Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Klaus Matefi korunk egyik...

Klaus Matefi korunk egyik antikrisztusa?

Figyelt kérdés

Klaus Matefi egy okkult, ezotéria hívő, aki ilyen áltudományos módszerekkel próbált választ keresni sokszor saját maga által kreált bibliai kérdésekre. Azon felül, hogy hevesen tagadja, hogy Jézus a Krisztus (János apostol szerint már ez egy jó ismertető jel), a Bibliában mesének tartja az antikrisztusról szóló részt, idézem őt:

"Én az egész antikrisztusi mesét egy előre bekalkulált politikai műfogásnak tartom."

Ugye gyakran mondják azt is, hogy a sátán egyik legördögibb módszere, hogy próbálja elhitetni magáról, nem létezik.

Mindenesetre, "érdekes" ez a kicsit vallásosnak tűnő báránybőrbe bújt farka.

2024. ápr. 5. 20:49
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Nem vagyok ortodox, bár értem az ő ikonosztáziájukat, de nem értek vele egyet. XVI. Benedek pápa pedig a kozmikust nem olyan ördögi ezoterikus értelemben használja, mint te, s mint próbálod beleláttatni.

Hanem olyan értelemben, hogy a kereszthalálnak a fizikai világban is voltak hatásai, megrengett a föld, a világ elsötétedett, de ezt a pápa is írta, ha folytattad volna az idézetet:

"Jézus keresztje kozmikus esemény. A világ elsötétül, amikor Isten Fia halált szenved. Remeg a föld. És a keresztnél kezdődik a pogányok temploma. A római százados felismeri és megérti, hogy Jézus Isten Fia, aki a keresztről győzedelmeskedik, újra és újra."

"Jézus kereszthalálakor a mennyben is létrejött egy kereszt"

Mert nem jött létre, mi értelme lenne? A világot és benne az embert kellett megváltani a bűntől, a mennyben mit szeretnél ezzel?

"Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel."

Valahogy itt is lemaradt a többi rész, úgy látszik, hogy te szeretsz idézeteket kiragadni, hogy hülyeségeidet megpróbáld alátámasztani.

"Irtsátok ki tehát tagjaitokból azt, ami földi: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a bujaságot, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami nem más, mint bálványimádás. Miattuk érkezik el Isten haragja a hitetlenség fiaira. Ti is ezeket műveltétek egykor, amikor köztük éltetek. Most azonban vessétek el magatoktól mindezeket: a haragot, az indulatosságot, a rosszakaratot, szátokból a káromlást és a rút beszédet."

Így már mindjárt értelmet nyer, hogy Pál apostol nem a sátán manipulációjába akar minket bevinni, mint te, hanem pont ellenkezőleg, ezektől és más gonoszságoktól elfordítani szándékozik.

2024. ápr. 7. 23:46
 32/49 Bölcsek köve ***** válasza:
0%

"XVI. Benedek pápa pedig a kozmikust nem olyan ördögi ezoterikus értelemben használja, mint te, s mint próbálod beleláttatni."

Szerinted nem, szerintem viszont egyértelműen azt állította, hogy

"Jézus keresztje egy kozmikus esemény." ("Das Kreuz Jesu ist ein kosmisches Ereignis", "La croce di Gesù è un avvenimento cosmico.").

Ez meg is felel a valóságnak, ugyanis Jézus i.e. 8.02.10-én ( [link] ) bűntelenül jött a világra a Schemhamphoras, azaz "Isten 72 szelleme" kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor, majd a 33. életévében i.sz. 25.04.01.én ( [link] ) a Peszách ünnep előkészületi napján (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14) keresztre feszíttették "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt, véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére (Máté 27,15-25; Márk 15,6-15; Lukács 23,18-25; János 18,38-40; 19,4-16), ugyanis "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22).

Milyen "ördögi" dolgokat emlegetsz?

