Nincs szabad akarat, és az ember találta ki Istent. Valóban így lenne?
A tudomány nem vallás, de ez, amit itt leírtál, nem tudomány.
A tudomány ennyit mond: "programozható és meghekkelhető állatok vagyunk".
A többit valaki hozzáköltötte.
Tudom, hogy Jézus él.
Csak azt lehet követni, aki él, nemde?
Nem én találtam ki, de örülök, hogy tudom kinek a szavára kell figyelnem!
Egyszer Ti is találkoztok Vele!
Áldjon Benneteket az Úr, ma is!
Van szabad akarat, hiszen azmiatt választja a többség a rossz utat. A mondás is tartja hogy a pokolba vezető út jóakarattal van kikövezve.
Programozhatóak az emberek, ebben viszont igaza van. Nézd mennyi birka van, egyik felét sorosozással meg migránsozással, a másik felét meg liberális lmbt PC sz@rsagokkal programozzák tele, utána meg egymásnak ugranak a jelentéktelen dolgok miatt.
Yuval Noah Harari-nak egy könyvét (Homo Deus) olvastam. A szerző nagy tudású ember, de azért szerintem kicsit elengedte a fantáziát, az emberiség jövőjét illetően.
Az istenekre vonatkozóan félig-meddig el tudom fogadni az álláspontját, a vallásokat valószínűleg tényleg emberek találták ki. Azt viszont, hogy a vallásoktól független isten/istenek létezik-e nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni. Lehet van Isten. Lehet nincs (személyes vélemény).
Harari egyébként meleg, és nem tudom, hogy a nemi identitása mennyire befolyásolja az álláspontját a vallásokkal kapcsolatban.
Hajlankék arra is, hogy azt mondjam, nincs lélek, de én erre nem mernék fogadni.
Hogy van-e szabad akarat, azt nem tudom. Én inkább azt mondanám, hogy szabad döntés van.
Lehet vitatni Harari állításait, de az biztos, hogy érdekes témákat vet fel.
Abból, amit írtál, most az jutott eszembe, hogy talán lesz az "új ateizmus" egyik vezéralakja, és azt a szerepet fogja betölteni, mint egykor Christopher Hitchens vagy most Richard Dawkins.
Amúgy a #7-es kommentemben említett könyve, számomra kifejezetten nyugtalanító volt. Ahogy elmondta, hogy a Homo Sapiens uralma véget ér, és részletezte, hogy mi várható a jövőben... Kissé borzongató olvasmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!