Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez jó biblia? Az baj ha a mai...

Ez jó biblia? Az baj ha a mai magyar nyelvhez van igazítva? Vagy csak eredetit szabad olvasni?

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok és kiakarom olvasni a bibliat de csak úgy ba könyvet veszek én netem nem akarom olvasni érezni akarom a papírt a kezemben addig se romlik a szemem a kék fénytől. Ez jó ha ezt veszem?

[link]

máj. 21. 23:49
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Veteránmacska !

Ismét egy blastfémikus ítélkezés!

(Ismeretek nélkül leszektáztál egy közösséget!Vagy netán tanulmányoztad a JT közösséget? Valaki megbízott a felettük való ítélkezéssel?)

máj. 23. 19:03
 22/34 Veteránmacska ***** válasza:
Nem tudom ki szelektál egy eletre tagokat ha kilép onnan?? Na vajon melyik vallás szelektál kegyetlenül? Jézus olyan nem tanítínot, ha egy valaki hite hagyottá válik szakítsa meg minden kapcsolatot vele, ugyanis ez vallási terror. Engem Biblia bízott meg, az igazsag. Az hogy meg van a vélemenyem erről a szervezetről még nem szelektállan ugyanis ezt te teszed, meg ott vannak istennek parancsolatai, amit be is linkeltem a bibbliából és te szelektálod.
máj. 23. 22:51
 23/34 Veteránmacska ***** válasza:
Olyat mondod hogy hogy aki hite hagyottá válik akkor dorgálják meg vissza a helyes hitre, de nem egy szervezetbe, és élete végéig! Ugyanis ez a uvf- úzen a téves tanítánosok miatt, és ez az új szövetségben nincsen! Mivel a szervezet az újszövetség lényeges üzenetés megmásította az egy dolog de ti egyáltalán nem is az újszövetséghez igazodtok ha nem az ó- hoz, az új szovetség üzenete az ember és jézus kapcsolata, semmi szervezet, és valláshoz nincs köze. Tehát ha valaki kilép a szervezetből é közben ugyanún megvan a hite azt kiszelektáljátok! Petszr ilyen valós mögöttes infókat nem tudsz mert pont tereltetik el veletek.
máj. 23. 22:59
 24/34 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Szerintem te a JW-ről beszélsz. Viszont, ha minden hitközösséget elvetsz, már ellene mondasz az összes apostolnak.
máj. 24. 08:36
 25/34 anonim ***** válasza:

23

Ez itt arról szól, amiről nem bibliai véleményeket írtál, a saját bibliádban győződj meg róla, hogy úgy vannak-e azok:

[link]

máj. 24. 10:29
 26/34 Veteránmacska ***** válasza:

Ne az UVF ferdíteshez hasonlítgasd az 1900- asévekben kiadott biblia kutatoktól származott ferdítést,

"hanem 5 Ezért emlékezz rá, hogy mid volt, és mit veszítettél el,* bánd meg a bűneidet,+ és tedd azt, amit kezdetben tettél. Ha nem bánod meg a bűneidet, eljövök hozzád,+ és elmozdítom helyéről A lámpa tartódat"

Ez Isten dolga nem a szervezeté, akimagyarázós folyóiratos elméltete pedig a szervezet gondolta hozzá a saját érveik érvényesítéséhez"

Ezért emlékezz rá, miből estél ki, tanúsíts megbánást+, és a korábbi tetteket cselekedd. Ha nem így teszel, eljövök hozzád,+ és elmozdítom helyéről a lámpatartódat+, hacsak nem tanúsítasz megbánást."

Itt se azt írja hogy ezt a szervezetnek kell megoldania, hanem isten személyes és ember személyes dolga !

Az átferdítetlen bibliában nem beszél kiesésről! Célova valami szervezetre! Abban így áll

"Gondold meg, honnan süllyedtél ide! Térj meg, és térj vissza korábbi cselekedeteidhez! Mert elmegyek és elmozdítom helyéről gyertyatartódat, ha nem tartasz bűnbánatot."

Itt cselekedetről beszél nem valami dologból kieső negatív eseményre, ezt is a szervezet gondolta oda megfélelmitésképp a híveiknem kine lépjenek a szervezetből!

máj. 24. 12:06
 27/34 Veteránmacska ***** válasza:

"Szerintem te a JW-ről beszélsz. Viszont, ha minden hitközösséget elvetsz, már ellene mondasz az összes apostolnak."

Igen róluk beszélek! A többi egyházakkal sem értek teljesen egyet s, de legalább ők az igaz istent beszélik nem egy hamis isten balványoznak!

máj. 24. 12:20
 28/34 Veteránmacska ***** válasza:

Pontosítok: a hittről beszél! És arra eljő és megvilágítsa a " lámpást" a lélekrőr beszél, bünbánatról. Szó nincs itt közösségről szó

"Gondold meg, honnan süllyedtél ide! Térj meg, és térj vissza korábbi cselekedeteidhez! Mert elmegyek és elmozdítom helyéről gyertyatartódat, ha nem tartasz bűnbánatot."

Tehát akkor elemezzük a két írást! most az újv. Fordítás magyarra fordítva! vagy pedig globális ferdítés minden nyelvre?!

De még mindig mindig ott van a jelenések utolsó parancsolata ami így áll "

Jel 22.19

S ha valaki elvesz ennek a prófétai könyvnek szavaiból, Isten megvonja tőle a jogot az élet fájához és a szent városhoz, amelyek ebben a könyvben meg vannak írva."

máj. 24. 12:29
 29/34 anonim ***** válasza:

27

"A többi egyházakkal sem értek teljesen egyet s, de legalább ők az igaz istent beszélik nem egy hamis isten balványoznak!"

Vagyis azokról beszélsz, akik többségében, szinte minden háborúban egymást és másokat gyilkolják halomra? Mert ugye tudod, hogy az ún "kereszténység" túlnyomó többsége ezt tette és ezt teszi a mai napig?

Még csak nem is az "igaz Istenről" beszélnek, hanem egy torz háromságistenről, amely bizonyíthatóan egy pogány filozófia!

máj. 24. 14:03
 30/34 anonim ***** válasza:

29

Szóval akkor beszéljünk kicsit a háromság kapcsán egy konkrét versről:

János 17:3

Hogyan támasztja ez a vers alá a háromságot, vagy ha nem, akkor hogyan cáfolja?

máj. 24. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!