Az Újszövetség szerint Jézus testben (Lk 24.39-40) emelkedett fel a mennyekbe (Lk 24.51), már pedig aki ebben hisz, annak értelemszerűen Jézust eleve ott kellene keresnie, kutatnia, nem pedig a Földön...

"Mert nem jött létre (*Jézus kereszthalálakor a mennyben is létrejött egy kereszt), mi értelme lenne?"

A csillagokat nem lehet csak úgy letagadni az égről...

Ha nem jött volna létre i.sz. 25.04.01-én az a kozmikus kereszt, akkor a Názáreti Jézusnak nem kellett volna kereszthalált halnia, mivelhogy az JHVH szellemének volt az egyik kozmikus forrása. És mivel ráadásul aznap a Peszách ünnep előkészületi napja volt, így a megszokottnál különb áldozatot kellett bemutassanak Istenüknek:

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

Mi az, ami számodra ebből érthetetlen???

Vagy egyszerűen nem vagy hajlandó megérteni?...

Kellő bibliai ismeretek hiányában az ne szálljál vitába olyanokkal, akik ismerik azt, és felesleges bárkit "Antikrisztusnak" titulálni... Szerintem fogalmad sincsen ennek pontos jelentéséről...

2024. ápr. 10. 11:04
 33/49 Bölcsek köve ***** válasza:
0%

A 32. bejegyzés javítása:

Kellő bibliai ismeretek hiányában ne szálljál vitába olyanokkal, akik ismerik azt, és felesleges bárkit "Antikrisztusnak" titulálni... Szerintem fogalmad sincsen ennek pontos jelentéséről...

2024. ápr. 10. 11:07
 34/49 A kérdező kommentje:

"Szerinted nem, szerintem viszont egyértelműen azt állította, hogy"

Lehet félreértetted, amit írtam, sehol se használtam a "szerintem" szót. Hanem leírtam, hogy a szövegkörnyezet és egyéb írásai alapján milyen értelemben használta. Az pedig senkit se érdekel, hogy te milyen ezoterikus dolgokat magyarázol bele.

Amúgy Benedek pápa könyvet is írt Jézusról, sőt Jézusról, mint történelmi személy is, mutass ezekben bármi olyat, ami a kérdésben említett antikrisztus elméletét igazolná.

"annak értelemszerűen Jézust eleve ott kellene keresnie, kutatnia, nem pedig a Földön"

Jézus azt mondta, hogy ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevében, ott lesz köztük. Én inkább Jézusnak hiszek és nem neked.

"A csillagokat nem lehet csak úgy letagadni az égről..."

Nem is kell, de ostoba elméleteket is felesleges gyártani velük kapcsolatban, mint teszi a kérdésben említett sátánimádó.

"mivelhogy az JHVH szellemének volt az egyik kozmikus forrása"

Istennek nincs forrása, ilyet legfeljebb a sátán állít, hogy megtévessze az egyszerű buta embereket. Isten mindennek a forrása. Jézusnak pedig a Biblia szerint azért kellett meghalnia, hogy üdvösséget szerezzen az embernek. Teljesen mindegy volt, hogy mikor hal meg:

"halálával megváltott az első szövetség alatt elkövetett bűnöktől, hogy a meghívottak elnyerjék az örökké tartó örökség ígéretét"

Nézd csak pár sorral volt fentebb, mint a te idézeted, furcsa, hogy elkerülte a figyelmed.

"Mi az, ami számodra ebből érthetetlen???"

Teljesen érthető. Pál apostol először az ószövetségi gyakorlatról ír, amikor állatok vérével hintették meg az Istennek állított sátrat, sőt a népet is:

"Mózes is, miután felolvasta a törvény minden parancsát az egész népnek, fogta a borjak és bakok vérét, vízzel, vörös gyapjúval és izsóppal együtt, és meghintette magát, a tekercset és az egész népet, közben ezt mondta: »Ez annak a szövetségnek a vére, amelyet Isten rendelt számotokra«. A sátrat is és az istentisztelet minden eszközét hasonlóképpen meghintette vérrel. A törvény szerint ugyanis majdnem minden dolgot vérrel tisztítanak meg, vérontás nélkül nincs bűnbocsánat."

