A kereszténység mikor süllyedt ennyire mélyre?
Sose voltam nagyon nagy vallásos, de eddig úgy voltam vele, ha a kereszténység ad egy morális tartást, akkor rendben van.
De az utóbbi időben nézem a keresztényeket és elképesztő, miket engednek meg. Mások lejáratása, sértegetés, folyamatos hazudozás, lopás. Nézem a keresztény kormány által megosztott tartalmakat, folyamatosan megy más emberek ellen az uszítás. Azt hittem a felebaráti szeretet ezt nem engedi.
Ez a vallás nagyon leadta magát a szememben, hogy semmilyen morális korlátot nem ad a követőinek.
Mi lenne, ha a tanok legalább a lopást, mások lejáratását, mások tulajdonának elvételét tiltanák?
Jelenleg jobban örülnék egy ateista kormánynak. Nem hittem volna, hogy ha a kereszténység politikai szintre emelkedik, az ilyen undorító dolgokkal jár.
De mikor züllött le ennyire, vagy mindig is morálisan ennyire alja vallás volt?
31
"csak azonosul valamennyire azzal amit hall"
(Máté 13:13–15) 13 Azért szólok hozzájuk szemléltetésekben, mert néznek, de hiába néznek, és hallanak, de hiába hallanak, és az értelmét sem fogják fel. 14 És beteljesedik rajtuk Ézsaiás próféciája, amely így szól: »Hallotok majd, de semmiképpen nem fogjátok fel az értelmét, és néztek majd, de semmiképpen nem láttok. 15 Mert érzéketlenné vált ennek a népnek a szíve. A fülükkel hallottak ugyan, de nem figyeltek, a szemüket pedig behunyták. Azért tettek így, nehogy valaha is lássanak a szemükkel, halljanak a fülükkel, és felfogják az értelmét a szívükkel, és megtérjenek, és meggyógyítsam őket.«
Vajon Jézust mennyien hallották, és mennyien lettek keresztény életet élők, azok közül?
Nagyon nagyon kevesen.
Egyébként pedig a Miniszterelnök Úr nem tudja, hogy nem is lehetne semmilyen emberi hatalomnak a vezetője, vagy miniszterelnöke, ha kereszténynek vallaná magát.
Honnan is tudná szegény, amikor nem ezt tanítják....
Azt mi alapján állítod, hogy sokak szerint a keresztény szó a keresztből származik...
Vagy valamelyik őrtorony számban szerepelt?
Az pedig nyilvánvaló, hogy Jézust keresztre feszítették és nem karóra, mivel a kereszt volt a római kivégzőeszköz.
"Azt pedig tudjuk, hogy a latin nyelv akkor még "sehol sem" volt."
Ezen még most is röhögök. Szerinted Júdeát megszálló rómaiak magyarul beszéltek tán? Amikor Jézus feje fölé a kereszten (nem oszlopon) Pilátus táblát szegeztetett, arra milyen nyelveken volt az írás?
"De bizony, a názáreti szektájának nevezték a keresztényeket."
Nem mondtam, hogy nem. De az állításod többi része hülyeség.
34
"Azt mi alapján állítod, hogy sokak szerint a keresztény szó a keresztből származik..."
Tévedés, Én azt írtam, hogy a keresztény szó, NEM A KERESZT SZÓBÓL származik
Rosszul olvastad.
A latin nyelvért pedig bocsánatot kérek, tévedtem, nem voltam elég figyelmes.
Ettől függetlenül, a tényen nem változtat, hogy a keresztény kifejezés, nem a kereszt szóból ered.
Jezus feje fölé szegeztek a tablát,nem a kezei fölé..namost ha az ige tevedhetetlen akkor a stauros nem az amiről ti beszéltek,csupan a kereszt oszlop resze...
Szoval a Biblia hamis vagy a ti magyarázatotok?
( Bár a hamisítas jól ment az ujvilag ferdítessel,amely valoban úgy,sikerült mintha alkoholos állapot befolyasa alatt fordították volna, hozza nem értő emberek
Egyébként pedig az alapján mondtam, hogy beszélgettem sok emberrel, akik azt mondták, hogy nekik azt tanították, a keresztény, a kereszt szóból származik, mert kereszten végezték ki.
Az tény, hogy a Rómaiak kereszten végezték ki a bűnözőket.
De egy valami miatt nem lehetünk biztosak benne, hogy ez Jézus esetében is így volt.
Még pedig a zsidók azt mondták, hogy az Ő törvényeik szerint kell meghalnia.
(János 19:6, 7) . . .” Pilátus ezt mondta nekik: „Vigyétek el, és végezzétek ki ti, mert én semmiben sem találom bűnösnek.” 7 A zsidók így válaszoltak neki: „Nekünk van törvényünk, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten fiának mondta magát.”
Pilátus átadta a Zsidóknak, hogy végezzék ki. A zsidó törvények szerint nem keresztre feszítették a bűnöst.
(Ezsdrás 6:10, 11) . . .. 11 Arra is parancsot adtam ki, hogy ha valaki megszegi ezt a rendeletet, annak házából húzzanak ki egy gerendát, és feszítsék meg azon, s házát tegyék nyilvános illemhellyé e miatt a vétség miatt.
A kérdés, hogy a Zsidó törvény, vagy Római törvény szerint történt a kivégzés?
"feje fölé szegeztek a tablát,nem a kezei fölé."
Nem is mondtam, hogy a kezei fölé helyezték.
De a keze és a feje között van akkora hely, hogy oda is elfér egy tábla.
Római szerint egyértelműen.
Pilátus – aki egyedül döntött!!( nem a szanhedrin) – a római jog szerint járt el és ítélkezett a nem római állampolgár vádlottal szemben.Felsegsértés a Római császár ellen( a vádat sem kommentálta) amely esetén kereszthalal vt a hivatalos! kivegzesi forma.
Stbstb...ehhez nagyon kell usmerni az akkori viszonyokat és a jogot.
Csak míg ezeket pl teologian tanitják,addig az őrtoronyban nem..
Jogi kerdes es nem teológiai.
W. E. Vine a könyvében kijelenti, hogy „a Kr. u. III. század közepére az egyházak eltértek a keresztény hit bizonyos tanításaitól, illetve kiforgatták azokat. Hogy növeljék a hitehagyott egyházi rendszer befolyását, pogányokat vettek fel az egyházba a hitben való megújulás nélkül, és megengedték nekik, hogy továbbra is megtartsák pogány jeleik és szimbólumaik többségét”, beleértve a keresztet is (Expository Dictionary of New Testament Words).
The Non-Christian Cross: Konstantin állítólag áttért a kereszténységre,
„Nem arra törekedett, hogy kövesse a názáreti Jézus tanításait, hanem arra, hogy a keresztény hitet katolikus [egyetemes] vallássá formálja, melyről azt gondolta, hogy az alattvalói majd elfogadják”
History of the Cross: „Vajon dicsőséges Jézusunk tetszésére van-e, hogy követői hódolattal tisztelik kivégzésének [állítólagos] eszközét, melyen türelemmel és ártatlanul szenvedett, megvetve a szégyent?”
De akkor mi az igaz keresztények azonosító jele
Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” (János 13:34, 35).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!