Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívő keresztények sose...

A hívő keresztények sose szoronganak vagy, ha mégis akkor hogy tudják leküzdeni? Pszichológushoz mennek, lehet menni egyáltalán?

Figyelt kérdés
jún. 15. 16:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Néhány olyan -magukat kereszténynek nevező- felekezetről tudok,amelyek elutasítják a pszichológusok segítségét.

Általában a keresztény felekezetek maguk is fenntartanak pszichológusi csoportokat,amelyek bárkinek segítséget nyújtanak.

jún. 15. 17:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy szoktunk szorongani. A hétköznapi normál szorongásnál segít az ima es Isten gondviselésébe vetett hit.

Lehet pszichológushoz menni, ha kell, úgy, mint másnak.

jún. 16. 01:44
 3/14 anonim ***** válasza:

Az előttem szóló írta az imát és az Isten vezetésébe vetett hitet, én kiegészíteném a Biblia olvasásával. Ennek sok hasznos "hatása" van, egyrészt, eltereled a fogyelmedet a problémádról - de persze ezt megteheted más tevékenységgel is . Viszont amiért mégis a Biblia olvasását javaslom, az az, hogy ez a könyv Isten Szava. egy sereg dolgot találsz benne, ami "használíti útmutató" lehet az élethez, az emberi kapcsolatokhoz, a saját belső kiegyensúlyozottság megtalálásához. ezen nem csodálkozhatunk, mivel Iste a mi teremtőnk és Atyánk, a legjobb tanácsokat Tőle kaphatjuk.

Ha leülsz és olvasol egy fejezetet a Zsoltárok könyvéből, vagy néhány eseményt Krisztus életéből az evangéliumok lapjain, ez jó hatással lesz rád. nem véletlenül irja "saját magáról" a Biblia : "A telkjes Írás Istentől ihletett és hasznos tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos...' 2 Timóteusz 3:16

Az én kedvencem egy idézet Páltól, a Filippi 4:6,7 "Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindig tárjátok a kéréseiteket Isten elé, úgy, hogy imádkoztok és könyörögtök hozzá, és közben hálát adtok neki. 7 Így Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által."

Ez a béke Istentől származik, Ő tudja megadni, hogy megnyugodj, és nem függ a rossz körülményektől, egészségi vagy anyagi helyzetedtől , semmitől. Ez egyedül az Istennel ápolt személyes kapcsolatodtól függ, és ezért egyedül te tehetsz, hiszen Ő közel van mindannyiunkhoz - csak keresnünk kell.

jún. 16. 14:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

# 3.

Maximálisan egyetértek azzal, amit írtál, de.....

A depresszióba sűllyedt ember nem KÉPES racionálisan gondolkozni.

A depi spirálja(örvénye),ellen -rendszerint- tehetetlen a belekerült ember.Kell valaki,egy hozzáértő ember,aki kirántja abból.

jún. 16. 15:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia, bocs a késői válaszért (3-as vagyok ismét), nem nézek fel minden nap az oldalra.

Szóval igen így van a depresszióba süllyedt személy nem tud racionálisan gondolkodni. Ha tudna, akkor nem lenne depressziós. De a depressziónak is vannak szintjei, nem kell rögtön pszichológus segítsége (persze van amikor már nincs más megoldás) . De érdemes eleinte saját magát tréningeznie, tudatosan törekedni pozitív gondolkodásra. Ebben segít a Biblia olvasás, amiről írtam. Ha a Bibliát olvassa, csakis pozitív dolgokat enged be az elméjébe. Isten Szava mindenkire jó hatással van.

jún. 19. 15:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem például van egy olyan diagnózisom, hogy generalizált szorongás, és igen, járok pszichológushoz.
jún. 20. 21:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

# 5.

Én egész eszmélésem óta olvasom rendszeresen a Bibliát,de az nem óvott meg a depressziótól,mert neveltetésemnek nem volt része a "kegyelem" gyakorlata. (Ha hibát követtem el a család törvényei ellen 100%-os volt a büntetés,a veréstől, a körmömön eloltott cigiig.)

jún. 21. 22:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 7!

@5 vagyok, bocs, hogy csak most írok - Hát igen, erre nem lehet mit mondani. Őszintén sajnálom, amin keresztülmentél! Ilyen gyerekkort senkinek sem lenne szabad átélni. Nem csodálom, hogy depressziós lettél. Itt biztos kevés a Biblia olvasása, főleg gyerekként.

Viszont sokat "fejlődtél" talán, hogy már tudsz erről beszélni

jún. 26. 21:47
 9/14 anonim ***** válasza:

#8.

A dolgot fűszerezi az az apai minta,amikor édesapám nem volt képes megakadályozni bátyám-kedvenc fia- feleségválasztását és azt egy deci tömény nikotin elfogyasztásával igyekezett elérni.( Ő lett a legkedvesebb menye.)

jún. 26. 22:13
 10/14 anonim ***** válasza:
Ismét én (8) -éd kaptál valamikor segítséget? Vagy el tudtad dolgozni a traumákat?
júl. 1. 14:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!