Ez előképe annak, hogy "Isten tulajdon vére árán" váltott meg minket, de erről is Pál ír, csak valahogy az idézetedből lemaradt ez a rész.

"Kellő bibliai ismeretek hiányában ne szálljál vitába olyanokkal, akik ismerik azt"

Ez így igaz, én kellően ismerem a Bibliát. Nálad két lehetőség van, vagy nem ismered és könnyen meg tudott vezetni ez az antikrisztus, vagy ismered, s akkor aljas vagy, mert megpróbálsz másokat megvezetni.

"bárkit "Antikrisztusnak" titulálni"

Nem bárkit, csak a kérdésben szereplő ördögi figurát és saját írásai alapján tettem.

2024. ápr. 10. 12:09
 35/49 Bölcsek köve ***** válasza:
0%

"Lehet félreértetted, amit írtam, sehol se használtam a "szerintem" szót. Hanem leírtam, hogy a szövegkörnyezet és egyéb írásai alapján milyen értelemben használta. Az pedig senkit se érdekel, hogy te milyen ezoterikus dolgokat magyarázol bele."

A véleményem szerint magát a szövegkörnyezetet se tudod ezek szerint helyesen értelmezni. Itt van például az előtte lévő mondat:

"Assume in sé lÂ’intero Israele sofferente, lÂ’intera umanità sofferente, il dramma dellÂ’oscurità di Dio, e fa sì che Dio si manifesti proprio laddove sembra essere definitivamente sconfitto e assente. La croce di Gesù è un avvenimento cosmico."

Ebben a mondatban Joseph Ratzinger (1927 - 2022) bíboros (a katolikus hitért felelős vatikáni Kongregáció néhai vezetője), a későbbi XVI. Benedek pápa egyértelműen utal a keresztre feszítéskori isteni jelenlétre és az "isteni sötétségre" ("dellÂ’oscurità di Dio), ami értelemszerűen a Klaus L. Matefi mitológiakutató által felfedezett kozmikus T-kereszt ( [link] ) szellemi hatásának tulajdonítható be. Az más kérdés, hogy neked ezekről a dolgokról halvány fogalmad sincsen, ennek ellenére minden igyekezeteddel azon vagy, hogy ezeket a hatalmas felfedezéseket ignorálják az olvasók...

""A csillagokat nem lehet csak úgy letagadni az égről..."

Nem is kell, de ostoba elméleteket is felesleges gyártani velük kapcsolatban, mint teszi a kérdésben említett sátánimádó."

A mondatodból a tudatlanság és a rosszindulat sugárzik. Jézus élete kozmikus misztériumának egyetlen helyes és lehetséges megoldását "ostoba elméleteknek" titulálód, mert laikus vagy ezekkel a hívő tömegek elől eltitkolt ismeretekkel kapcsolatosan, amivel többek között tisztában volt keresztelő János is, merthogy ő volt kora leghíresebb esszénusa, akik birtokolták a kabbala titkos ismereteit, pontosabban a Schemhamphoras-nak ( [link] ), azaz "Isten 72 szelleme" mibenlétének a tudását.

Klaus L. Matefi egy mitológiakutató, aki a legpozitívabb isteni szellemi hatásnak tartja Jézus születésekor létrejött konstelláció ormuzdi szellemi hatását, ami Jézus számára úgymond a bűntelenséget biztosította, mint többek között Mithrász, Szt. György, Attila, Álmos, David Reubeni, Sabbatai Cví és Jiddu Krishnamuri számára is. Ezek az egyének annyiban különböztek Jézustól a születési adottságaikat figyelembe véve, hogy őket nem feszíttették keresztre a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14) páskabárány gyanánt (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) egy negatív szellemi hatású T-kereszt ( [link] ) égisze alatt, mint ezt Jézussal tették i.sz. 25.04.01-én ( [link] ), azaz a héber időszámítás szerint 3785. niszán 14-én, a Peszách ünnep előkészületi napján.

