Tudsz-e olyan egyházat,felekezetet,amely üdvösséget tud adni?
Tegnap vitáztam egy lelkész barátommal,aki Jézus követése helyett, felekezete követésére akart rábírni.
Ha egyetlen felekezet sem képes üdvösséget adni, mi értelme van Krisztus helyett bármilyen felekezetet követni?
"Jézus követése helyett, felekezete követésére akart rábírni."
Ez így, látatlanban le merem írni, nem igaz.
Mit jelent az "egyház"-eredeti koiné nyelven "eklézsia"?
Az eklézsia mitől és mikortól szervezte eggyé Krisztus követőit(az "egyek legyetek" parancsa alapján)?
#5.
Nos,milyen szöget látsz?
Bognár szeg,patkó szeg,kicsi,nagy,horganyzott...?
Üdvösséggel sem egyház, sem felekezet nem házal. Ezek evilági intézmények.
Az üdvösség, amit keresel pedig nem evilág.
Így kapni is csak magyasbb szintről kaphatos.
Viszont annyi értelme van követni evilági szervezeteket is, hogy tudhatnak egy s mást, a magasabb szintek megközelítéséről. Persze nem csak ők. A tanítások elérhetők rajtuk kívül is.
Közvetlen tapasztalatom nincs arról, hogy ezen intézmények mennyire jelentenek biztosítékot arra, hogy jó személyes taníóra lelsz. Mert az tud segíteni igazán utadon.
Látom, nem nagyon ismered Isten szavát, s így szükség van bibliai idézetekre.
Az Egyház az egy Jézus által alapított szervezet, ha lehet így mondani, aminek vezetőjévé elsősorban Pétert és a többi apostolt tette:
Mt 16,18
én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt.
#9.
Nyilvánvalóan a katolikus VALLÁS propagandáját ismered,de a Bibliát nem érted,ismered!
Nem hiszem,hogy Isten olyan szegény,hogy egy halandó kezébe tenné azok sorsát,akik Krisztust követik!
Jézus NEM ALAPÍTOTT EGYETLEN SZERVEZETET SEM!
Ő közösséget alapított,mely csak akkor vált egyetemessé-a "főpapi ima" eredményeként-,amikor Jézus földi helytartója -A Szentlélek- pünkösdkor ajándékait árasztotta Krisztus követőire(nem csak Péterre).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!