Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem akarnak tudni az...

Bölcsek köve kérdése:

Miért nem akarnak tudni az érdekeltek Jézus születésének és kereszthalálának kozmikus hátteréről?

Figyelt kérdés

Ez a jogos kérdés azért merült fel bennem, mivelhogy a Gergely-naptár szerint ma van Jézus keresztre feszíttetésének 1999. évfordulója.

1999 évvel ezelőtt a mai napont, i.sz. 25.04.01-én (3785. niszán 14-én), a Peszách ünnep előkészületi napján, mint minden ilyen ünnepet megelőző napon, az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tórára hivatkozva hibátlan bárányt áldoztak (Mózes II. 12,1-14; Mózes III. 23,4-5; Mózes V. 16,1-7) Istenüknek, JHVH-nak a történelmi tényként elfogadtatott egyiptomi kivonulás (exodus) emlékére.

Jézus személye azért volt alkalmas a páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) szerepére akkor, mivelhogy az i.e. 8.02.10-én történt világra jövetele alkalmából a kozmikus kígyó égisze alatt látta meg a napvilágot, azaz a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor, aminek értelmében a negatív hatásúnak tartott bolygók a Nap mögött felsorakozva elvesztették úgymond a Földre gyakorolt rájuk jellemzőnek vélt befolyásukat.

Ferenc pápa a 2016.03.15-én tartott "Jézus szeretetből megsemmisül és legyőzi a kígyót" ( [link] ) című említésre méltó bibliamagyarázatában többek között Jézusnak és a kígyónak kapcsolatáról beszélt. Állítása szerint:

"Olyan állat a kígyó, mely a Szentírásban a pusztító hatalom jelképe, de egyúttal a megváltás titokzatos szimbóluma is"

""A kígyó a bűn jelképe, a kígyó öl. De a kígyó másfelől megment. És ez Krisztus titka. Pál, amikor erről a titokról beszél, azt mondja, hogy Krisztus kiüresítette önmagát, megalázta magát, semmivé lett, csak hogy megmentsen bennünket. De még ennél is erősebb ez a kifejezés: "Értünk bűnné lett." Az előző képet használva, így lehetne mondani: értünk kígyóvá lett. Ez a prófétai üzenete a mai olvasmányoknak. Az Emberfia, mint kígyó, bűnné lett és felemeltetett, hogy ezáltal üdvözítsen bennünket""

"Ez a megváltás története, ez Isten szeretetének a története. Ha mi meg akarjuk ismerni Isten szeretetét, akkor nézzünk a Keresztrefeszítettre, a megkínzott emberre, aki kiüresedett az istenségéből, hagyta magát beszennyezni a bűnnel. De az Isten, miközben megsemmisül, valójában ekkor pusztítja el a rosszat, amit a Jelenések könyve "őskígyónak" nevez."

Miről beszélt itt valójában Ferenc pápa?

A kozmikus kígyó nem csak a jónak, de a gonosznak is a szellemi forrása a misztériumok értelmében.

Már csak az a kérdés, hogy miképpen lehetséges ez?

Mint ahogy jeleztem, a kozmikus kígyó, azaz Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállása az ősi asztrológia szabályzói szerint a jó kozmikus forrásának számított. Ilyen konstelláció alatt látta meg a napvilágot többek között Hom, Zoroaster, Mithrász, Szt. György, Attila, Álmos, David Reubeni, Sabbatai Cví és Jiddu Krishnamuri is, ezért ismert a születésük pontos időpontja.

A középkori úgynevezett "Szegények Bibliájában" (Franz Laib: Biblia pauperum, Zürich, 1867, Tab. 1.) olvasható az alábbi mondat:

"Vipera vim perdit sine vi pariente puella.", azaz "A kígyó elveszti erejét, amikor a szűz (*Mária) szül." (Klaus L. Matefi fordítása)

Jézus születésekor tehát ez a kozmikus kígyó úgymond ERŐTLENNEK számított!

Ézsaiásnál is találunk utalást a kígyó különböző megjelenési formájára vonatkozóan:

"Ne örüljetek annyira, filiszteusok, hogy összetört a titeket verő bot! Mert a kígyó gyökeréből vipera sarjad, és gyümölcse repülő sárkány lesz." (Ézsaiás 14,29)

Ugyanez a mondat Károli Gáspár 1867-ben Kőszegen kiadott Bibliájából:

"Ne örvendezz te Filiszteusoknak egész országa, hogy annak veszszeje megromlott a`ki téged ver vala: mert a`kígyónak magvából basiliskus származik, és annak magva lészen tüzes szárnyas sárkány!"

