Tudsz-e olyan egyházat,felekezetet,amely üdvösséget tud adni?
Tegnap vitáztam egy lelkész barátommal,aki Jézus követése helyett, felekezete követésére akart rábírni.
Ha egyetlen felekezet sem képes üdvösséget adni, mi értelme van Krisztus helyett bármilyen felekezetet követni?
#9!
Az általad idézett íge, félremagyarázható,ha kivesszük a szöveg összefüggéséből!
Ha abban vizsgáljuk,nyilvánvaló,hogy nem a "guruló kő"Péter az egyház alaptétele,hanem az,amit kijelentett Péter:
" Monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem?Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat."(Mt 16:15-18)
A péteri akaptétel,amire a kereszténység épül:
"Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia."
#11!
Bocsi,de nem találok a Bibliában "egyházszervezet" szót.
Az egyháznak fordított koiné kifejezés,az "eklézsia".
Ezt fogalmazhatjuk úgy,hogy:
"A "kihívottak gyülekezete" nem más, mint azon hívő emberek Lélek általi közössége, kiket Isten kihívott a világból "az Ő csodálatos világosságára" (1.Péter 2:9)."
Nyilvánvaló, hogy egy gyülekezeti közösség NEM EGY EGYHÁZSZERVEZET,vagy vallásszervezet!
Látom, nem nagyon ismered Isten szavát, pedig olyan szépen és egyértelműen benne van, hogy Jézus a "szegletkő, amelyet az építők félre dobtak", Péter meg a szikla, amire Jézus saját egyházát építi.
Hogy ne lenne egyházszervezet? Ez is arról tanúskodik, hogy nem ismered Isten szavát. Hiszen olvashatjuk, hogy az apostolok kézrátétellel püspököket neveztek ki, olvashatjuk, hogy diakónusokat is választottak, akik segítették a gyülekezetek előjáróinak munkáját.
Egyszer olvasd el Isten szavát és akkor nem fogsz ilyen butaságokat írni.
Guruló kövekről pedig nem olvastam a Bibliában, ez olyasmi lehet, mint a guruló dollározás, amit szintén gyakran mondogattok.
#14.
Te nem ismered a Bibliát,csak a katolikus propagandát!
A "szegeletkő" Krisztus, és nem egy halandó ember!
Én se írtam mást, csak a vérgőzös gyűlölködés közepette nem tudod értelmezni se az olvasottakat :)
Viszont a kőszikla Péter, ha hihetünk Krisztusnak, én hiszek, te tagadod Őt.
#16.
Értem.
Krisztus eklézsiája egy halandóra épül s nem a szegeletkő Krisztusra.
Érdekes kofusion!
"Krisztus eklézsiája egy halandóra épül"
Krisztus kezdte el az építését, úgyhogy nem kell izgulni, végső soron "a szegeletkő Krisztusra" épül. :)
Szerintem nem érted :)
Ami még rosszabb, hogy tagadod Krisztus szavát.
#18.
Igen,nem pedig egy közel 2000 éve halott emberre!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!