nem érvényesek az erkölcsi szabályok.
De hát a Biblia és annak nyomán én is leírtam, hogy nem erről van szó.
# 12.
Igen!
A szombat van az emberért!
Ha a szombataink nem az ember és Isten közötti szeretetkapcsolatról szólnak,hanem talmudista szabályok korlátairól, akkor nem Istent dicsőítjük,hanem a "szent heverdelt".
Jézus mit is állított a szombatról?... Azt,hogy az majd a keresztényeknek a vasárnap lesz?.......Én nem találok ilyesmit a Bibliában!
Ha a szombatjainkat az ALKOTÓVAL (és általában a kapcsolatainkkal) való szeretettel telik,kapcsolatunk beteljesülhet.
#13.
Igen!
Krisztus betöltötte a bűneset óta gyakorolt áldozatok által tanított szerepét,mint az "Isten ama báránya,aki megfizette a világ bűneit". Nincs szükség további áldozatokra! Az Ő egyszeri áldozata örökérvényű.
Bolondság volna a 10 törvényben megfogalmazott erkolcsi törvényt kiönteni, hisz a Megváltót követjük ennek megtartásában is.
A 10 törvény,a szeretet törvényének "csontváza",melyet Megváltónk lágyrészekkel, vérrel(sajátjával) és élettel(saját életével)töltött meg.
Igazából ír a Biblia egy új napról:
"Azért ismét kijelölt egy napot, egy „má”-t."
Isten,a saját ujjával véste kőbe a 10 parancsolatot.
Mikor írta kőbe annak visszavonását és a vasárnapot?
Tévedés, hogy Jézus eltörölte volna a törvényeket. Ő ilyet soha nem mondott. Jézus a Tóra törvényeit betartotta, és erre bíztatott másokat is.
"Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik. Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában."
Értem én, hogy az adventisták keze nagyon viszket ennek a témának kapcsán (és szeretik provokálni a keresztényeket), csak mindig elfelejtitek, hogy a szombat kimondottan a zsidókra vonatkozott. Írva is van, hogy a szombat jel Isten és Izrael között. Már az Apcselben is azt olvashatjuk, hogy az összejöveteleket és a kenyértörést a hét első első napján, vasárnap tartották.
Amúgy honnan tudod, hogy ami ma szombat az valójában nem kedd vagy csütörtök? Már elég sokszor változtatták a naptárt az évszázadok, évezredek során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!