Nagyszombati Káldi György (1573 - 1634) jezsuita szerzetes és bibliafordító által először 1626-ban Bécsben kiadott, majd 1732-ben ismét megjelentetett Bibliájában ez eképpen hangzik:

"Ne örvendezz te egész Filistæa, hogy meg-törettetett a`téged verönek veszszeje: mert a`kígyónak gyökeréből basiliskus származik, és a`magva a`madárnak el-nyelője."

A szabályos kozmikus keresztet a mítikus sárkány, vagy pedig a farkába harapó kígyó jelképezi:

[link]

[link]

A farkába harapó sárkány, azaz az uroborosz szemléletesebben szimbolizálja a Schemhamphoras kozmikus forrásainak egymásba történő átalakulását, átlényegülését, de még tökéletesebben ábrázolja ezt a ∽102/136 éves folyamatot a "kígyó fogta sárkány és a sárkány fogta kígyó" kompozíciója:

[link]

Jézus keresztre feszítése alkalmából ez a kozmikus kígyó egy T-keresztet alkotott a zodiákusban ( [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , ami viszont már nem a jó kozmikus forrásának számított, hanem a gonoszénak. Jézus mielőtt kilehelte volna a lelkét nem véletlenül nyilatkozott eképpen:

"éli, éli, lamá sabaktáni! azaz: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?" (Máté 27,46)

"Elói, Elói, lámá sabaktáni! - ami azt jelenti: "Én Istenem, én Istenem miért hagytál el engem?"

Pál állítása értelmében "Ő azt, aki bűnt nem ismert, „bűnné” tette értünk"..." (Korintusiakhoz írt II. levél 5, 21).

Jézus természetesen nem vált bűnné a kereszten, hanem a kozmikus kígyó szellemi hatása vált negatívvá (kakodémoni, ahrimáni, luciferi, etc.), Jézus születéskor képviselt hatásával (agathodémoni, ormuzdi, etc.) ellentétben.

Pál a Korintusiakhoz írt első levelében ezeket nyilatkozza:

"Krisztus ugyanis nem keresztelni küldött, hanem azért, hogy hirdessem az evangéliumot, de nem bölcselkedő beszéddel, nehogy Krisztus keresztje elveszítse erejét. A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje." (1,17-18)

Magától értetődik, hogy itt Pál nem egy fából összetákolt kivégzőeszközre, egy fakeresztre célzott, hiszen azt miképpen lehetne "Isten EREJÉNEK" tekinteni?...

Pál egyértelműen itt a Jézus kivégzésekor realizálódott kozmikus T-keresztre célzott, ami már nem az ERŐTLEN kozmikus kígyó volt akkor, ami büntelen születési adottságokat garantált Jézus számára, hanem az ERŐS kozmikus kígyó, azaz Isten EREJÉNEK szellemi forrása, ami egyben a bűnnek is úgymond az eredete. Emlékezzünk csak az Ezsdrás által megalkotott és Mózesnek tulajdonított teremtés mítoszában részletezett édenkerti jelenetre:

"A kert minden fájáról ehetsz, de a jó és gonosz tudásának fájáról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, meg kell halnod!" (2,16)

"A kígyó azonban ravaszabb volt, mint a föld minden állata, amelyet az Úr Isten alkotott. Azt mondta az asszonynak: "Miért parancsolta meg nektek Isten, hogy a kert egyetlen fájáról se egyetek?" Az asszony azt felelte neki: "A kertben levő fák gyümölcséből ehetünk. Hogy azonban a kert közepén levő fa gyümölcséből ne együnk, és hogy ahhoz ne nyúljunk, azt azért parancsolta meg nekünk Isten, hogy meg ne találjunk halni." A kígyó erre azt mondta az asszonynak: "Dehogyis haltok meg! Csak tudja Isten, hogy azon a napon, amelyen arról esztek, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok a jót és a rosszat!"" (3,1-5)