Klaus L. Matefi mitológiakutató azt hangoztatja, hogy a kozmikus kereszt negatív szellemi hatású. Így volt ez i.sz. 25.04.01-én, Jézus keresztre feszíttetésekor is, Aleister Crowley születésekor ( [link] ) is, és természetesen Immánuel születésekor ( [link] ) is.

Van egy olyan alapos gyanúm, hogy te sokkal inkább vagy sátánimádó, mint ő..., csak esetleg erről nincsen fogalmad...

2024. ápr. 11. 13:59
 36/49 A kérdező kommentje:

"ami értelemszerűen a Klaus L. Matefi mitológiakutató által felfedezett kozmikus T-kereszt"

Ha ezt nekem megmutatod Benedek pápa bármelyik írásában, akkor készségesen minden szart elhiszek majd neked, becsület szavamra mondom.

"Jézus élete kozmikus misztériumának egyetlen helyes és lehetséges megoldását "ostoba elméleteknek" titulálód"

Jézus szerint amiben hiszel legalább akkora bűn, mint a bálványimádás és az Ószövetségben ezért halál járt, az Újszövetség szerint pedig örök kárhozat.

"ami Jézus számára úgymond a bűntelenséget biztosította, mint többek között Mithrász, Szt. György, Attila, Álmos, David Reubeni, Sabbatai Cví és Jiddu Krishnamuri számára is"

Az antikrisztusunk ezt a bődületes baromságot a kisujjából szopta ki? Mithrász egy nem létező mitológiai alak, aki férfi korában született egy kőből. Szent György egy katolikus vértanú katona volt, születését csak hozzávetőlegesen tudjuk. Attila hun uralkodó, születését nem ismerjük, halálát tudjuk napra pontosan. Álmos fejedelmet még kevésbé ismerjük, a többiről fogalmam sincs, hogy ki. Ezek a személyek pedig nagyjából mindenben különböznek Jézustól, talán Szent György hasonlít legjobban rá, aki vértanúságot szenvedett hite miatt.

"Klaus L. Matefi mitológiakutató azt hangoztatja, hogy a kozmikus kereszt negatív szellemi hatású."

Jó, vannak akik azt hangoztatják, hogy lapos a Föld, annak is több valóságalapja lehet.

"Van egy olyan alapos gyanúm, hogy te sokkal inkább vagy sátánimádó, mint ő..., csak esetleg erről nincsen fogalmad..."

Nem emlékszem, hogy használtam erre az imposztorra a sátánimádó szót, de a Szentírás alapján nem állhat túl messze ettől.

2024. ápr. 11. 17:04
 37/49 Bölcsek köve ***** válasza:
0%

Válasz a 36. bejegyzésre:

Ennyi értelmetlenség hogy férhet egy emberkébe?...

"Ha ezt nekem megmutatod Benedek pápa bármelyik írásában, akkor készségesen minden szart elhiszek majd neked, becsület szavamra mondom."

Egy kis ismétlés:

A véleményem szerint magát a szövegkörnyezetet se tudod ezek szerint helyesen értelmezni. Itt van például az előtte lévő mondat:

"Assume in sé lÂ’intero Israele sofferente, lÂ’intera umanità sofferente, il dramma dellÂ’oscurità di Dio, e fa sì che Dio si manifesti proprio laddove sembra essere definitivamente sconfitto e assente. La croce di Gesù è un avvenimento cosmico."

Ebben a mondatban Joseph Ratzinger (1927 - 2022) bíboros (a katolikus hitért felelős vatikáni Kongregáció néhai vezetője), a későbbi XVI. Benedek pápa egyértelműen utal a keresztre feszítéskori isteni jelenlétre és az "isteni sötétségre" ("dellÂ’oscurità di Dio) utalt.

