Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység mikor süllyedt...

A kereszténység mikor süllyedt ennyire mélyre?

Figyelt kérdés

Sose voltam nagyon nagy vallásos, de eddig úgy voltam vele, ha a kereszténység ad egy morális tartást, akkor rendben van.

De az utóbbi időben nézem a keresztényeket és elképesztő, miket engednek meg. Mások lejáratása, sértegetés, folyamatos hazudozás, lopás. Nézem a keresztény kormány által megosztott tartalmakat, folyamatosan megy más emberek ellen az uszítás. Azt hittem a felebaráti szeretet ezt nem engedi.

Ez a vallás nagyon leadta magát a szememben, hogy semmilyen morális korlátot nem ad a követőinek.

Mi lenne, ha a tanok legalább a lopást, mások lejáratását, mások tulajdonának elvételét tiltanák?

Jelenleg jobban örülnék egy ateista kormánynak. Nem hittem volna, hogy ha a kereszténység politikai szintre emelkedik, az ilyen undorító dolgokkal jár.

De mikor züllött le ennyire, vagy mindig is morálisan ennyire alja vallás volt?

2024. márc. 9. 20:02
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Oké de például Orbán jár templomba is. Most bent ül egész nap, csak azonosul valamennyire azzal amit hall. Mégse riasztja el a pokol gondolata, hogy megtegye amiket csinál
2024. márc. 10. 16:09
 32/52 anonim ***** válasza:
100%
“Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.”
2024. márc. 10. 17:09
 33/52 anonim ***** válasza:
39%

31

"csak azonosul valamennyire azzal amit hall"

(Máté 13:13–15) 13 Azért szólok hozzájuk szemléltetésekben, mert néznek, de hiába néznek, és hallanak, de hiába hallanak, és az értelmét sem fogják fel. 14 És beteljesedik rajtuk Ézsaiás próféciája, amely így szól: »Hallotok majd, de semmiképpen nem fogjátok fel az értelmét, és néztek majd, de semmiképpen nem láttok. 15 Mert érzéketlenné vált ennek a népnek a szíve. A fülükkel hallottak ugyan, de nem figyeltek, a szemüket pedig behunyták. Azért tettek így, nehogy valaha is lássanak a szemükkel, halljanak a fülükkel, és felfogják az értelmét a szívükkel, és megtérjenek, és meggyógyítsam őket.«

Vajon Jézust mennyien hallották, és mennyien lettek keresztény életet élők, azok közül?

Nagyon nagyon kevesen.

Egyébként pedig a Miniszterelnök Úr nem tudja, hogy nem is lehetne semmilyen emberi hatalomnak a vezetője, vagy miniszterelnöke, ha kereszténynek vallaná magát.

Honnan is tudná szegény, amikor nem ezt tanítják....

2024. márc. 10. 17:41
 34/52 anonim ***** válasza:
81%

Azt mi alapján állítod, hogy sokak szerint a keresztény szó a keresztből származik...

Vagy valamelyik őrtorony számban szerepelt?

Az pedig nyilvánvaló, hogy Jézust keresztre feszítették és nem karóra, mivel a kereszt volt a római kivégzőeszköz.

"Azt pedig tudjuk, hogy a latin nyelv akkor még "sehol sem" volt."

Ezen még most is röhögök. Szerinted Júdeát megszálló rómaiak magyarul beszéltek tán? Amikor Jézus feje fölé a kereszten (nem oszlopon) Pilátus táblát szegeztetett, arra milyen nyelveken volt az írás?

"De bizony, a názáreti szektájának nevezték a keresztényeket."

Nem mondtam, hogy nem. De az állításod többi része hülyeség.

2024. márc. 10. 19:57
 35/52 anonim ***** válasza:
0%

34

"Azt mi alapján állítod, hogy sokak szerint a keresztény szó a keresztből származik..."

Tévedés, Én azt írtam, hogy a keresztény szó, NEM A KERESZT SZÓBÓL származik

Rosszul olvastad.

A latin nyelvért pedig bocsánatot kérek, tévedtem, nem voltam elég figyelmes.

Ettől függetlenül, a tényen nem változtat, hogy a keresztény kifejezés, nem a kereszt szóból ered.