Az itt leírtakat a képzőművészeti alkotások egy fára (az élet fájára, ami azonos a Földünkkel) feltekeredett kígyóval ábrázolják, ami rávette Évát, hogy egyen a tudás fájának gyümölcséből (almának ábrázolják), mert az az örök élet forrása, és isteni tudás birtokosává teszi majd, aminek következtében tisztában lesz a jónak és a rossznak az eredetével:

[link]

[link]

A "tiltott gyümölcs" az alma volt a hyaományok szerint. Ennek az lehetett az oka, hogy a kettévágott almának a magháza pentagramma formájú, ami a titkos tudásra, azaz Schemhamphoras-sal kapcsolatos asztrológiai ismeretekre utal:

[link]

A rabbinak tanult Pál szerint Jézust "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) kellett keresztre feszíteni, mivelhogy a "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22).

Judea római helytartja, Poncius Pilatus feszíttette keresztre Jézust a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14) annak ellenére, hogy bűntelennek (Máté 27,24; Lukács 23,4; János 19,4) találta és ezért jelképesen mosta is kezeit.

A népi hagyományok joggal hangoztatják, hogy Júdás április elsején lett öngyilkos, Jézus keresztre feszíttetésének napján, amiről persze se a keresztény egyházak, se pedig a témát kutatók nem akartak eddig tudomást venni...

De vajon miért is nem?

2024. ápr. 1. 12:56
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

"Azért, mert igazából lényegtelen kérdés, hogy pontosan mikor született és mikor halt meg. Pál apostol is azt írja, hogy a lényeg az, hogy meghalt bűneinkért és feltámadt a halálból."

Szóval képtelen vagy korrekt válaszokra?

2024. ápr. 1. 20:41
 12/43 anonim ***** válasza:

Bocsánat, igazad van.

A kérdésed ez volt:

"Miért nem akarnak tudni az érdekeltek Jézus születésének és kereszthalálának kozmikus hátteréről?"

Alatta lévő ömlengést nem olvastam el, de a korrekt válasz a fő kérdésre, hogy azért, mert nincs ilyen héttere.

2024. ápr. 1. 20:45
 13/43 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A Biblia legújabb (I. században íródott) könyvei is közel 2000 éve nyilvánosak és olyan semmi rejtett vagy felfedezendő titok nincs bennük, amit így ki kellene számolgatni. Tudtommal sehol nincs a Bibliában olyan, hogy a bolygókat vagy a fizikai univerzum más entitásait méricskélve kellene levonnunk messzemenő következtetéseket bármilyen kérdésről.

Éppenséggel a Bibliában ez áll 1Kor 1:19-20,22-24: "Mert meg van írva: „Véget vetek a bölcsek bölcsességének, és az értelmesek értelmét semmivé teszem.” Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? ... És miközben a zsidók jelt kívánnak, a pogányok pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt az Isten ereje és az Isten bölcsessége."

Én mielőtt keresztény lettem, bizonyos mértékig foglalkoztam asztrológiával, de megmondom őszintén, ez inkább nehezítette a tényleg lényeges dolgok megértését a Bibliában, mint megkönnyítette volna. Az egyik első dolog, amit megtettem a megtérésemkor, hogy kidobtam a kukába az összes asztrológiával kapcsolatos könyvemet.

Szerintem tedd fel magadnak a kérdést: Ha igaz, amit ide okfejtettél, attól mennyiben lesz jobb hely ez a világ, vagy mennyiben változik meg bárkinek az élete? Mert attól, amit Jézus tanított, és amit tett a kereszten önmaga feláldozásával, az több millió embernek hozott már eddig is megváltást és örök életet, és még ki tudja hány millónak fog hozni. Ebben a megváltási tervben együtt munkálkodni Istennel kedves Isten előtt, és dicsőséget szerez neki. De az ilyen fajta bölcselkedések sehova sem vezetnek, és valószínűleg semmi sem váltzik meg tőlük pozitív irányban, sőt legfeljebb felfuvalkodott lesz tőlük az ember, és az önmaga dicsőségét fogja keresni, ami Isten szemében semmit sem ér. Egy másik idézet a Bibliából (1Kor 13:2) ezt mondja: "ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok."

