Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legrégebbi teljes...

Melyik a legrégebbi teljes Bibliamásolat, hogy tudják megállapítani, hogy eredetivel (ami már nincs meg) teljesen azonos és hiteles?

Figyelt kérdés

márc. 24. 05:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
28%

11

Neked perpillanat tök mindegy, hogy van-e. Nem olvasod.

márc. 24. 10:30
 12/21 anonim ***** válasza:
28%

11

A történelem folyamán nem egy ember az életét adta azért, hogy megvédje Isten szavát. Isten pedig, ha nem is volt válaszott népe a sötét középkorban, ezeket az embereket személyszerint támogatta.

Hogy emberek mit tettek az eredeti iratokkal, azt jól tudjuk.

Isten minden rossz dolgot nem akadályoz meg, viszont korrigálja azokat.

Soha nem engedte, és ezekután sem engedi, hogy a szava megszünjön létezni.

Ha másból nem, de a Próféciák szemünk előtt teljesednek, ami kétséget kizáróan bizonyítotják Isten szavának hitelességét.

Egébként nem vonhatná kérdőre az embereket figyelmeztetés nélkül.

ebben az esetben pedig valamilyen módon gondoskodik arról,hogy ez ne maradjon el.

márc. 24. 11:01
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

13

Ez a tipikus vak hit!

Amikor egy hiteltelen iratra hivatkozva Istennek állítasz be valakit, aki nem tud megvédeni egy eredeti példányt a könyvből (hogy tudna akkor világot teremteni😁) és szentnek állítasz be gyilkosokat, akik a hatalmi érdek, emberek kisemmizése erdekében védelmezik a meghamisított könyvet!

márc. 24. 11:28
 14/21 anonim ***** válasza:

Miből gondoljátok, hogy Isten nem rejtette el az eredeti példányt?

Mit tenne vele az emberiség? Mit tenne az emberiség a legeredetibb Bibliai szövegekkel, ha még Isten fiát is feláldozta?

Ezért én azt mondom nektek, hogy Isten a legeredetibb Biblia példányt személyesen őrzi és mindenki lehetőséget fog kapni az alapos tanulmányozására.

Veszteni valónk pedig nincs vele, hogy a másolat, másolatának a másolt revideálásának a revideált revideálását olvasgatjuk több különböző nyelven és pontosított szavakkal.

Itt sokan azt hiszik, hogy a papok és az egyház fő feladata a térítés. Nem, srácok, ez nem így van. Fő feladatuk és megbízásuk az örömhír hirdetése. Ennek pedig legszentebb feladata az örömhír megóvása és egész tartalmának megtartása.

Sokáig úgy gondoltam, hogy átírták a Bibliát. De miért tettek volna ilyet? Hogy tehették volna meg ezt, hiszen már kezdetektől lejegyzetelték az írásokat. Összegyűjtötték és másolgatták őket. helyesen, pontosan, ha időszerű volt, akkor átvezették a tartalmat a nyelv változásain.

Nem csak egy nyelv, hanem szinte az összes létező nyelvre lefordították és számtalan példányban másolták. A végeredmények pedig gyakorlatilag minden nyelven egyformák.

Ráadáskét maga az egyház tíltotta be egy időre a Bibliát, mert rájöttek az emberek, hogy nem igazán van szükség a papokra, ha maguk is hozzá férnek az írásokhoz. Isten szava nem engedte, hogy Krisztusra épített ház is olyanná váljon, mint egykoron a farizeusok vagy mint később az iszlám.

Pont ez a bizonyítéka a tanítás hitelességének, mert nem lehet hosszú távon uralkodni vele, ha már az emberek maguk is tudnak olvasni.

márc. 24. 21:41
 15/21 anonim ***** válasza:

14

Tipikus Isten ellenes a hozzászólásod, lilagőzöd sincs a Bibliában írtakról.

Csak osztod itt az észt...

márc. 25. 07:30
 16/21 anonim ***** válasza:

16

Úgy látom te meg életedben nem nyitottad ki a könyvet!

Tán önszántadból imádsz egy önmagát istennek tartó, gonosz, pusztító, tömeggyilkos, skizofrén entitást?

Az igaz Isten sohasem pusztít, ő teremt! A tiéd a vérre és a fájdalomra, félelemre gerjed! Egy igazi szörny! "Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz..."

Nem, az igazi Isten nem véreskezű tömeggyilkos!

márc. 25. 14:14
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
17 Ha így lenne Te már nem élnél ..
márc. 25. 15:31
 18/21 A kérdező kommentje:

18

Ha yhvh lenne az isten akkor már nem! De szerencsére az igazi Isten nem ilyen!

márc. 25. 15:47
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Jézus Krisztus kinyilatkoztatása, amelyet azért adott neki az Isten, hogy szolgáinak megmutasson mindent, aminek csakhamar be kell következnie. Elküldte angyalát, így adta tudtul szolgájának, Jánosnak,

Jel 1.2

aki tanúskodik Isten Igéjéről és Jézus Krisztus tanúságtételéről: mindenről, amit látott.

Jel 1.3

Boldog, aki olvassa és aki hallgatja ezeket a prófétai szavakat, és meg is tartja, ami bennük meg van írva, mert az idő közel van.

