A kereszténység mikor süllyedt ennyire mélyre?
Sose voltam nagyon nagy vallásos, de eddig úgy voltam vele, ha a kereszténység ad egy morális tartást, akkor rendben van.
De az utóbbi időben nézem a keresztényeket és elképesztő, miket engednek meg. Mások lejáratása, sértegetés, folyamatos hazudozás, lopás. Nézem a keresztény kormány által megosztott tartalmakat, folyamatosan megy más emberek ellen az uszítás. Azt hittem a felebaráti szeretet ezt nem engedi.
Ez a vallás nagyon leadta magát a szememben, hogy semmilyen morális korlátot nem ad a követőinek.
Mi lenne, ha a tanok legalább a lopást, mások lejáratását, mások tulajdonának elvételét tiltanák?
Jelenleg jobban örülnék egy ateista kormánynak. Nem hittem volna, hogy ha a kereszténység politikai szintre emelkedik, az ilyen undorító dolgokkal jár.
De mikor züllött le ennyire, vagy mindig is morálisan ennyire alja vallás volt?
Ha nagyon sarkítani akarok, akkor innen:
"Megérkeztek Kapernaumba, és amikor már otthon volt, megkérdezte tőlük: „Miről vitatkoztatok útközben?” Ők azonban hallgattak, mert arról vitatkoztak az úton egymással, hogy ki a legnagyobb?"
/Mk. 9. 33-34./
Az IGAZI erodálódás viszont egyértelműen akkor keletkezett (persze nem hirtelen!), amikor a kereszténység ÁLLAMVALLÁSSÁ alakult, és POLITIKAI HATALOMMÁ nőtte ki magát.
Akkor ha én naponta mondom neked, hogy az angol anyakirálynő vagyok, te nagyon készségesen és lelkesen fogod elhinni nekem, s talán még ehhez illő megszólítást is használsz majd férfi létemre, igaz?
Napjainkban az emberek legnagyobb része, nem is tudja mit jelent az a szó, hogy keresztény. Sokan úgy tudják, hogy ez a kifejezés, a "kereszt" szóból származik, ami tévedés.
A görög khri·szti·a·noszʹ, vagy is Krisztus nevéből származik, és Jézus követőit nevezték el annak.
A kívülállók általában úgy utaltak a kereszténységre, hogy „az Út”, vagy az "úthoz tartozók".
A keresztények ellenségei pedig „a názáretiek szektájának” vagy csak ’szektának’ nevezték Őket, mivel nem keveredtek más vallásokkal vagy szokásokkal, vagy is "eltértek a megszokottól"
"Sokan úgy tudják, hogy ez a kifejezés, a "kereszt" szóból származik"
Ezt mi alapján állítod?
"A keresztények ellenségei pedig „a názáretiek szektájának” vagy csak ’szektának’ nevezték Őket, mivel nem keveredtek más vallásokkal vagy szokásokkal, vagy is "eltértek a megszokottól""
Ez viszont nem igaz így ebben a formában.
"Közben látom mekkora nyomor van ebben a keresztény országban, hogy emberek félnek stb. Meg megy a mocskolódás folyon. Hát én ebből nem kérek"
Teljesen jogos. Ebből senki nem kér. Pl. a szociálpolitikai elvek, amiket a jelenlegi kormány képvisel egyáltalán nem keresztényiek. Még csak nyomokban sem azok.
Ne higgy el mindent, amit mondanak. A keresztény szót egy politikai szlogenné silányították. Rendkívül káros ez egyébként ránk keresztényekre nézve.
27
Leírtam, hogy mi az alapja:
A görög khri·szti·a·noszʹ, vagy is Krisztus nevéből származik,
A kereszt kifejezés a latin crux szóból származik.
Azt pedig tudjuk, hogy a latin nyelv akkor még "sehol sem" volt.
Ugyanakkor Jézust, a görög nyelv szerint [sztau·roszʹ]-ra feszítették, aminek oszlop vagy egyenes rúd a jelentése.
A sztaurosz görögül, messze nincs összhangban a Krisztus szóval összhangban.
27
(Cselekedetek 24:5) 5 Mert úgy találtuk, hogy ez a férfi valóságos pestis, zendüléseket szít minden zsidó között szerte a lakott földön, és a názáretiek szektájának élharcosa.
De bizony, a názáreti szektájának nevezték a keresztényeket. És amint olvashatod, iszonyatos megvetéssel beszéltek róluk, mint valami fertőző betegségről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!