Le tudtad fordítani a fenti két mondatot?

Képes vagy ezeket értelmezni is?

Akkor megkérdeznélek, hogy szerinted mire célozhatott Ratzinger bíboros az isteni jelenlétre és az "isteni sötétségre" utalva?

Klaus L. Matefi mitológiakutató érthető és ellenőrizhető válasszal szolgál erre nézve is, ugyanis szerinte Jézust i.sz. 25.04.01-én ( [link] ), a Peszách ünnep előkészületi napján, 3785. niszán 14-én egy T-kereszt ( [link] ) égisze alatt feszíttették keresztre a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14) páskabárány gyanánt (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15), mivelhogy Pál olvasatában

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

Pál tehát arra hivatkozik, hogy azért kellett Jézusnak kereszthalált halnia, mert a "MENNYEI DOLGOKAT" a hagyományos véresáldozatok helyett "különb áldozatokkal" kellett úgymond megtisztítani...

Szerinted milyen mennyei dolgokról beszélhetett itt Pál???

Na ez az, amiről neked az eddigiek alapján ég egy adta világon semmilyen fogalmad nincsen, röviden és tömören, nem vagy kompetens ezen a területen...

2024. ápr. 11. 20:20
 38/49 A kérdező kommentje:

Értsd már meg, hogy engem nagyon nem érdekel, hogy te milyen kozmikus, ezoterikus f*szságot látsz bele :)

Beszélt Benedek pápa ezekről? Ha igen, akkor idézd tőle, eddig nem sikerült.

"Szerinted milyen mennyei dolgokról beszélhetett itt Pál???"

Ott írja Pál apostol, ennyire nem lehetsz szerencsétlen...

"hiszen Mózes is, miután felolvasta a törvény minden parancsát az egész népnek, fogta a borjak és bakok vérét, vízzel, vörös gyapjúval és izsóppal együtt, és meghintette magát, a tekercset és az egész népet.... A sátrat is és az istentisztelet minden eszközét hasonlóképpen meghintette vérrel."

Itt az ószövetségi állatáldozatokról beszél, ezeket évente bemutatták a zsidók, a sátor és kellékei pedig a mennyei szentély képmása.

"magukat a mennyei dolgokat pedig ezeknél nemesebb áldozatokkal"

Jézus keresztáldozata pedig még az egeket is megtisztítja, mert olvashatjuk: "még az egek sem tiszták az ő szemében". Az áldozat szót valószínűleg a szerző azért teszi többesszámba, mert bár írja, hogy Jézus keresztáldozata az egyszeri és megismételhetetlen, de folyamatosan megújul az Eucharisztiában.

Ugye ez az egész rész, amit valószínűleg soha életedben nem olvastál még el, Jézusról, mint főpapról szól, aki a tökéletes áldozatot bemutatja.

"nem vagy kompetens ezen a területen..."

Szerintem ezt vizsgáld felül :D

Csak kimásolod ide egy antikrisztus sok szarságát, amit mindenféle kritika vagy utánajárás nélkül benyaltál, közben szerintem életedben egyszer se olvastad el az Újszövetséget.

2024. ápr. 11. 21:04
 39/49 Bölcsek köve ***** válasza:
0%

Válasz a 38. bejegyzésre:

Egy kis bibliaismeret:

A zsidókhoz írt levél 9,

11Krisztus pedig, mint a jövendő javak főpapja a nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való. 12Nem is bakok és bikák vérével, hanem a tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök váltságot szerzett. 13Mert ha bakok és bikák vére és tehén hamva a tisztátalanokra hintve megszentel, vagyis külsőleg tisztává tesz, 14akkor a Krisztus vére, aki örökkévaló Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul az Istennek, mennyivel inkább megtisztítja lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljunk az élő Istennek. 15Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét. 16Mert ahol végrendelet van, ott a végrendelkező halálának is be kell következnie; 17mert a végrendelet csak halál esetén érvényes; amíg a végrendelkező él, addig érvénytelen. 18Innen van az, hogy az első szövetséget sem léptették életbe vér nélkül. 19Mert amikor Mózes a törvény szerint az egész népnek minden parancsolatot elmondott, vette a bikák és bakok vérét vízzel, vörös gyapjúval és izsóppal együtt, és meghintette a könyvet és utána az egész népet, 20e szavakkal: „Ez annak a szövetségnek a vére, amelyet az Isten rendelt számotokra.” 21Aztán hasonlóképpen meghintette vérrel a sátort és az istentisztelet minden eszközét is. 22A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. 23Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal. 24Mert nem emberkéz alkotta szentélybe, az igazi képmásába ment be Krisztus, hanem magába a mennybe, hogy most megjelenjen az Isten színe előtt értünk.

"Ott írja Pál apostol, ennyire nem lehetsz szerencsétlen...

"hiszen Mózes is, miután felolvasta a törvény minden parancsát az egész népnek, fogta a borjak és bakok vérét, vízzel, vörös gyapjúval és izsóppal együtt, és meghintette magát, a tekercset és az egész népet.... A sátrat is és az istentisztelet minden eszközét hasonlóképpen meghintette vérrel.""

Pál arról írt, amiről én a 37. bejegyzésben írtam:

Pál tehát arra hivatkozik, hogy azért kellett Jézusnak kereszthalált halnia, mert a "MENNYEI DOLGOKAT" a hagyományos véresáldozatok helyett "KÜLÖNB ÁLDOZATOKKAL" kellett úgymond megtisztítani...

Amire te utaltál, azok a "mennyei dolgok képmásai", nem pedig a "MENNYEI DOLGOK" Pál olvasatában... A "mennyei dolgok képmásait" a legyilkolt állatok (bikák és bakok) vérével "tisztították meg" az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tóra előírásai alapján, ellenben a "MENNYEI DOLGOKAT" ezeknél "különb áldozattal kellett megtisztítani" úgymond, és ebből a célból esett a választás arra a Názáreti Jézusra, aki i.e.8.02.10-én ( [link] ) látta meg a Schemhamphoras, azaz "Isten 72 szelleme" ( [link] ) kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásának égisze alatt bűntelenül született és ezért alkalmas volt a páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) szerepének betöltésére i.sz. 25.04.01-én ( [link] ), a Peszách ünnep előkészületi napján, amikor egy T-keresztet ( [link] ) alkottak az említett égitestek.

Itt megemlíteném, hogy a Jakab-féle apokrif ősevangélium szerint Mária 3 éves korában már ki lett választva a jeruzsálemi Templom beavatott papjai által arra, hogy Jézust világra hozza.

Javaslom nem csak az Újszövetségnek, hanem az apokrif evangéliumoknak is a behatóbb tanulmányozását!...

2024. ápr. 11. 22:20
 40/49 Bölcsek köve ***** válasza:

A 39. bejegyzés javítása:

Amire te utaltál, azok a "mennyei dolgok képmásai", nem pedig a "MENNYEI DOLGOK" Pál olvasatában... A "mennyei dolgok képmásait" a legyilkolt állatok (bikák és bakok) vérével "tisztították meg" az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tóra előírásai alapján, ellenben a "MENNYEI DOLGOKAT" ezeknél "különb áldozattal kellett megtisztítani" úgymond, és ebből a célból esett a választás arra a Názáreti Jézusra, aki i.e.8.02.10-én ( [link] ) a Schemhamphoras, azaz "Isten 72 szelleme" ( [link] ) kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásának égisze alatt bűntelenül született és ezért alkalmas volt a páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) szerepének betöltésére i.sz. 25.04.01-én ( [link] ), a Peszách ünnep előkészületi napján, amikor egy T-keresztet ( [link] ) alkottak az említett égitestek.

2024. ápr. 11. 23:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!