Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívő keresztények sose...

A hívő keresztények sose szoronganak vagy, ha mégis akkor hogy tudják leküzdeni? Pszichológushoz mennek, lehet menni egyáltalán?

Figyelt kérdés
jún. 15. 16:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10.

Igen!

Teológián tanultam a szuicid depresszió tüneteit s így felismertem az állapotomat....Telefonáltam a telefonkönyvben talált segélyvonalon és Tündérhegyen kaptam eredményes segítséget....

Azóta, elébemegyek a bajoknak,mielőtt azok átvennék az irányítást felettem.

júl. 1. 18:02
 12/14 A kérdező kommentje:
Hogy mész elébe? Tudsz adni tippeket?
júl. 1. 18:57
 13/14 anonim ***** válasza:

# 12!

Igen! Ez nagyon fontos!

pl.1.Ha egy adott körülmény ismét az öngyilkosság gondolatát veti fel bennem, azonnal megszüntetem azt a körülményt.

2.Ha egy életbevágóan fontos konflikushelyzetben sem ima,sem krisztusi gondolkozással nem vagyok képes megoldást találni,szakember(spec.lelkészi,pszichológusi) segítséget kérek,mielőtt pszichoszómatikus tüneteket produkálna a testem.(Sokszor ezek a tünetek ébresztenek rá,hogy ne küzdjek azokkal egyedül.)

3. A "Tízperces barát".

Van olyan barátom,akivel megeggyeztünk,hogy mielőtt felrobbannánk a dühtől,kétségbeeséstől, felhívjuk egymást és kipanaszkodjuk magunkat,vagyis leeresztjük a gőzt,mielőtt felrobbannánk.

Ha azt sűrűbben,mint 2 hetente tesszük, mindig pszichológushoz fordulunk. Lehetőleg a barát hallgasson s ne kotyogjon bele!

júl. 1. 19:41
 14/14 anonim ***** válasza:

A "Tízperces barát" kiválasztása nem csupán személyes szinpátia kérdése, hisz olyan terheket teszünk a vállára,amit mi már nem bírunk.

Másrészt kevés az az EMBER,aki nem él vissza a megosztott gyengeségeinkkel.

júl. 1. 19:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!