A hívő keresztények sose szoronganak vagy, ha mégis akkor hogy tudják leküzdeni? Pszichológushoz mennek, lehet menni egyáltalán?
#10.
Igen!
Teológián tanultam a szuicid depresszió tüneteit s így felismertem az állapotomat....Telefonáltam a telefonkönyvben talált segélyvonalon és Tündérhegyen kaptam eredményes segítséget....
Azóta, elébemegyek a bajoknak,mielőtt azok átvennék az irányítást felettem.
# 12!
Igen! Ez nagyon fontos!
pl.1.Ha egy adott körülmény ismét az öngyilkosság gondolatát veti fel bennem, azonnal megszüntetem azt a körülményt.
2.Ha egy életbevágóan fontos konflikushelyzetben sem ima,sem krisztusi gondolkozással nem vagyok képes megoldást találni,szakember(spec.lelkészi,pszichológusi) segítséget kérek,mielőtt pszichoszómatikus tüneteket produkálna a testem.(Sokszor ezek a tünetek ébresztenek rá,hogy ne küzdjek azokkal egyedül.)
3. A "Tízperces barát".
Van olyan barátom,akivel megeggyeztünk,hogy mielőtt felrobbannánk a dühtől,kétségbeeséstől, felhívjuk egymást és kipanaszkodjuk magunkat,vagyis leeresztjük a gőzt,mielőtt felrobbannánk.
Ha azt sűrűbben,mint 2 hetente tesszük, mindig pszichológushoz fordulunk. Lehetőleg a barát hallgasson s ne kotyogjon bele!
A "Tízperces barát" kiválasztása nem csupán személyes szinpátia kérdése, hisz olyan terheket teszünk a vállára,amit mi már nem bírunk.
Másrészt kevés az az EMBER,aki nem él vissza a megosztott gyengeségeinkkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!