Nem véletlen, hogy mindkét Biblai idézetem az 1. Korinthusi levélből származik. A Korinthusi egyházban a pogányokból megtértek hozták magukkal a pogány filozófiáik hatásait, többek között szerettek egymással bölcselkedni, vitatkozni, és harcolni azért, hogy ki milyen dologgal tud kitűnni a többiek közül, ki tud emberektő több dicséretet vagy dicsőséget begyűjteni. Pál apostolnak elég erélyesen észhez kell térítenie őket, hogy a lényeges dolgokkal foglalkozzanak, ne a lényegtelenekkel. Ezért valószínűleg neked is segíthet a a két korinthusi levél tanulmányozása. Jézus üzenete a hitről és megtérésről szólt, ha ezekkel foglalkozol, azt jól teszed.

üdv, a javuló Stefán

2024. ápr. 1. 21:26
 14/43 A kérdező kommentje:

"Én mielőtt keresztény lettem, bizonyos mértékig foglalkoztam asztrológiával, de megmondom őszintén, ez inkább nehezítette a tényleg lényeges dolgok megértését a Bibliában, mint megkönnyítette volna. Az egyik első dolog, amit megtettem a megtérésemkor, hogy kidobtam a kukába az összes asztrológiával kapcsolatos könyvemet."

Először is köszönöm a pozitív gondolataidat! Az asztrológiai könyvekkel kapcsolatosan nem vesztettél semmit, ugyanis ezek a mindenki által megvásárolható könyvek szerintem értéktelenek. Röviden és velősen, jól tetted, hogy kidobtad őket.

"Éppenséggel a Bibliában ez áll 1Kor 1:19-20,22-24: "Mert meg van írva: „Véget vetek a bölcsek bölcsességének, és az értelmesek értelmét semmivé teszem.”"

Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a Magyar Zsidó Lexikon szerint a kabbala titkos ismereteit az ókori chásszideusok (chaszidim, akik a Makkabeus-korszakban komoly befolyással rendelkeztek a politikai életben) birtokolták, majd az ezekből lett esszénusok is:

""Mégis a titkos tanokkal való foglalkozás, melynek jegyében a Kabbala megszületett s amely az egész Tórának csak keveseknek érthető misztikus jelleget adott, már az ókori zsidóságnál, főképpen a chásszideusoknál meglehetett. Ezért az igen régi, de apokrif Jézus Szirach már óv a titkos tanokkal való foglalkozástól (3.22., v. ö. Chaggiga 13 a és Gen. Rabb. 8.). Josephus szerint az esszénusok őrizték a titkos tant (De bell. Jud. 2.8., de Philo (De Vita Contemplavita 3.), úgyszintén a modern K.-kutatók közül A. Jellinek, Plessner, Hilgenfeld, Eichhorn, Gaster és Kohler és még sok más tudós is, szintén őket tartják a K. megalapozóinak. Hogy a titkos tanokat azok őrzői titkolják, azt már Ezra is állítja (14.45-46, v. ö. Szóta 15.3)." (439-440. old.)

A leghíresebb esszénus Keresztelő János volt, aki az újszövetségi magyarázatok szerint Jézust megkeresztelte a Jordán folyónál. Klaus L. Matefi mitológiakutató szerint ez i.sz. 22.07.02-én egy kozmikus X-kereszt égisze alatt valósult meg, amit a Schemhamphoras, azaz Isten 72 szelleme kozmikus forrásait felépítő égitestek alkottak a zodiákusban. Erre azért volt szükség, hogy a nép elfogadja Jézust Messiásnak, ugyanis a hagyományok értelmében egy égi jelre volt szükség ahhoz, amit Keresztelő János prezentálni tudott azon a napon.

A kezdetben papnak tanult Eliphas Lévi (1810 - 1875) az 1896-ban, Londonban megjelent "Transcendental magic, its doctrine and ritual" című könyvében szintén azt hangsúlyozta, hogy a kabbalisztikus asztrológia nem azonos a közismert asztrológiával:

"But kabbalistic astrology must not be confuended with judicial astrology." (page 76)

"We can realise already how far Dupuis was mistaken in regarding astronomy as the source of every cultus. It is astronomy, on the contrary, which has sprung from astrology, and primitive astrology is one of the branches of the holy Kabbalah, the science of sciences, and the religion of religions." (page 143)

"Onomantic astrology was practised by the old Hebrew kabbalists, as is proved from their observations preserved by Rabbi Chomer, Rabbi Kapol, Rabbi Abjudan, and other masters in Kabbalah." (page 324)

A Zsidó fogalomtárban ( [link] ) olvasható az alábbi állítás:

"A Kábbálának semmi köze a mai divatos, sarlatánok által terjesztett ál-Kábbálához, amely sok nem zsidót is vonz."

