Károli Biblia 1908 as Revidreált változat, az tényleg református? Katolikusként olvashatom,? (engem jobban megfog a szövege mint az új forditásokban)
Figyelt kérdés
Sziasztok, sokkal jobban átjár, az olvasott ige, sokkal jobban átérzem ebben az olvasottakat úgy érzem átjár... Annak ellenére is hogy régies nehezebben olvasható. Én katolikusnak lettem keresztelve, de nem tartom a vallás dolgokat ami ezzel jár(na) , ISTENBEN HISZEK, de templomba nem járok és a misét is csak néha nézem online. (mozgássérültként nem tudok templomba menni). Neten olvastaM MEG ITT A gyk-N IS HOGY SOKAK Szerint a Károli Gáspár (revideált 1908) fordítás kicsit "problémás". Ez tényleg igaz? Ha úgy érzem, ez fog meg ezt érzem át olvashatom ezt, nem maradok ki fontos dolgokból amik más Bibliába ott vannak? (esetleg). Köszönöm.ápr. 14. 15:01
41/49 anonim válasza:
31-es:"azt ha jól tudom a mai magyar ember nem igen értené"
70-es IQ felett azért illenők...
42/49 A kérdező kommentje:
Nem könnyü megérteni, de odafigyeléssel koncentrálással érthető.
szept. 25. 09:32
43/49 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy koncentrálásoddal pont azt érted a szavak és kifejezések alatt, amire a fordítóok gondoltak több, mint 100 éve? Sőt honnan tudod, hogy ők egyáltalán jól értették-e. Azóta már számos új, javított görög alapszöveg verzió is készült.
44/49 A kérdező kommentje:
Mert az is Biblia.
szept. 26. 08:51
45/49 IstenGyermeke1 válasza:
Ebben hol van a logikus összefüggés?
Megérted azokat a szavakat, amik akkor kicsit mást jelentenek, mert a Károli fordítás is Biblia?
47/49 IstenGyermeke1 válasza:
Valóban. 44-et akartam írni. Köszönöm a helyesbítést.
48/49 A kérdező kommentje:
IstenGyermeke1 utána lehet nézni, amúgy miért baj ez ennyire neked , ha valakinek más tetszik mint neked?
szept. 27. 09:41
49/49 IstenGyermeke1 válasza:
Tévedésben vagy. Nem az én ügyem, hogy neked mi tetszik, nekem teljesen mindegy.
Az logikátlan indoklás szúrta a szemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!