Jel 1.4

János a hét ázsiai egyháznak. Kegyelem és békesség nektek attól, aki van, aki volt és aki eljő, meg a hét lélektől, aki trónja előtt áll,

Jel 1.5

és Jézus Krisztustól, a hűséges tanútól, a halottak elsőszülöttétől és a föld királyainak fejedelmétől!

Jel 1.6

Ő szeret minket, vérével megváltott bűneinktől, s Atyjának, az Istennek országává és papjaivá tett bennünket. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké! Amen.

Jel 1.7

Íme, közeledik a felhőkben, látni fogja minden szem, még azoké is, akik átszúrták! A föld minden népe veri majd a mellét. Igen. Amen.

Jel 1.8

"Én vagyok az alfa és az ómega (a kezdet és a vég)" - mondja az Úr, az Isten, aki van, aki volt és aki eljő, a Mindenható.

Jel 1.9

Én, János, a királyságban és a türelmes várásban testvéretek Jézusban, és az üldöztetésben társatok, a Patmosz nevű szigeten voltam, az Isten szava miatt, és Jézus tanúságtétele miatt.

Jel 1.10

Az Úr napján elragadtatásba estem. Hátam mögül, mint valami harsona,

Jel 1.11

megszólalt egy hang: "Amit látsz, írd le egy könyvbe, és küldd el a hét egyháznak: Efezusba, Szmirnába, Pergamonba, Tiatirába, Szárdeszbe, Filadelfiába és Laodiceába."

Jel 1.12

Erre megfordultam, hogy megnézzem, mely hang szól hozzám. Amint odafordultam, hét arany gyertyatartót láttam,

Jel 1.13

a gyertyatartók közt pedig az Emberfiához hasonlót. Bokáig érő ruhát viselt, aranyöv övezte mellét.

Jel 1.14

Feje és haja fehér volt, mint a hófehér gyapjú, szeme, mint a lobogó tűz,

Jel 1.15

lába, mint a kohóban izzó sárgaréz, hangja, mint a nagy vizek zúgása.

Jel 1.16

Jobbjában hét csillagot tartott, szájából kétélű hegyes kard tört elő, arca pedig olyan volt, mint a teljes erejében ragyogó nap.

Jel 1.17

Amikor megpillantottam, mint egy halott a lába elé rogytam, de megérintett jobbjával, és megszólított: "Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó

Jel 1.18

és az élő. Meghaltam, s íme, mégis élek, örökké. Nálam vannak a halálnak és az alvilágnak a kulcsai.

Jel 1.19

Írd le hát, amit láttál, a jelent és ami ezután történik.

Jel 1.20

A hét csillagnak, amit a jobbomban láttál, és a hét arany gyertyatartónak ez a titka: a hét csillag a hét egyház angyala, a hét gyertyatartó meg a hét egyház."

Jel 2

Jel 2.1

"Az efezusi egyház angyalának ezt írd: Aki a hét csillagot jobbjában tartja, s aki a hét arany gyertyatartó közt jár, a következőket mondja:

Jel 2.2

Tudok tetteidről, fáradozásaidról és kitartásodról. Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat: próbára tetted, akik apostolnak mondják magukat, noha nem azok, és hazugnak találtad őket.

Jel 2.3

Hűséges is vagy, szenvedtél a nevemért, és nem fáradtál bele.

Jel 2.4

De van egy kifogásom ellened, az, hogy kezdeti szeretetedtől eltértél.

Jel 2.5

Gondold meg, honnan süllyedtél ide! Térj meg, és térj vissza korábbi cselekedeteidhez! Mert elmegyek és elmozdítom helyéről gyertyatartódat, ha nem tartasz bűnbánatot.

Jel 2.6

Azt viszont, hogy gyűlölöd a nikolaiták tetteit, a javadra lehet írni - én is gyűlölöm őket.

Jel 2.7

Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak: A győztesnek az élet fájáról adok enni, amely az Isten paradicsomában van."

Jel 2.8

"A szmirnai egyház angyalának ezt írd: Ezt mondja az első és utolsó, aki halott volt, de életre kelt:

Jel 2.9

Tudok szorongattatásodról, arról, hogy szegény vagy, de valójában mégis gazdag. Tudom, hogy gyaláznak, akik zsidónak vallják magukat, noha nem azok, hanem a sátán zsinagógája.

Jel 2.10

Ne félj a rád váró szenvedésektől! A sátán néhányotokat fogságba vet, hogy próbára tegyen benneteket. Megpróbáltatásotok tíz napig tart. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koszorúját.

Jel 2.11

Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak: A győztesen nem vesz erőt a második halál."

márc. 26. 16:37
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

3.7

"A filadelfiai egyház angyalának ezt írd: Ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél Dávid kulcsa van, aki ha valamit kinyit, senki be nem zárja, s ha valamit bezár, senki ki nem nyitja:

Jel 3.8

Ismerem tetteidet. Nézd, ajtót nyitottam előtted, senki nem tudja bezárni. Bár nincs sok erőd, mégis megtartottad tanításomat, és nem tagadtad meg nevemet.

Jel 3.9

Nézd, hozok néhányat a sátán zsinagógájából, olyanokat, akik zsidónak mondják magukat, noha nem azok, hanem hazugok. Kényszerítem őket, hogy jöjjenek, boruljanak lábad elé, és tudják meg, hogy téged szerettelek.

Jel 3.10

márc. 26. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!