A hívő keresztények sose szoronganak vagy, ha mégis akkor hogy tudják leküzdeni? Pszichológushoz mennek, lehet menni egyáltalán?
Néhány olyan -magukat kereszténynek nevező- felekezetről tudok,amelyek elutasítják a pszichológusok segítségét.
Általában a keresztény felekezetek maguk is fenntartanak pszichológusi csoportokat,amelyek bárkinek segítséget nyújtanak.
Persze, hogy szoktunk szorongani. A hétköznapi normál szorongásnál segít az ima es Isten gondviselésébe vetett hit.
Lehet pszichológushoz menni, ha kell, úgy, mint másnak.
Az előttem szóló írta az imát és az Isten vezetésébe vetett hitet, én kiegészíteném a Biblia olvasásával. Ennek sok hasznos "hatása" van, egyrészt, eltereled a fogyelmedet a problémádról - de persze ezt megteheted más tevékenységgel is . Viszont amiért mégis a Biblia olvasását javaslom, az az, hogy ez a könyv Isten Szava. egy sereg dolgot találsz benne, ami "használíti útmutató" lehet az élethez, az emberi kapcsolatokhoz, a saját belső kiegyensúlyozottság megtalálásához. ezen nem csodálkozhatunk, mivel Iste a mi teremtőnk és Atyánk, a legjobb tanácsokat Tőle kaphatjuk.
Ha leülsz és olvasol egy fejezetet a Zsoltárok könyvéből, vagy néhány eseményt Krisztus életéből az evangéliumok lapjain, ez jó hatással lesz rád. nem véletlenül irja "saját magáról" a Biblia : "A telkjes Írás Istentől ihletett és hasznos tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos...' 2 Timóteusz 3:16
Az én kedvencem egy idézet Páltól, a Filippi 4:6,7 "Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindig tárjátok a kéréseiteket Isten elé, úgy, hogy imádkoztok és könyörögtök hozzá, és közben hálát adtok neki. 7 Így Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által."
Ez a béke Istentől származik, Ő tudja megadni, hogy megnyugodj, és nem függ a rossz körülményektől, egészségi vagy anyagi helyzetedtől , semmitől. Ez egyedül az Istennel ápolt személyes kapcsolatodtól függ, és ezért egyedül te tehetsz, hiszen Ő közel van mindannyiunkhoz - csak keresnünk kell.
# 3.
Maximálisan egyetértek azzal, amit írtál, de.....
A depresszióba sűllyedt ember nem KÉPES racionálisan gondolkozni.
A depi spirálja(örvénye),ellen -rendszerint- tehetetlen a belekerült ember.Kell valaki,egy hozzáértő ember,aki kirántja abból.
Szia, bocs a késői válaszért (3-as vagyok ismét), nem nézek fel minden nap az oldalra.
Szóval igen így van a depresszióba süllyedt személy nem tud racionálisan gondolkodni. Ha tudna, akkor nem lenne depressziós. De a depressziónak is vannak szintjei, nem kell rögtön pszichológus segítsége (persze van amikor már nincs más megoldás) . De érdemes eleinte saját magát tréningeznie, tudatosan törekedni pozitív gondolkodásra. Ebben segít a Biblia olvasás, amiről írtam. Ha a Bibliát olvassa, csakis pozitív dolgokat enged be az elméjébe. Isten Szava mindenkire jó hatással van.
# 5.
Én egész eszmélésem óta olvasom rendszeresen a Bibliát,de az nem óvott meg a depressziótól,mert neveltetésemnek nem volt része a "kegyelem" gyakorlata. (Ha hibát követtem el a család törvényei ellen 100%-os volt a büntetés,a veréstől, a körmömön eloltott cigiig.)
Kedves 7!
@5 vagyok, bocs, hogy csak most írok - Hát igen, erre nem lehet mit mondani. Őszintén sajnálom, amin keresztülmentél! Ilyen gyerekkort senkinek sem lenne szabad átélni. Nem csodálom, hogy depressziós lettél. Itt biztos kevés a Biblia olvasása, főleg gyerekként.
Viszont sokat "fejlődtél" talán, hogy már tudsz erről beszélni
#8.
A dolgot fűszerezi az az apai minta,amikor édesapám nem volt képes megakadályozni bátyám-kedvenc fia- feleségválasztását és azt egy deci tömény nikotin elfogyasztásával igyekezett elérni.( Ő lett a legkedvesebb menye.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!