Itt megjegyezném, hogy a Szanhedrin tagjai maguk is kötelesek voltak többek között mágiát, jövendőmondást és asztrológiát (biztosan nem a közismert asztrológiáról volt szó!) tanulni. A Babiloni Talmud a varázslás ismeretének előírt kötelező elsajátítását említi ( Synhedrin 17a) a Szanhedrin tagjai számára.

"Szerintem tedd fel magadnak a kérdést: Ha igaz, amit ide okfejtettél, attól mennyiben lesz jobb hely ez a világ, vagy mennyiben változik meg bárkinek az élete? Mert attól, amit Jézus tanított, és amit tett a kereszten önmaga feláldozásával, az több millió embernek hozott már eddig is megváltást és örök életet, és még ki tudja hány millónak fog hozni."

Tevékenységem kifejezetten a vallási vezetők figyelmének a felhívására irányul, ugyanis jövőre lesz a Názáreti Jézus kereszthalálának 2000. évfordulója, amiről nagy hiba lenne nem kellőképpen megemlékezni.

A véleményem az, hogy egy jóhiszemű, mélyen hívő személynek nem ilyen helyen lenne a helye, ahol értelemszerűen akár a vallásokkal kapcsolatosan eddig fel nem merült információk is megvitatásra kerülhetnek. Itt jól képzett korrekt teológusoknak, kutatóknak kellene tevékenykedni (eddig ilyet nem tapasztaltam), akikkel nyíltan és konstruktív módon meg lehetne vitatni a vallásokkal releváns problémákat, ugyanis számtalan kérdés és kétely merül fel velük kapcsolatban, legyen többek között akár az általad megemlített megváltás, vagy örök élet elképzelése.

2024. ápr. 1. 23:08
 15/43 anonim ***** válasza:

"Tevékenységem kifejezetten a vallási vezetők figyelmének a felhívására irányul, ugyanis jövőre lesz a Názáreti Jézus kereszthalálának 2000. évfordulója, amiről nagy hiba lenne nem kellőképpen megemlékezni."

Egyrészt ezt az oldalt nem olvassák vallási vezetők, másrészt kizárhatjuk a tudományos bizonyítékok alapján, hogy jövőre lenne ez az év.

Az ezétéria nem tudomány.

2024. ápr. 2. 00:09
 16/43 anonim ***** válasza:
82%

Mózes kivonulás könyvében ott van a rézkigyó melyet Mózes saját maga eszkábál és a nép fölé emeli. Aki felnéz rá megmenekül, aki nem, elpusztul a kigyómarásban.

Az egyház Krisztus elsö előképét látja ebben. Ha a szimbólumot meg szeretnénk érteni akkor azért mert egyrészt Isten, Krisztust a nép fölé emelte, fogadjátok el az ő emberiséget gyógyitónak.

Másrészt fára függesztette mint ahogy Krisztus is keresztfán vívta élet halál harcát.

De Krisztus a halálában mégis az életet képviseli, amit a feltámadásával bizonyít. Harmadrészt a kigyó a bűn jelképe. Mivel Krisztus a bűnt magára vette ezért felvette a kigyó képét. A bűn zsoldja pedig a halál. De mivel ezt áldozatból tette, és nem ő volt a bűn elkövetője, hogy kiengesztelje Istent ezért Isten megkegyelmezett feloldotta a halálból és visszaadta Krisztus életét, és feltámadott. Mert az áldozatot a kegyelem követi.

2024. ápr. 2. 01:36
 17/43 A kérdező kommentje:

"Egyrészt ezt az oldalt nem olvassák vallási vezetők, másrészt kizárhatjuk a tudományos bizonyítékok alapján, hogy jövőre lenne ez az év."

Ez egy laikus véleménye...

2025. április 1-én lesz Jézus keresztre feszíttetésének 2000. évfordulója.

