Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mely mitológiák a legrégebbiek?

Mely mitológiák a legrégebbiek?

Figyelt kérdés

Csak néhányat ismerek (görög, római, kínai, skandináv, maja)

Arra lennék kíváncsi, hogy melyek a legrégebbiek, ha lehet, akkor sorrendben kérném.

2021. júl. 4. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyiptomi.
2021. júl. 4. 13:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Meg még a mezopotámiai.
2021. júl. 4. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
A magyar mitológia a legősibb, nézz utána. Népdalok, népmesék...pl: Árgyélus..
2021. júl. 4. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A dokumentáltak közül a mezopotámiai, sumér a legrégebbi.

De már találtak 70000 éves leleteket is, csak ezekről nem tudjuk, hogy pontosan mit jelent.

2021. júl. 4. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Van némely építmény ami Egyiptomot, Mezopotámiát is megelőzte, de erről csak annyit tudunk hogy maradt tőlük valami, az hogy kik voltak mit ettek nem sok semmit. Jelenleg az afrikai népi vallások közül lehet az egyik nagy eséllyel vagy valami eldugott indiai falu, amit kb. kikerült még a védikus rendszer is.
2021. júl. 4. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 Úgy tudom Jerikó volt az első igazi város, és a legrégebbi, ami tényleg megelőzött mindent és mindenkit. Hogy azóta van-e újabb fejlemény nem tudom, de érdekelne engem is.
2021. júl. 9. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!