2024. márc. 10. 21:53
 36/52 anonim ***** válasza:
100%

Jezus feje fölé szegeztek a tablát,nem a kezei fölé..namost ha az ige tevedhetetlen akkor a stauros nem az amiről ti beszéltek,csupan a kereszt oszlop resze...

Szoval a Biblia hamis vagy a ti magyarázatotok?

( Bár a hamisítas jól ment az ujvilag ferdítessel,amely valoban úgy,sikerült mintha alkoholos állapot befolyasa alatt fordították volna, hozza nem értő emberek

2024. márc. 10. 21:58
 37/52 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként pedig az alapján mondtam, hogy beszélgettem sok emberrel, akik azt mondták, hogy nekik azt tanították, a keresztény, a kereszt szóból származik, mert kereszten végezték ki.

Az tény, hogy a Rómaiak kereszten végezték ki a bűnözőket.

De egy valami miatt nem lehetünk biztosak benne, hogy ez Jézus esetében is így volt.

Még pedig a zsidók azt mondták, hogy az Ő törvényeik szerint kell meghalnia.

(János 19:6, 7) . . .” Pilátus ezt mondta nekik: „Vigyétek el, és végezzétek ki ti, mert én semmiben sem találom bűnösnek.” 7 A zsidók így válaszoltak neki: „Nekünk van törvényünk, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten fiának mondta magát.”

Pilátus átadta a Zsidóknak, hogy végezzék ki. A zsidó törvények szerint nem keresztre feszítették a bűnöst.

(Ezsdrás 6:10, 11) . . .. 11 Arra is parancsot adtam ki, hogy ha valaki megszegi ezt a rendeletet, annak házából húzzanak ki egy gerendát, és feszítsék meg azon, s házát tegyék nyilvános illemhellyé e miatt a vétség miatt.

A kérdés, hogy a Zsidó törvény, vagy Római törvény szerint történt a kivégzés?

2024. márc. 10. 22:06
 38/52 anonim ***** válasza:
0%

"feje fölé szegeztek a tablát,nem a kezei fölé."

Nem is mondtam, hogy a kezei fölé helyezték.

De a keze és a feje között van akkora hely, hogy oda is elfér egy tábla.

2024. márc. 10. 22:16
 39/52 anonim ***** válasza:
55%

Római szerint egyértelműen.

Pilátus – aki egyedül döntött!!( nem a szanhedrin) – a római jog szerint járt el és ítélkezett a nem római állampolgár vádlottal szemben.Felsegsértés a Római császár ellen( a vádat sem kommentálta) amely esetén kereszthalal vt a hivatalos! kivegzesi forma.

Stbstb...ehhez nagyon kell usmerni az akkori viszonyokat és a jogot.

Csak míg ezeket pl teologian tanitják,addig az őrtoronyban nem..

Jogi kerdes es nem teológiai.

2024. márc. 10. 22:22
 40/52 anonim ***** válasza:
0%

W. E. Vine a könyvében kijelenti, hogy „a Kr. u. III. század közepére az egyházak eltértek a keresztény hit bizonyos tanításaitól, illetve kiforgatták azokat. Hogy növeljék a hitehagyott egyházi rendszer befolyását, pogányokat vettek fel az egyházba a hitben való megújulás nélkül, és megengedték nekik, hogy továbbra is megtartsák pogány jeleik és szimbólumaik többségét”, beleértve a keresztet is (Expository Dictionary of New Testament Words).

The Non-Christian Cross: Konstantin állítólag áttért a kereszténységre,

„Nem arra törekedett, hogy kövesse a názáreti Jézus tanításait, hanem arra, hogy a keresztény hitet katolikus [egyetemes] vallássá formálja, melyről azt gondolta, hogy az alattvalói majd elfogadják”

History of the Cross: „Vajon dicsőséges Jézusunk tetszésére van-e, hogy követői hódolattal tisztelik kivégzésének [állítólagos] eszközét, melyen türelemmel és ártatlanul szenvedett, megvetve a szégyent?”

De akkor mi az igaz keresztények azonosító jele

Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” (János 13:34, 35).

2024. márc. 10. 22:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!