2024. ápr. 2. 15:53
 18/43 A kérdező kommentje:

"Mózes kivonulás könyvében ott van a rézkigyó melyet Mózes saját maga eszkábál és a nép fölé emeli. Aki felnéz rá megmenekül, aki nem, elpusztul a kigyómarásban."

Ezt így még egy kisgyermekkel se lehetne elhitetni szerintem... Mózes nem volt történelmi személyiség, ugyanis Ezsdrás ötlete alapján jött csak a világra. Egyetlen írásos vagy tárgyi emlék nem igazolja azt, hogy az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tórát megelőzően létezett volna monoteista JHVH-kultusz. Ugyanez vonatkozik természetesen többek között az exodusra is.

"Másrészt fára függesztette mint ahogy Krisztus is keresztfán vívta élet halál harcát."

Egy rézből készült kígyó egy élettelen tárgy, Jézus viszont egy anya szülte hús-vér halandó volt, akit előre megfontoltan feszíttettek keresztre a Szanhedrin követelésére. Miért is látná egy keresztre felerősített fémből készült kígyóban Krisztus előképét az egyház? Esetleg azért, mert ez a "rézkígyó" mégis egy kozmikus misztérium kozmikus szereplőjének a szimbóluma?

"De Krisztus a halálában mégis az életet képviseli, amit a feltámadásával bizonyít."

A Názáreti Jézus feltámadása és mennybemenete kizárólagosan csak hit kérdése, mint ahogy például Mohamednek az éjszakai utazása is.

Szabad és lehet benne hinni, de ez még nem azt jelenti, hogy tényleg meg is történt volna, hiszen egyértelműen tudománytalan állítások ezek, függetlenül attól, hogy kik hangoztatják.

"Harmadrészt a kigyó a bűn jelképe."

Ha értelmezni tudod az alábbi idézetet, akkor közelebb fogsz tudni jutni majd a megoldáshoz:

A középkori úgynevezett "Szegények Bibliájában" (Franz Laib: Biblia pauperum, Zürich, 1867, Tab. 1.) olvasható az alábbi mondat:

"Vipera vim perdit sine vi pariente puella.", azaz "A kígyó elveszti erejét, amikor a szűz (*Mária) szül." (Klaus L. Matefi fordítása)

Amennyiben mégis úgy döntesz, hogy szeretnéd ezt megérteni, akkor tanulmányozzad figyelmesebben a kérdés alatti kezdő bejegyzésemet.

"Mivel Krisztus a bűnt magára vette ezért felvette a kigyó képét."

Jézus nem vett semmilyen bűnt magára és a kígyó képét sem, hiszen a Szanhedrin követelésére egy véresáldozat keretén belül feszíttették keresztre az "első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, de az utóbbi gondolatod a kozmikus misztérium által értelmezhető.

"A bűn zsoldja pedig a halál."

Ez így teljesen tudománytalan megállapítás, viszont a kozmikus misztérium által ez is értelmezhető.

"De mivel ezt áldozatból tette, és nem ő volt a bűn elkövetője, hogy kiengesztelje Istent ezért Isten megkegyelmezett feloldotta a halálból és visszaadta Krisztus életét, és feltámadott."

Nem önkéntes áldozatból tette, hiszen Júdás árulása következtében fogták el és feszíttették keresztre. Jézus ezt előre tudta (Máté 26,2) a születési adottságának ismeretében. A Jakab-féle apokrif evangéliumból tudhatjuk meg, hogy már Mária 1 éves korában el volt döntve Jézus sorsa a főpapok által, pedig akkor még világra se jött...

Mint ahogy már írtam, Jézus feltámadásában és mennybemenetelében lehet és szabad hinni, de az ötlet tudománytalan.

2024. ápr. 2. 17:48
 19/43 anonim ***** válasza:

"2025. április 1-én lesz Jézus keresztre feszíttetésének 2000. évfordulója."

Sokkal inkább a bolondok napja lesz akkor, majd tedd ki újra ezt a kérdést, azon a napon lesz teljesen időszerű.

2024. ápr. 2. 17:57
 20/43 A kérdező kommentje:

"Sokkal inkább a bolondok napja lesz akkor, majd tedd ki újra ezt a kérdést, azon a napon lesz teljesen időszerű."

Ez egy laikus véleménye...

2024. ápr. 2. 19:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!